OPPLEV UTSØKTE VINER I PFALZ -TYSKLAND. 25. - 29. MAI.( 5 dager) Reiseleder: Knut Helge Thompsen.

Opplev utsøkte viner og slott i Pfalz i Tyskland. 25. - 29. mai. Hjemreise 2. pinsedag. Reiseleder: Knut Helge Thompsen.

Opplev utsøkte viner og slott i Pfalz i Tyskland. 5 dager (4 netter)

Våren i Palatinate allerede i full gang med behagelige temperaturer, blomstrende kirsebær og aprikostrær. Vinmarkene som strekker seg langs Paletinateåsen er grønne med blomstrende druer. Hvor vinbøndene er i full gang med tyning av vinstokkene for å sikre den beste vinkvaliteten til sine viner.
Vi besøker hjertet av vinproduksjonen i Pfalz hvor man det siste århundret har utviklet vindruesorter som er tilpasset dette klimaet og som er Miljøvennlige å dyrke.
Vi blir boende på Villa Delange et populært landsbyhotell i Nußdorf som ligger i det sørlige Pfalz nær den sørlige vinruten og er en del av Landau. Distrikts hovedstaten Landau en sjarmerende liten universitetsby med en sydlig-livsstil, åpenhet og nytelsesglede.
Sør-Pfalz er preget av bølgende åser og solfylte vingårder. Det grenser til Franske Alsace og ligger mellom Rhinen og Paletinate-skogen. Dette sikrer en forfriskende bris i et ellers mildt, nesten middelhavsklima, som lar appelsin-, sitron- og fikentrær trives på skjermede steder. Overalt i de små, idylliske vinlandsbyene inviterer koselige restauranter med deilige spesialiteter til å nytes.
Pfalz har for oss i Norge vært mest kjent for tørre Riesling viner med mye karakter. På vår rundtur i landsbyene rundt Landau skal vi også treffe bekjentskap med utrolige smaksrike roseviner, dype og fyldige rødviner med fruktsmak.

Reiseprogram

Informasjon om turen

Dag 1

Avreise – Velkomstmiddag i Pfalz

Torsdag 25. mai

Avreise Norge og innkvartering i Nussdorf-Landau

Reisefølget ankommer Frankfurt Main i Sør Tyskland. Deltakere har startet reisen fra Gardermoen eller andre steder i Norge, og har benyttet direkte fly, eller hatt en mellom-landing på vei til Frankfurt Main.
Vi benytter bus til vårt Landsbyhotell Villa Delande i Nussdorf-Landau. Nussdorf (Valnøtt landsbyen) ligger 1,5 km fra Landau hvor vinmarker omgir helle landsbyen med bortimot 30 familiedrevne vingårder.
Etter ankomst og innkvartering drar vi til den nærliggende vingård og restaurant, Weinstube und Weingut Marienhof, for en velkomst vin og en utsøkt middag.
http://www.bioweingut-marienhof.de/weinstube/

Dag 1

Dag 2

Guidet tur og Vingårdsbesøk Siebeldingen

Dag 2. Fredag 26. mai

Guidet tur og Vingårdsbesøk Siebeldingen
Etter frokost på Villa Delange drar vi til nabolandsbyen Siebeldingen for en guidet tur til Institutt for vinplanteutvikling Geilweilerhof. Instituttet utviklet i 1967 den resistente vindruen Regent som nå benyttes i Pfalz for fruktige rødviner.
Denne ettermiddagen avslutter vi med Vinsmaking hos Wilhelmshof, som har en lang tradisjon med musserende viner. https://www.wilhelmshof.de
Før vi vender tilbake til vårt landsbyhotell får vi servert en middag hos nabovingården Weingut Johanneshof som serverer en utsøkt retter basert på lokale råvarer. https://www.johanneshof-im-sonnenschein.de/

Dag 2

Dag 3

Slottsbesøk og Vinfestival

Dag 3. Lørdag 27. mai

Etter frokost drar vi på slottsbesøk. Hambach Castel minner om frihetskampene i Tyskland. Den 27. mai 1832 samlet rundt 30 000 mennesker fra Tyskland, Frankrike og Polen seg på Hambach slott. De tok til orde for ytringsfrihet, pressefrihet, frihet, like rettigheter for menn og kvinner, toleranse, demokrati og enhet i Tyskland og i Europa.
For lunsj benytter vi Restauranten ved Hamback Castel.
Etter lunsj vender vi tilbake til Vinfestival i Birkweiler en av landsbyene i nærheten av Landau. Vingårdene i Birkweiler under Paletinate skogen er mest kjent for sine tørre Riesling viner. Denne dagen vil 8 av landsbyens vingårder servere sine viner i vinmarken sammen med små delikatesser fra området. På grunn av stort utvalg av vin og mat er ikke denne Vinfestivalen inkludert i turprisen. Man betaler ved bodene.

