Ukens mat og vinanbefaling uke 4 – 2022

Ukens vin og matanbefaling.Bodega Dominio del Plata leverer en nydelig Malbec fra Argentina på det Norske markedet. Gården ligger ved foten av Andesfjellene. Ansvarlig for prosjektet er Ana Lovaglio, datter av Susana Balbo, skaperen av vingården. I tillegg til å produsere flotte viner er vingården også verdt et besøk på grunn av sitt gode kjøkken. Her kommer det vinturister fra hele verden for å spise og nyte gårdens viner. “Osadías kjøkken er en kombinasjon av teknikker fra hele verden, med ekstremt lokale produkter. Vi satser på det regionale for å fremheve våre skikker og hva som representerer oss»Vinen har en sval aroma på duft preget av modne mørke bær, litt blomst, lakris og urter. på smak: ung og fruktig, preg av modne mørke bær, grønne urter og krydder, hint av fat og god lengde i finish. ikke noe å si på prisen! kr 150,-. Varenr. 11439601. Det passer godt til helgebiffen, lammeskank eller andre rike kjøttretter.Forslag til oppskrift:

Langtidsbakt lammeskank

Langtidsbakt og glasert lammeskank med fløyelsmyk potetkrem, grilla kål og karamellisert løk.Oppskrift til 4 personerLammeskank:

  • 4 stk lamme skank
  • 2 stk kepaløk
  • 1 stk hel hvitløk
  • 4 kvister timian
  • 1 stk liten sellerirot
  • 1 ss hel sort pepper
  • 4 dl rødvin
  • Vann
  • Salt, Pepper

Grilla kål:

  • 1 stk stor kål eller spisskål
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 kvister timian
  • 50 g meierismør
  • Salt
  • ½ dl vann

Karamellisert løk

  • 4 stk kepaløk
  • Smør
  • Sukker, salt, pepper

Potetkrem

  • 500 g mandel potet
  • 100 g fløte
  • 100 g h-melk
  • 100 g temperert smør
  • Salt og pepper