Våre reiseledere

Personlig og profesjonell service

Einar William Zakariassen

Sommelier, faglært kokk og daglig leder/eier
Einar er reiselivsgründer og jobber som både daglig leder og reiseleder for Vin & Matglede Travel og Unique Tours. Er utdannet sommelier fra Gastronomisk Institutt, er også øl-kjenner, samt faglært kokk. I en årrekke arbeidet Einar som butikksjef i Vinmonopolet Fredrikstad. Han var parallelt med jobben som butikksjef foredragsholder innen vin og mat – internt for Vinmonopolets ansatte. Læretiden i faget tok han ved det anerkjente Hotell Continental i Oslo. Siden har han arbeidet på de beste hotellene i Norge og topprestauranter i inn og utland. Han har også utdanning fra Norsk Hotellhøyskole, studert bedriftsøkonomi ved BI og har eksamen fra WSET, (Wine, Spirit, Education Trust) Advance og Intermidiate.

Ingvild Haugbråten

Sommelier og reiseleder
Med en ryggsekk full av erfaring fra et langt og godt liv, er det en stor glede å kunne være med på laget som reiseleder.Gjennom drøyt 30 år i ulike posisjoner i reiselivsbransjen har man lært seg å manøvrere trygt og effektivt ved stadig raskere endringer.Som Sommelier ser man på hele verden som et smakfullt og spennende eventyr, – og vi skal jakte på meningsfylte kulturopplevelser i nye landskap. Sammen skal vi skape minner!

Lionel Diss

Alsace-ekspert, vinelsker og reiseleder
Lionel er født og oppvokst i Alsace – et sjarmerende område nordøst i Frankrike, rik på historie og tradisjon og kjent for sine verdensberømte viner.Han kjenner Alsace meget godt, og er inngangsbilletten til en ukjent og spennende verden av smaker og opplevelser.‍Lionel har bodd halvparten av sitt liv i Norge, som han selv kaller hjertelandet sitt. Han ønsker å bygge broer mellom de to landene, og vil dele sitt engasjement og sin kunnskap om Alsace. Lionel har etablert Mitt lille Frankrike i 2017, er Alsace ambassadør i Norge siden 2008 og har opprettet Alsace foreningen i Norge i 2023. Han er også medgründer og partner i The Tiny Wine House som importerer biodynamisk og naturvin fra Alsace. ‍ "Jeg er glad i mennesker, og elsker å bruke min kjennskap og kjærlighet for Alsace for å skape gode opplevelser for flere. Jeg vil at gjestene mine skal få oppleve noe unikt, ekte og koselig. Jeg elsker å overraske. Jeg ønsker at gjestene mine reiser hjem med uforglemmelige minner fra den vakre hjemregionen min. Det er det jeg brenner for!" - Lionel

Svein Erik Scheele

Reiseleder
Full av erfaring fra et langt og godt liv, er det en stor glede å kunne være med på laget som reiseleder. Gjennom mer enn 40 år i ulike posisjoner i næringslivet, nasjonalt og internasjonalt, har man lært seg å manøvrere trygt og effektivt ved stadig raskere endringer. Med historisk og filosofisk ballast ser man på livet som en spennende reise. Sammen skal vi skal jakte på nye meningsfylte kulturopplevelser! Spesialist på Færøyene og Berlin.

Tom Erik Økland

Sommelier, reiseleder og Italia-elsker
Tom Erik er både øl-kjenner, mikrobrygger og matentusiast. I tillegg er han utdannet journalist.Han har flere års erfaring som restauratør og reiseleder for Øl og matturer til både England og Belgia. Jobber som bryggerimester i Langesund.

Knut Helge Thompsen

Ønolog, reiseleder og ekspert på Tyskland

Knut Helge har over 20 års erfaring med dyrking av vindruer i vårt Nordiske klima. Hvor jordsmonn, mikroklima, vinstokkens vekst, og druenes modning er et samspill med forskjellige vinkjellerteknikker for å få frem den beste vinen. På sine mange turer for å studere de mange teknikkene i vingården og i vinkjelleren, har han opparbeidet er svært innholdsrikt nettverk, i Europa og ikke minst i Tyskland, hvor økologisk vinproduksjon er den nye fasiten.

Knut Helge har også stor erfaring og interesse for matfaget med lokale råvarer og tradisjonsmat som han har brukt som inspirasjon i egen restaurant.

Vibeke Røre

Reiseleder
Vibeke har bodd i Cape Town i 12 år, etter lengre opphold i England, Frankrike og Brasil, og har derfor byen og landet under huden. Sør-Afrika har blitt hjemme. Opprinnelig utdannet som fagoversetter i engelsk, men etterhvert også som både kultur- og fjellguide i Sør-Afrika. Hun har jobbet som reiseleder i 7 år og har bred erfaring fra store deler av sitt nye hjemland. Som en del av reiselederkurset har hun også tatt vinkurs og er veldig glad i god mat. Reiselivet har gitt henne smaksopplevelser og erfaring på området på mange av topprestaurantene i Sør-Afrika.Vibeke er også leder for Norskeforeningen i Cape Town og holder god kontakt med det norske miljøet både her nede og hjemme i Stavanger. Så enten det er med tursekk opp til Table Mountain eller til severdigheter som Kappunktet eller vindistriktene rundt omkring stiller hun med godt humør og mye lokalkunnskap.Veien blir til mens vi går, og det er et fargerikt fellesskap vi har som terreng!

John R. Amundsen

Reiseleder
John er i det daglige eier og styreleder for flere mindre teknologiselskaper og jobber ellers som freelancer, blogger og foredragsholder.John har bodd mange år i Sør-Øst Asia hvor han har jobbet som gründer og rådgiver innen telekommunikasjon og IT. Fra første tur til Thailand tidlig i 1994 og til flytting tilbake til Fredrikstad i slutten av 2008 har han reist svært mye rundt i regionen – også utenfor de mest vanlige kjente turiststedene. Han har mye lokalkunnskap og kjenner til steder hvor spesielle opplevelser er mulig. Alt fra lokale sykkelturer til luksus opplevelser og unike matopplevelser. Han er spesielt godt kjent i Kambodsja etter å tilbrakt 7 år i landet og hvor han som gründer deltok i etableringen av en mobil operatør. Kambodsja som var et lukket land helt frem til 1999, med svært begrenset turisme, er nå et spennende land å besøke og oppleve. Fra tempelet Angkor Wat i Siem Reap, Battambang, innsjøen Tonlé Sap, hovedstaden Phnom Penh til kystbyen Sihanoukville og tilhørende flotte øyer med unike muligheter for dykking vil John gjerne by på spesielle opplevelser. Som for eksempel en tur med «the bamboo train eller en dykketur til Koh Rong Sanloem.John har fortsatt god kontakt med de lokale miljøene i Kambodsja og Vietnam og samarbeider med lokale ressurser for å kunne tilby unike opplevelser i en trygg og komfortabel setting hvor alt er lagt til rette.
Handlekurv

Meld deg på vårt nyhetbrev

NYHETSBREV

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

Skroll til toppen