Helgens mat og vinkombinasjon

Vinen denne uken en knasende god hvitvin fra produsenten Bernabeleva i Spania. Navaherros Blanco 2018. Bernabeleva holder til i Gredos-fjellene utenfor Madrid, og her dyrker de druene etter biodynamiske prinsipper. Vinmarkene pløyes med hest, og i kjelleren brukes ingen klaring, filtrering eller kunstige tilsettingsstoffer. Eiendommen består av 35 Hektar og ble kjøpt av Dr. Vincente Alvarèz-Villamil i 1923. I dag er det barnebarnet Juan Bilnes som driver gården og med winemaker Marc Isart på laget, blir dette gode viner. Dette er den nye generasjonen vinmakere som satser på Terroir-typiske viner fra lokale, spanske druer. ( Jordsmonnet skal gjenspeiles i vinene). Druene her er: 80 % Albillo, 20 % Macabeo. Vinen har frisk syre, noe fedme og stor rikhet. Varenr. 3927001. Pris kr 249,90. Den fås i Bestillingsutvalget og bør bestilles i god tid. Normalt 4-6 leveringsdager fra bestilling på ditt lokale Pol. Supergodt til Pasta Vongole: Se Jan Henrik Gladkokken Syversen`s sin oppskrift her. https://gladkokken.no/oppskrifter/spagetti-vongole-en-av-de-beste-italienske-pastarettene Prøv den gjerne til fisk og sjømat som breiflabb, stekt kveite eller blåskjell. Riktig god helg!😃🍷