SMAKFULL TIDSREISE TIL VAKRE ALSACE

SMAKFULL TIDSREISE TIL VAKRE ALSACE

I Alsace får dere titte inn i en verden der generasjoner av mennesker med lidenskap og kjærlighet for mat og vin har satt sitt preg på lokale tradisjoner. Samtidig er regionen blitt til et av verdens mest dynamiske vindistrikter, hvor en ny generasjon vinmakere opptatt av miljø og terroir lager både økologiske og biodynamiske viner.

Når dere reiser med Vin & Matglede Travel kan dere få tilgang til særegne vingårder og vinkjellere, hvor dere vil ha spennende smaksopplevelser og møte de fantastiske menneskene som står bak vinene dere vil smake. Fra autentiske elsassiske landsbyspissteder til restauranter som setter «bistronomi» i søkelyset, kommer de gode råvarene, helst fra dyktige og lidenskapelige lokale produsenter til å være i fokus.

Gjennom tradisjonell matkunnskap fra regionen, dyktige kokker, utsøkte viner og hyggelige steder, kan vi love både tradisjonsrike og nye spennende smaksopplevelser.

SMAKFULL TIDSREISE TIL VAKRE ALSACE (5 DAGER / 4 NETTER)

Et samarbeid med VIOVER60 REISEGØY

Reisens høydepunkter

  • «Alsace in a nutshell» med Strasbourg, Colmar og vindistriktet
  • Ekte elsassiske matopplevelser på autentiske spisesteder
  • 4 vinsmakinger og 1 ølsmaking
  • 3 av «Frankrikes vakreste landsbyer» i Alsace
  • Besøke historiske steder, pittoreske bygninger og middelalderslott
  • Kjøre en av de vakreste strekningene på Alsace vinrute
  • Reiseledelse av norsktalende guide født og oppvokst i Alsace og med Vin & Matglede`s vinekspert Einar William Zakariassen

Reiseprogram

Dag 1

ANKOMST – STRASBOURG

Vi tar kveldens direktefly fra Gardermoen kl. 17:00 til Airport Basel-Mulhouse-Freiburg. Lander i Basel kl. 19:20.

Vi fortsetter reisen med buss og ankommer hovedstaden i Alsace, Strasbourg ca. kl.22.00. Etter ankomst får dere en velkomst med elsassiske snacks og noe godt i glasset.

Her bor vi de to første nettene på et 4* hotell som ligger sentralt og vil gi dere mulighet til å utforske byen på til fots.

Måltider: snacks og velkomstdrikke.

Dag 1

Dag 2

STRASBOURG OG DEN STORE ØYEN

Dagen begynner med frokost på hotellet.

I dag skal vi til en skjult del av storbyen og besøke den mest mystiske vinkjelleren i Alsace. Her er det bokstavelig talt mye historie i veggene og er en uvurderlig skatt. (inkl. vinsmaking og elsassiske snacks).

Til lunsj har vi bestilt bord noen få skritt unna på det som tidligere var de kongelige stallene. Der får vi nyte en lunsj på et moderne brasserie, hvor talentfulle håndverkere har laget en varm atmosfære, preget av lær og treverk.

På ettermiddagen kommer dere til å oppdage byens historiske hjerte «Den Store Øyen.» Først skal vi vandre rundt i den pittoreske bydelen «Det lille Frankrike», med sine sjarmerende bindingsverkshus og kanaler, samt mye historie, ikke minst fra Solkongen sin tid.

Vi får besøke den fabelaktige rosakatedralen og nyte byens atmosfære i det historiske kvartalet «Den Gylne Firkanten».

Til middag skal vi til en av byens eldste kulinariske institusjoner og vakreste kunstverk, hvor vi får smake på husets emblematiske signaturrett.

Inkluderte måltider: frokost, lunsj og middag ekskl. drikke

Dag 2

Dag 3

GAMLE OG MODERNE TIDER FØRER TIL MIDDELALDERSLANDSBYEN

På formiddagen vil vi få anledning til å nyte litt mer av den fine atmosfæren i Strasbourg. Deretter skal reisen fortsette sørover for å oppdage den berømte Alsace «vinruten».

Den første vingården dere kommer til å besøke er et initiativ til den gamle og den unge generasjonen, fra to lokale vinmakerfamilier: en grønn innovasjon som samtidig er dypt forankret i eldstes verdier, kunnskap og tilnærminger. Velkommen til bords hos Achillée for en spennende, kanskje overraskende vinsmaking, samt gode lokale matprodukter!

