Julemarkedscruise på Rhinen med Viva One

Julemarkedscruise på Rhinen med Viva One

Bli med på et fortyllende førjulcruise på Rhinen med det femstjerners skipet Viva One. Vi får oppleve de store julemarkedene i Düsseldorf og Köln. I tillegg skal vi besøke Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen, og Bonn, Beethovens fødeby. De vakkert pyntede byene, de tradisjonelle tyske julemarkedene og de mange duftene og smakene av jul vil garantert sette deg i rette stemning i førjulstiden.

ALL-INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Julemarkedet i gamlebyen i Düsseldorf
 • Koblenz, som ligger der Mosel og Rhinen møtes
 • Julemarkedet i Bonn
 • Kölnerdomen og de store julemarkedene i Köln
 • Førsteklasses skip hvor både drikkevarer og tips er inkludert

Reiseprogram

Dag 1:

Oslo – Dûsseldorf

 

Du møter reiseleder Einar Zakariassen på Oslo Lufthavn tidlig om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Düsseldorf.

Düsseldorf er hovedstad og nest største by i Nordrhein-Westfalen, Tysklands mest folkerike delstat. Byen ligger vakkert til ved Rhinen og er sentrum for den tyske moteindustrien, men også kjent som en stor messeby.

Fra flyplassen kjører vi med buss til skipet, som ligger ved kai sentralt i byen. Vi kan ikke sjekke inn før ved 15-tiden, så vi setter fra oss bagasjen og blir med reiselederen på en spasertur til Altstadt (gamlebyen). Her får vi den første smakebiten på ekte tysk førjulsstemning. Det store julemarkedet, som egentlig består av fem ulike markeder, strekker seg gjennom gågatene og plassene i den gamle bykjernen. Det er mange hyggelige kafeer og spisesteder i Altstadt, i tillegg til at julemarkedet lokker med nygrillede bratwurst, reibekuchen (frityrstekt rösti med eplemos), flammkuche (pizza med hvit saus) og selvfølgelig glühwein. Det er bare å følge duftene til nærmeste matbod.

Tidligst klokken 15 returnerer vi til skipet, sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag blir vi invitert på en velkomstdrink i salongen, med presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Ved midnatt kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går sørover på Rhinen.

Julemarked med juletre i Düsseldorf. En statue av en mann på hest.Julemarkedet i Düsseldorf
 •  

Dag 1:

Dag 2:

Koblenz

 

Vi nyter en avslappende morgen og formiddag om bord. Sett deg i salongen med en god bok eller kle godt på deg og ta en tur på toppdekket for å beundre utsikten mot land og livet på elven. Rhinen er en travel vannvei, med både cruiseskip, lektere som frakter ulike varer og små ferger som går i skytteltrafikk mellom byer på hver sin side av elven.

Etter lunsj kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz er en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetokter under andre verdenskrig. Byen har blitt gjenoppbygd og sentrum består i dag av en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet). Her står en 37 meter høy statue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltingen av de to elvene. På den andre siden av Rhinen, troner den imponerende Ehrenbreitstein-festningen på en bakketopp med utsikt over elven og byen. Ehrenbreitstein er et av de største festningsverkene i Europa.

Vi får god tid til å besøke det tradisjonsrike julemarkedet i Koblenz, som ligger spredt utover de små torgene og plassene i den gamle bykjernen. Populære ting å kjøpe på julemarkedene er julepynt, julekrybber, nussknacker (håndskårne nøtteknekkere), brente mandler og tradisjonelle julekaker som Christstollen og dekorerte myke pepperkaker (lebkuchen). Glühwein hører med på et julemarked, og den lages gjerne i flere varianter med lokalprodusert vin – både rød og hvit. Eierpunsch (varm eggepunsj) er også populært.

