KORTCRUISE PÅ SKJØNNE RHINEN
29.10. – 3.11.
(5 dager/ 4 netter)

Kortcruise på Rhinen med Viva Tiara 5* / All-Inclusive

Kortcruise på Rhinen med Viva Tiara 5* / All-Inclusive
29.10. - 2.11. 2024

Selv på et kort cruise kan du oppleve mye. Vår reise starter og ender i storbyen Frankfurt, som ligger ved Main – en av de viktigste sideelvene til Rhinen. Derfra seiler vi på Rhinen til Mannheim, Speyer, Strasbourg og Mainz. Se den mektige keiserdomen i Speyer, la deg sjarmere av gamlebyen i Strasbourg og gå i fotsporene til Gutenberg i Mainz. Mens vi seiler fra havn til havn, nyter vi det gode livet om bord på det elegante, førsteklasses skipet, Viva Tiara, hvor både drikkevarer og tips er inkludert.

ALL-INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Mannheim – Tysklands største innlandshavn
 • Keiserdomen i Speyer
 • Sjarmerende Strasbourg
 • Gamlebyen i Mainz

Reiseprogram

Dag 1: 29. oktober

Oslo – Frankfurt

Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Frankfurt. Videre med buss til sentrum av byen, hvor Viva Tiara, venter. Hvis vi kommer til skipet før innsjekkingen starter, så vi setter fra oss bagasjen og blir med reiselederen på en spasertur i byen.

Frankfurt am Main er Tysklands finansielle hovedstad og sete for Den europeiske sentralbank, Deutsche Bundesbank samt flere store, internasjonale banker. Bybildet domineres av høyhusene og skyskraperne i Bankenviertel («bankkvartalet»), som på folkemunne kalles for Mainhatten fordi området minner om skyskraperne i New York. Den historisk bykjernen (Altstadt) ble kraftig bombet under andre verdenskrig, men er møysommelig gjenoppbygd. Den gamle markedsplassen (Römerberg) er omkranset av bindingsverkshus og det vakre rådhuset (der Römer) fra 1405. Et par kvartaler unna ligger katedralen, som i over to hundre år var kroningskirke i det tysk-romerske riket.

Vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap. Mens vi spiser, kaster skipet loss og cruiset begynner.

Frankfurt
Dag 1: 29. oktober

Dag 2: 30. oktober

Mannheim – Speyer

Når vi våkner har skipet lagt til kai i Mannheim, en av Tysklands største innlandshavner, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen. På 1600-tallet ble Mannheim lagt i ruiner av franske tropper. Da byen skulle gjenoppbygges, ble bykjernen i Innenstadt anlagt som rutene på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadratestadt, og adressene til kvartalene er fremdeles bokstaver og tall, for eksempel Q3 eller P5, i stedet for gatenavn. Nær Rhinen ligger Mannheim slott, bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet, i tillegg til å være et museum. Andre severdigheter omfatter Wasserturm (vanntårnet) – bygd på slutten av 1800-tallet i jugendstil, og Kunsthalle – et av de fremste kunstmuseene i Tyskland. Mannheim er også en populær by for shopping og i Planken, byens hovedgate, er det mange butikker.

Midt på dagen fortsetter cruiset og knappe tre timer senere kommer vi til Speyer, en av Tysklands eldste byer. Speyer spilte en viktig rolle under reformasjonen. På riksdagen i 1529 møttes kirkens ledere i Speyer for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at vestlig kristendom ble delt i to – den katolske og den lutherske kirken. Byens mest berømte attraksjon er den store Keiserdomen – en av Europas betydeligste romanske byggverk. Keiserdomen kan dateres tilbake til 1020 og i krypten er til sammen tolv konger, dronninger og keisere gravlagt. I enden av gågaten Maximilianstrasse ligger den gamle byporten, som opprinnelig var en del av bymurene fra middelalderen. En tur til toppen av tårnet belønnes med en flott utsikt over byen. Er du teknisk interessert bør du ikke gå glipp av det imponerende transportmuseet, Technik Museum Speyer. Originale fly, tog og biler er en del av utstillingen, deriblant en U9 ubåt og en Lufthansa Boeing 747.

De som ønsker, kan bli med på en byvandring* med lokalguide. Skipet seiler videre om kvelden.

Mannheim slott
Dag 2: 30. oktober

Dag 3: 31. oktober

Strasbourg

 • Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av Strasbourg renner elven Ill og danner øya Grand Île. Her ligger den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Inne i kirken er det et imponerende, 18 meter høyt astronomisk ur, som i tillegg til tiden viser månens faser, kalendertegn og stjernenes konstellasjoner. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningene til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Etter frokost kan du bli med på en byrundtur* med buss og til fots. Om ettermiddagen kan du utforske den sjarmerende byen videre på egen hånd. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av kafeene på plassen foran katedralen og se på folkelivet. Alternativt tilbys det en utflukt* med buss langs vinruten i Alsace, forbi vinmarker og små vinlandsbyer.

  Om kvelden begynner vi på seilasen tilbake nordover på Rhinen.

