Sicilia – Øya og vinene som mange lett forelsker seg i!

Sicilia – En vakker og idyllisk øy i Middelhavet!

Sicilia er også den største øya i Middelhavet med en rikdom av historie og tradisjoner påvirket av grekere, romere, arabere, normannere og spanjoler. Øya har en kystlinje på mer enn tusen kilometer, forblåste klipper, stille bukter og sofistikerte og travle byer og feriesteder.
Hver by har sin sterke lokale identitet, med tradisjoner, mat og til og med den lokale dialekten som endrer seg mellom byene. Sicilia er også kjent for sin naturlige skjønnhet og mangfold i arkitekturen, de greske og romerske ruinene, det varierte og utsøkte kjøkkenet og vennlige mennesker med et mildt klima. Sicilia er også hjemsted for en av de største og aktive vulkanene i Europa: Etna.

PROGRAM FOR DENNE TUREN.

De fleste ankom Catania flyplass på ettermiddagen og deretter en kort kjøretur til vårt hotell de neste 4 dagene, nemlig Hotel Il Principe som ligger sentralt plassert, i den historiske delen av Catania. Innsjekk.

Velkomstmiddagen spiste vi på Ristorante Bell Antonio som i kort gangavstand fra hotellet. En meget hyggelig og tradisjonsrik restaurant i Catania, som serverer råvarer hovedsakelig basert på fersk fisk, skalldyr og pasta tilberedt etter tradisjonelle sicilianske oppskrifter.

Påfølgende dag stod Etna og Vingården Murgo på programmet.

Etter frokost møtes vi i hotellets lobby. Her traff vi vår svenske lokale guide Christina, før avreise til Etna.
Vi ankommer Etna og Rifugio Sapienza i 11:00 tiden. Været var dessverre ikke med oss denne dagen. Men tross det, var det mange som tok gondolbanen opp til toppen for å se vulkankrateret og opplevelsen av en aktiv vulkan! Ruten krysser ulike lavastrømmer, som blant annet skiller seg ut etter utbruddet i 1991/93.

Transport videre til Vingården Murgo for lunsj og vin-paring. Vingården ligger vakkert til med flott utsikt mot vinmarkene og bakkene nedenfor Etna. 4 retters lunsj av lokale råvarer, paret med vingårdens gode viner stod på programmet de neste 2 timene.

 

Dette ble en svært hyggelig opplevelse. Nydelig mat og gode viner.

Etter lunsj fikk vi også anledning til å ta en titt ned i deres historiske vinkjellere.

Kvelden var åpen, men vår reisearrangør hadde valgt ut en hyggelig restaurant ved fiskemarkedet (La Piscaria) i Catania – og på den hyggelige maritime restauranten Antiqa Marina. Maten er tilberedt av fantastiske råvarer av fisk og skalldyr. I tillegg har de et godt vinkart med både lokale og internasjonale viner.

Dette ble en minnerik kveld med høy stemning, topp mat og mange gode vinopplevelser.

Ny dag og igjen møtes vi i hotellets lobby for transport, denne gang mot byen Siracusa.

På veien gjorde vi et stopp i byen Noto for en kort omvisning. Noto er for øvrig en by på ca. 24000 innbyggere og har blant annet en vakker katedral. Til orientering ble byen Noto i 2022 og denne kirken erklært på listen, som et av UNESCO`s verdensarvsteder.

Vi hastet videre til vingården Faudo Maccari litt sør for byen.

I hjertet av Val di Noto, blant hekker av stikkende pærer og den kjølige skyggen av oliven- og mandeltrær
åpner Feudo Maccari dørene for oss. Vi får en omvisning i deres moderne vinkjeller, før vi går til vinsmaking og enkel lunsj i deres splitter nye tasting room.

Vi fortsetter til Siracusa og Ortigia-øya. Øya er det bankende hjertet av hele byen, bare en kvadratkilometer stort. Dette er en herlig skattekiste av skjønnhet og opplevelser. Vår guide Christina tar oss med på en liten runde inn i denne historiske byen og opp til domkirke-plassen (Plaza Doumo). Deretter litt fritid i Siracusa før vi returnerer tilbake til Catania for litt hvile.

Middagen denne kvelden ble inntatt på gode Restaurant TANTIKKIA. Restauranten ligger i en av de mest populære gatene i den historiske delen byen – og i nærheten av det historiske fiskemarkedet.

Restauranten har over 20 års historie og baserer seg på sesongens råvarer, farger og smaker – kombinert med et bredt utvalg av gode lokale og internasjonale viner. Dette blir fort en kulinarisk reise mellom tradisjon og modernitet. Alle i gruppen var enig om at dette ble en flott kveld!

Etter frokost neste dag kjørte vi fra Catania og til vingården Pietradolce i Solicchiata. Vingården har en fantastisk beliggenhet rett nedenfor Etna med 40 hektar vinmarker rundt gården.

Her ble det først en omvisning i deres moderne vinkjeller og vinsmaking av deres høyt «ratede» viner. Vinhuset har også mange flotte kunstverk fra kjente og ukjente kunstnere i Italia.

Etter et flott besøk hos Pietradolce går turen videre til byen Taormina, for lunsj på Restaurant Nero d’Avola. En av Taorminas bedre restauranter.

 

Her fikk vi servert nok en 4 retters lunsj med lokale råvarer og paret med gode viner.

Det ble også litt tid til å rusle litt rundt i Taormina, før transport tilbake til Catania senere på ettermiddagen.

Alt har sin slutt som det heter og avslutningsmiddagen siste kvelden inntok vi på restaurant Me Cumpari Turiddo.

Dette er en Guide Michelin-anbefalt restaurant (riktignok noen år tilbake i tid) og som har fått relativt god «score» på Tripadviser. Dessverre ble ikke vår opplevelse av denne restauranten det vi helt håpet på.

Vi tror kanskje teamet på kjøkkenet denne dagen, ikke hadde sin beste dag på jobben, eller så var det oss som ikke helt skjønte konseptet! Vinkartet bestod av svært mye naturviner, som dessverre heller ikke falt helt i smak for mange i gruppen.

Men tross dette, hadde vi en meget hyggelig og morsom kveld! Godt vi hadde en mektig og god lunsj i Taormina tidligere på dagen og før middag!

Sicilia leverer til de grader! Utrolig mye flott å oppleve, flotte historiske byer, vakker natur, varmt klima, topp mat og vin – og ikke minst flotte mennesker.

Vi kommer tilbake til Sicilia når anledningen byr seg!

En stor takk til The Wine & Food Association for bestilling av tur.

Reisearrangør –  Vin & Matglede Travel v/ Sommelier Einar William Zakariassen som var ansvarlig for program og gjennomføring.

Handlekurv

Meld deg på vårt nyhetbrev

NYHETSBREV

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

Skroll til toppen