En unik opplevelse man ikke bør gå glipp av i Koblenz på denne tiden av året er Koblenz Christmas Garden i Ehrenbreitstein-festningen. Hele uteområdet til festningen er forvandlet til en glitrende, magisk julehage med fantastiske lys- og lydinstallasjoner. Det går en taubane tvers over Rhinen og opp til festningen. Man kan kjøpe en kombibillett som inkluderer både taubanen tur-retur og inngangsbillett til julehagen.

Cruiset fortsetter ved 23-tiden.

Møtepunktet der Mosel og Rhinen møtes. Flere elvecruisebåter ligger ved kai på kveldstid. Koblenz ligger der Mosel og Rhinen møtes
Dag 2:

Dag 3:

Bonn og Kôln

 

I dag våker vi opp i Bonn, Beethovens fødeby og den tidligere hovedstaden i Vest-Tyskland (1949–1990). Gamlebyen i Bonn er vakker og velholdt. Her kan man besøke Beethovens barndomshjem, som nå er museum. Andre severdigheter i gamlebyen omfatter den store romanske domkirken, Bonner Münster, på Münsterplatz, det vakre rådhuset fra 1700-tallet og kurfyrstens slott, som nå huser byens universitet. Julemarkedet i Bonn ligger på Münsterplatz og i gågatene i gamlebyen. Etter frokost kan du dra på oppdagelsesferd i byen på egen hånd eller sammen med reiselederen. Retur til skipet for lunsj.

Mens vi spiser seiler skipet videre og bare noen timer senere ankommer vi Köln, Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. Köln ble grunnlagt av romerne for over to tusen år siden, og har siden den gang utviklet seg til å bli et viktig handelssentrum og elvehavneby. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste.

Köln har hele syv julemarkeder. Det mest kjent, Weihnachtsmarkt am Dom, ligger på Roncalliplatz med den majestetiske Kölnerdomen som bakteppe. Midt på plassen er det et stort juletre med lyslenker som strekker seg som en stjerne fra treet og over markedsbodene. Like bortenfor, i Altstadt, ligger den litt mer rustikke Heinzels Wintermärchen med rundt 140 julepyntede markedsboder og en langstrakt kunstisbane. Midt i byens shoppingområde, på den store plassen Neumarkt, finner du Markt der Engel (Englemarkedet). Her er det hengt opp flere hundre lysende stjerner i trærne rundt plassen, som gir følelsen av at man spaserer under en vakker stjernehimmel. Kjøp en glühwein du kan nippe til mens du vandrer fra bod til bod på de ulike markedene og tar innover deg den magiske stemningen. Begynner du derimot å bli lei av alle julemarkedene, anbefaler vi at du besøker en av ølhallene i Altstadt isteden, hvor du kan smake på Kölsch, det lokale ølet.

Ved 23-tiden legger Viva One ut på siste etappe av cruiset.

Heinzels Wintermärchen, Köln
 
Dag 3:

Dag 4:

Dûsseldorf – Oslo

 

I løpet av natten har vi kommet tilbake til Düsseldorf. Etter frokost sjekker vi ut av skipet, og tar farvel med besetningen. Vi har hele formiddagen til fri disposisjon før vi må dra til flyplassen. Ta en ny tur til julemarkedet i gamlebyen, eller kanskje en rusletur langs Düsseldorfs fornemme handlegate, Königsallee frister? Köningsallee, som bare kalles Kö på folkemunne, er kjent for sine luksuriøse butikker. Düsseldorf har i tillegg et hyggelig shoppingdistrikt med gågater, varemagasin og mange forretninger. Kort sagt – det er mange muligheter til å få unna litt juleshopping.

Om ettermiddagen kjører vi til flyplassen og flyr med SAS direkte tilbake til Oslo.

