Whisky og historiske opplevelser
(4 dager/3 netter)
Reiseleder: Einar William Zakariassen

Whisky - og opplevelser i Skottland -
Måltider inkludert!

Skottland er et delvis selvstyrt landområde i den nordlige delen av landet Storbritannia og øya Storbritannia. Innenfor øya Storbritannia er Skottland arealmessig det nest største landområdet etter England, fulgt av Wales og Nord-Irland. Det meste av befolkningen, inkludert hovedstaden Edinburgh, er konsentrert i Det sentrale beltet, det vil si flaten mellom Det skotske høylandet og Det sørlige opplandet i Det skotske lavlandet. Det geografiske området består av den nordlige tredjedelen av øya Storbritannia samt øygruppene Shetland, Orknøyene og Hebridene. Skottland grenser i sør mot England, i nordøst mot Nordsjøen og norsk sjøsektor, mot Atlanterhavet i nord og vest, Irskesjøen i sørvest. Foruten fastlandet består Skottland av mer enn 790 øyer. Hovedstaden er Edinburgh, men den største byen er Glasgow. Andre store byer er Aberdeen og Dundee.

På denne turen skal vi oppleve Skottland på sitt aller beste. Vi skal smake whisky på de beste destilleriene, vi skal nyte mye god mat på de gode restaurantene og pubene. I tillegg skal vi se mye vakker natur og ikke minst oppleve kulturen og historien om landet på nært hold. Gled dere!  

Reiseprogram

Dag 1: Fredag 12. april

Avreise- whiskysmaking og velkomstmiddag

Avreise fra Gardermoen kl. 09:20. Vi ankommer Edinburgh kl.12:40

Transport mot Sterling.

Vi stopper på et anerkjent destilleri underveis for whisky smaking og omvisning. https://www.malts.com/en-row/

Etter besøket spiser vi en deilig og litt sen velkomst-lunsj på en hyggelig lokal gastropub.

Vi fortsetter gjennom en av Skottland`s to nasjonalparker, The Cairngorms og til vårt hotel for natten, beliggende i hjerte i en av verdens mest populære whiskyregioner, Speyside.

Vi sjekker inn for 2 netter på The Grant Arms Hotel.

https://www.thegrantarms.co.uk/

Hotellet har en hyggelig restaurant og vi spiser en hyggelig velkomstmiddag på hotellet denne kvelden.    

Måltider: L/M

Dag 1: Fredag 12. april

Dag 2: Lørdag 13. april

2 destillerier – Whiskysmaking – Grantown-on-Spey

Frokost

Transfer til dagens første destilleri for omvisning og whiskysmaking.
På begynnelsen av 1800-tallet var dalen der destilleriet ligger et ganske lovløst sted, hvor smuglere handlet under tak i ulovlige smykker.

Grunnleggeren George Smith, var en visjonær person – og i løpet av tiden laget han en jevn og balansert single malt, som var svært ettertraktet av både kriminelle og kongelige.

Uten redd for å bryte tradisjoner, tok han den dristige beslutningen om å kjøpe en lisens og bygge det aller første lovlige destilleriet her i Livet-dalen.

Etterkommere av Smith fulgte i hans fotspor med sine fremadstormende holdninger og gjennom generasjonene sikret de hans arv for fremtiden. 200 år etter at det hele startet, med George selv, er de fortsatt originalen i Livet-dalen.

Vi fortsetter til nytt destilleri for whiskysmaking.

Transfer tilbake til vårt hotell i Grantown.

Middag denne kvelden blir på egenhånd. Reiseleder kommer med anbefaling på en bra restaurant eller gastropub.

Måltider: F/L/M

Dag 2: Lørdag 13. april

Dag 3: Søndag 14. April

1 Whiskysmakinger – Pitlochry

Frokost

Denne morgenen besøker vi vårt første destilleri Royal Lochnagar. https://www.malts.com/en-row/distilleries/royal-lochnagar

Vi får en hyggelig omvisning og smaker deres flotte whiskyer.
Skottland oser over av gode gastropuber og nyter en bedre lunsj på en av disse, på The Mash Tun https://www.mashtun-aberlour.com/contact-us

Vi fortsetter turen videre og gjør et stopp i Pitlochry for lunsj og litt fritid for å ta en titt i denne trivelige byen.

Denne koselige landsbyen brukes som utgangspunkt for folk som er glad i det skotske høylandet, for flotte fotturer og fiske i elvene.

Videre til Edinburg, men vi gjør et stopp i South Queensferry. Dette stedet står på listen til UNESCO World Heritage Site. 

Innsjekk for siste natten på Voco Hotel Edinburgh Haymarket.

https://www.ihg.com/voco/hotels/gb/en/edinburgh/edits/hoteldetail

Vi sjekker inn og får en liten «fresh up» på hotellet før middag

Middagen denne kvelden spiser vi på en meget god restaurant.

Måltider: F/L/M

Dag 3: Søndag 14. April

Dag 4: Mandag 15. april

Edinburgh – Johnny Walker Experience – Hjemreise

Frokost og utsjekk

Transfer til det splitter nye Johnny Walker Experience på Princes Street.

«En reise i aromaer» er tittelen på dette besøket.

Lunsj på egenhånd i Edinburgh før avreise til flyplassen kl 14:00

Hjemreise til Norge med avgang kl. 17:25. Lander i Norge via Amsterdam kl. 22:35

Måltider: F

By By Scotland!

Dag 4: Mandag 15. april

Inkludert/Ikke inkludert

Inkludert i reisen:

  • Fly tur/retur Gardermoen – Edinburgh
  • 1 natt på 4* Voco Edinburgh Haymarket
  • 2 netter på 4* Hotel Grant Arms i Grantown-on-Spey
  • All transport på rundreisen
  • Engelsktalende lokal guide i Skottland
  • 3 gode frokoster
  • 3 gode lunsjer, 2 retters menyer, kaffe, te
  • 2 gode 3 retters middager på utvalgt restaurant/gastropub (dag 1 og 3)
  • 4 Whisky-destillerier
  • Johnny Walker Experience
  • Norsk reiseleder/ whisky-kjenner/sommelier

Ikke inkludert:

  • Tips til sjåfører og servitører
  • Lokal hotel tax
  • Måltider og drikke som ikke inngår i følge programmet
  • Taxi lokalt

Informasjon om turen

Priser pr. person.

Dobbeltrom med fly:Kr. 18550,-Enkeltromstillegg:Kr 1200,-Prisen er beregnet på min. 20 deltakere. Det kan bli en liten prisjustering ved eventuelt færre deltakere.Det tas også forbehold ved endringer i programmet, dersom man må endre vinhus/restauranter ved uforutsette hendelser.Kontaktperson: Einar William ZakariassenE-post: post@hvinogmatglede.noTelefon: (+47) 91157318

Påmelding

Sikre deg plass ved å betale depositum

Ved bestilling av ønsket reise, må depositum betales senest innen 14 dager.
Når beløpet er innbetalt, er du også sikret plass på reisen.

Spørsmål/påmelding

Skriv til oss eller ring oss

Vin og matglede er alltids klar til å hjelpe deg, så ikke nøl med å ta kontakt.

Einar William Zakariassen

La oss holde kontakten

    * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

    Handlekurv

    Meld deg på vårt nyhetbrev

    NYHETSBREV

    Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

    Skroll til toppen