  La Petite France, Strasbourg
 •  

Dag 3: 31. oktober

Dag 4: 1. november

Mainz

 • Vi nyter en rolig morgen om bord, før vi ankommer Mainz ved ti-tiden. Mainz er hovedstad i delstaten Rheinland-Pfalz, og ligger på vestbredden av Rhinen ved samløpet med Main – derav byens navn. Gamlebyen i Mainz er velholdt med forseggjorte bindingsverkshus og historiske kirkebygg, blant annet St. Martin-katedralen bygget i romansk stil, og den gotiske St. Stephan-kirken med glassmalerier av Marc Chagall. Johann Gutenberg, boktrykkerkunstens far, ble født i Mainz på 1400-tallet, og på museet som bærer hans navn kan man se et eksemplar av den berømte 42-linjers bibelen, regnet som en av de aller første trykte bøkene i Europa.

  Om ettermiddagen kan du bli bedre kjent med Mainz, enten på en byvandring* med lokalguide eller ta en rusletur på egen hånd. Besøk den historiske plassen Kirschgarten, la deg friste av butikkene i den lange gågaten Augustinerstrasse, eller spaser på den fine elvepromenaden som er anlagt langs Rhinen.

  Mens vi hygger vi oss med nok en utsøkt middag om bord, legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

  St. Martin-katedralen, Mainz
 •  

Dag 4: 1. november

Dag 5: 2. november

Frankfurt – Oslo

Vi er tilbake i Frankfurt og etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fra Frankfurt flyr vi direkte tilbake til Oslo om formiddagen.

Dag 5: 2. november

Informasjon om lugarene
Lugarer

Alle lugarene på Viva Moments har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, hårtørrer, skjønnhetsprodukter fra Rituals, TV, safe, minibar og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har ett langt smalt vindu høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 16 m². I tillegg er det seks juniorsuitene på Ruby og Diamond dekk (19 m²) med fransk balkong, og fire suiter (24 m²) på Diamond dekk med balkong med bord og stoler.

Båten

Viva Tiara er et førsteklasses skip med moderne og elegant interiør, og et All-Inclusive konsept som bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, bistro, stor salong med bar og dansegulv, resepsjon, butikk og et lite velværeområde med boblebad, sauna og dampbad. På soldekk er det sittegrupper, dekkstoler og jacuzzi. Måltider i bistroen er er inkludert i cruiseprisen. Viva Cruises All-Inclusive inkluderer en flaske musserende vin i lugaren ved ombordstigning, alle drikkevarer – både i restauranten og salongen, minibar i lugaren med daglig påfyll, Wi-Fi og tips til besetningen.

Skipet har totalt 76 lugarene. Alle er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe, minibar, Nespresso kaffemaskin og aircondition. Lugarene på Diamond og Ruby dekk har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarer er 15 m², juniorsuitene på Ruby dekk 17 m² og juniorsitene på Diamond dekk 19 m². En heis forbinder resepsjonsområdet med Diamond dekk, Ruby dekk og restauranten.

Viva Tiara 4*+ 
Rederi: Viva Cruises 
Byggeår: 2006, renovert 2020 
Lengde: 110 m 
Passasjerer: 153 

Sikre deg plass ved å betale depositum

Ved bestilling av ønsket reise, må depositum betales senest innen 14 dager. Når beløpet er innbetalt, er du også sikret plass på reisen.

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, fire-retters lunsj og middag servert ved bordet
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste (én gang i løpet av cruiset) med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person), som du kan ta med hjem som suvenir
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utfluktene

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke. Mer informasjon kommer senere. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider. Det må være minimum 20 deltagere for at en utflukt skal kunne gjennomføres. Alternativt kan man kjøpe utfluktene enkeltvis om bord. På alle utfluktene brukes det audio hodetelefon.

Utflukter
Utfluktene, merket med en stjerne (*) i programmet, kan bestilles om bord.

DagStedUtflukt
2SpeyerByvandring og pretzel
3StrasbourgByrundtur med buss og til fots
3StrasbourgBussutflukt langs vinruten i Alsace
4MainzByvandring i Gutenberg fotspor
 • Fly Oslo–Frankfurt t/r med Lufthansa
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer og tips (mer info om Viva All-Inclusive under)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel
 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Lugarer

 
Lugarer

Alle lugarene på MS Viva Tiara er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, hårtørrer, safe, skjønnhetsprodukter fra Rituals, multimedia alarmklokke med lademuligheter, TV, Nespresso kaffemaskin og minibar med gratis vann, øl og mineralvann som fylles på daglig.  

Standardlugarene er cirka 15 m². På Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har standardlugarene fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har to små vinduer høyt på veggen, som ikke kan åpnes. Juniorsuitene på Diamond dekk (19 m²) og Ruby dekk (17 m²) har også fransk balkong.

 

Spørsmål/påmelding

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål. post@vinogmatglede.no / Tlf. 911.57.318

  * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

  Handlekurv

  Meld deg på vårt nyhetbrev

  NYHETSBREV

  Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

  Skroll til toppen