Deretter kommer dere til å oppdage en av de fineste strekningene på Alsace vinruten, frem til fargerike Riquewihr, en middelalderslandsby omringet av skjønne vinmarker, hvor vi kommer til å tilbringe to netter. Vårt koselige 3-stjerners hotell ligger i midten av en av de vakreste landsbyene i Frankrike, hvor dere får vandre i de sjarmerende brosteingatene.

Middag spiser vi på en tradisjonell landsbyrestaurant, i Scherwiller, hvor dere får smake elsassisk flammeküeche (tarte flambée på fransk), gjerne i flere saftige varianter, samt gode viner fra regionen.

Inkluderte måltider: frokost, lunsj inkl. drikke, og middag ekskl. drikke.

Dag 3

Dag 4

MIDT I VINDISTRIKTET, SINE PITTORESKE LANDSBYER OG FINE VINRANKER

Etter frokost på hotellet, skal vi fortsette opplevelsesreisen deres rett utenfor døren.

Vi vil gå en tur i de skjønne vinmarkene rundt Riquewihr og gå gjennom Grand Cru Schoenenbourg for å nå stedet hvor vi får en ny vinopplevelse og nyte en deilig lunsj. På vei dit vil vi få en fantastisk utsikt over Alsace sletten, den tyske Schwarzwald-fjellkjeden og kanskje de sveitsiske alpene.

På ettermiddagen kommer vi til å dra til middelalderslandsbyen Kaysersberg, enda en av de vakreste landsbyer i Frankrike. Etter en tur på toppen av fangehullet til keiserens slott, kan det godt hende at vi havner i det lokale bryggeriet for å smake på et par deilige øl.

Når det nærmer seg middag, skal vi forlate den vakre dalen og sine Grand Cru åser, og dra til fjells. Ved enden av veien vil dere ankomme den skjulte kulinariske verden til 3 mat- og vinelskere, som ser frem til å glede sansene deres med nydelige, ferske lokale råvarer.

Inkluderte måltider: frokost, lunsj inkl. drikke, og middag ekskl. drikke

Dag 4

Dag 5

FRA RENESSANSETIDEN TIL DET LILLE VENEZIA – Hjemreise

I dag skal dere oppdage flere blomstrende landsbyer og vakre vinmarker på vei til Midt-Alsace.

I Mittelbergheim får vi æren av å møte Sylvaner-helten Albert Seltz. Landsbyen er også en av Frankrikes vakreste landsbyer, hvor vi kommer til å besøke den mest fortryllende vinkjellere i hele vindistriktet. Vi lover en unik vinsmakingsopplevelse.

Til lunsj har vi reservert bord på en diskret landsbyrestaurant, ikke langt unna Albert sin vingård, hvor vi vil få en bistronomisk opplevelse.

På ettermiddagen kjører vi til Colmar sitt historiske hjerte og Det lille Venezia. Like etter kl.16 blir det avgang til flyplassen i Basel med buss, direkte fra Colmar.

Inkluderte måltider: frokost, lunsj ekskl. drikke

Dag 5

Informasjon om turen

Reisens høydepunkter

  • «Alsace in a nutshell» med Strasbourg, Colmar og vindistriktet Alsace
  • Ekte elsassiske matopplevelser på autentiske spisesteder
  • 4 vinsmakinger og 1 ølsmaking
  • 3 av «Frankrikes vakreste landsbyer» i Alsace
  • Historiske steder, pittoreske bygninger og middelalderslott
  • En av de vakreste strekningene på Alsace vinruten
  • Reiseledelse av norsktalende guide født og oppvokst i Alsace og Vin & Matglede`s vinekspert Einar William Zakariassen

Prisen inkluderer følgende:

  • 4 overnattinger på gode hoteller (2 netter på moderne 4-stjernes hotell, 2 netter på autentisk 3-stjernes hotell)
  • 4 hotellfrokoster
  • 4 lunsjer (2 inkl. drikke)
  • Snacks og velkomstdrikke ved ankomst i Strasbourg
  • 3 middager
  • 2 vingårdsbesøk inkl. vinsmaking, pluss 2 andre vinsmakinger
  • 1 ølsmaking
  • Historiske steder, pittoreske bygninger og middelalderslott
  • Alle utflukter
  • Vinguide/sommelier Einar W. Zakariassen
  • Lokal norsktalende guide
  • All busstransport i henhold til programmet i Alsace
  • Fly t/r Gardermoen-Basel/Mulhouse

Tjenester som ikke er nevnt ovenfor

  • Tips til restauranter og sjåfører
  • Taxiutlegg
  • Vin/drikke som ikke inngår iht. program.

Reisebetingelser og vilkår: https://vinogmatglede.no/betingels er-og-vilkar

Spørsmål/påmelding

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

    * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

    Handlekurv

    Meld deg på vårt nyhetbrev

    NYHETSBREV

    Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

    Skroll til toppen