En promenade langs Rhinen i Düsseldorf. I bakgrunnen ses det berømte tårnet. Elvepromenaden i Düsseldorf
 
Dag 4:

Reiseleder

Einar William Zakariassen

Sommelier, faglært kokk og daglig leder/eier

Einar er reiselivsgründer og jobber som både daglig leder og reiseleder for Vin & Matglede Travel og Unique Tours. Er utdannet sommelier fra Gastronomisk Institutt, er også øl-kjenner, samt faglært kokk. I en årrekke arbeidet Einar som butikksjef i Vinmonopolet Fredrikstad. Han var parallelt med jobben som butikksjef foredragsholder innen vin og mat – internt for Vinmonopolets ansatte. Læretiden i faget tok han ved det anerkjente Hotell Continental i Oslo. Siden har han arbeidet på de beste hotellene i Norge og topprestauranter i inn og utland. Han har også utdanning fra Norsk Hotellhøyskole, studert bedriftsøkonomi ved BI og har eksamen fra WSET, (Wine, Spirit, Education Trust)

Informasjon om turen

Båten

Viva One er et nytt, elegant femstjerners skip med en avslappende luksuriøs atmosfære. All-Inclusive konseptet om bord bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene inkluderer restaurant, bistro, panoramasalong med bar og dansegulv, treningsrom og velværeavdeling med frisør og massasje. Hovedrestauranten har fleksible spisetider og åpen bordsetning. Bistroen tilbyr enkle, men klassiske, retter til lunsj og middag. Det er heis mellom Ruby (midtdekk) og Diamond dekk (øvre dekk). På soldekket er det sittegrupper, dekkstoler og jacuzzi. Viva Cruises All-Inclusive inkluderer en flaske musserende vin i lugaren ved ombordstigning, alle drikkevarer – både i restauranten og salongen, minibar i lugaren med daglig påfyll, Wi-Fi og tips til besetningen.

Alle lugarene er utvendige og har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, hårtørrer, skjønnhetsprodukter fra Rituals, TV, safe, minibar og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har ett langt smalt vindu høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 17 m². I tillegg er det seks juniorsuitene på Ruby og Diamond dekk (18 m²) med fransk balkong, og fire suiter (25 m²) på Diamond dekk med balkong med bord og stoler.

Fra et teknisk og bærekraftig perspektiv imponerer Viva One med en rekke nyheter og spesielle funksjoner. Totalt 68 solceller fordelt på begge sider av soldekket bidrar til skipets elektriske system. Generelt er det om bord lagt vekt på produkter med lavt energiforbruk i belysning, pumper, klimaanlegg, varme, ventilasjon og bysse- og vaskeriutstyr. For å redusere drivstofforbruket har skipet en effektiv skrogform, drivlinje og drivstoffbesparende autopilot for å forenkle navigasjonen. Hoved- og hjelpemotorer drives av ren syntetisk GTL-diesel, som reduserer lokale utslipp.

Viva One 5*
Rederi: 
Viva Cruises
Byggeår: 2022
Lengde: 135 m
Passasjerer: 176

Sikre deg plass ved å betale depositum

Ved bestilling av ønsket reise, må depositum betales senest innen 14 dager. Når beløpet er innbetalt, er du også sikret plass på reisen.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på Viva One er utvendige og har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, hårtørrer, skjønnhetsprodukter fra Rituals, TV, safe, minibar og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har ett langt smalt vindu høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 17 m². I tillegg er det seks juniorsuitene på Ruby og Diamond dekk (18 m²) med fransk balkong, og fire suiter (25 m²) på Diamond dekk med balkong med bord og stoler.

Rom:

 

Dobbeltlugar hoveddekk. 1 ubenyttet seng + 1800,-

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Düsseldorf t/r med SAS
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Tre netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Alle drikkevarer om bord (se info om Viva All-Inclusive under)
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder Einar William Zakariassen

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, lunsj og middag (fire retters gourmetmeny servert ved bordet)
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Alkoholfrie drikkevarer, inkludert mineralvann, brus, juice, kaffespesialiteter, te og varm kakao
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste (én gang i løpet av cruiset) med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person), som du kan ta med hjem som suvenir
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til mannskapet
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på de valgfrie utfluktene

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter (bestilles om bord)
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Spørsmål/påmelding

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

  * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

  Handlekurv

  Meld deg på vårt nyhetbrev

  NYHETSBREV

  Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

  Skroll til toppen