 

Dag 3

Dag 4

Slottsbesøk og Vinsmaking

Dag 4. Søndag 28. mai

Slottsbesøk og Vinsmaking
Etter frokost på Villa Delange drar vi til Trifels Castel.
Trifels Castle er kjent som stedet der Richard Løvehjerte, kongen av England, ble fengslet etter at han ble tatt til fange av hertug Leopold V av Østerrike nær Wien i desember 1192 da han kom tilbake fra det tredje korstoget. Trifels Castel liger øverst på en klippe med utsikt utover åskammen til Paletinate og alle vinmarkene fra skogen og ned til Rhinen.
For lunsj benytter vi Restaurant Barbarossa ved Trifeld Castel.
Tilbake i Nussdorf besøker vi Philip Hochdorffer ved vingården Kernlinghof, for vinsmaking og middag. Far til Philip, Ludvig Hochdorffer oppdaget en høstdag en ny kloning i vingården hvor noen Kerner drueklasser var blitt rosa. Denne nye klonen ble foredlet og er i dag kalt for Kernling. Kernling vinen gir en hvitvin med utrolig flott fruktsmak og aroma.
http://www.kernlinghof.de

Dag 4

Dag 5

Hjemreise

Dag 5. Mandag 29. mai (2 pinsedag)

Etter frokost på vårt koselige landsbyhotell i Nussdorf, drar vi til Windeshein for å besøke Vingården til Reinhold Grossmann. Her får vi servert en lunsj til vinsmakingen.
Etter denne siste vinsmakingen i vår rundreise i Pfalz er det på tide å drar til Frankfurt Main for å fly hjem til Norge. 

Alternativ reise med egen bil. Se nedefor:

Kr 11 200,- per. person i dobbeltrom, eks reise med fly eller båt.

Tillegg for enkeltrom: Kr 2000,-

Prisen er beregnet med minimum 15 personer

Inkludert:

 • 4 netter på godt hotell med frokost.
 • Alle transport, vinsmakinger med omvisning.

Alle organiserte måltider med 2 glass vin.

 • Turleder Knut Helge Thompsen
  (Tlf: 93 61 00 30)
 • Forbehold om mindre endringer i programmet.

Denne vinturen passer for vin, øl og matelskere som gjerne spaserer en tur ut i vinmarkene eller liker å rusle rundt i koselige landsbyer.

Dag 5

REISELEDER

Knut Helge Thompsen

Knut Helge har over 20 års erfaring med dyrking av vindruer i vårt Nordiske klima. Hvor jordsmonn, mikroklima, vinstokkens vekst, og druenes modning er et samspill med forskjellige vinkjellerteknikker for å få frem den beste vinen.

På sine mange turer for å studere de mange teknikkene i vingården og i vinkjelleren, har han opparbeidet er svært innholdsrikt nettverk i Europa og ikke minst i Tyskland, hvor økologisk vinproduksjon er den nye fasiten.

Knut Helge har også stor erfaring og interesse for matfaget med lokale råvarer og tradisjonsmat, som han har brukt som inspirasjon i egen restaurant.

REISELEDER

Sikre deg plass ved å betale depositum

Påmelding/Spørsmål

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

  * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

  Priser pr. person.

  I dobbeltrom uten fly

  Kr 11200,-

  Tillegg enkeltrom

  Kr 2000,-

  Prisen er beregnet på min. 15 personer.

  For reiser til og fra Pfalz forslår vi flere alternativer:
  25 & 29 mai. Med Fly fra Gardermoen. Kr 4700,- pers. (dagspris jan. 2023)
  25 & 29 mai. Med Fly fra Kristiansand. Kr 5100,- pers. (dagspris jan. 2023)
  23 –30 mai. Ferje, egen bil, tre ekstra netter. Kr 5900,- pers i dobbeltrom.
  23 –24 mai. Ferje fra Kristiansand til Groningen i Nederland.
  24 mai. Vingårdsbesøk og overnatting B&B Winjgaard Saalhof.
  29 mai. Overnatting Hotel Frommann Buchholz (Hamburg).
  30 mai. Ferje fra Hirtshals til Kristiansand eller Larvik.

  Kan bestilles som gruppetur. (Firma, forenings eller vennetur)

  Prisen kan variere noe i forhold til årstid, sesong osv.

  Få gjerne tilbud!

  Prisen er beregnet på min. 15 personer.

  Hele programmet som oppgitt med all transport, vinsmakinger og innganger.

  Inkludert er alle organiserte måltider med 2 glass vin.

  Reiseleder: Knut Helge Thompsen
  (Tlf: 93 61 00 30).

  Forbehold om mindre endringer i programmet.
  Denne vinturen passer for vinelskere som gjerne spaserer en tur.
  Se våre reisebetingelser og vilkår: Betingelser og vilkår - Vin og Matglede

  (Tlf: 91 15 73 18).
  Link Landau-Nussdorf: https://www.landau-nussdorf.de/mains/weingueter.html
  5

  • Måltider og drikke som ikke inngår i programmet
  • Eventuelle taxi lokalt

  For deg som ønsker å reise med egen bil og ferje
  Tirsdag 23. mai
  Den nye ferjen MS Romantika til Holland Norway Line, går fra Kristiansand til Groningen i Nederland. Ferjen forlater Kristiansand klokken 15:30. Vi har utvendig lugar på denne 18 timer langer turen langs vestkysten av Danmark og Tyskland til Eemshaven ved Groningen, Nord i Nederland. Hvor vi ankommer 09:30 neste dag.
  Onsdag 24. mai
  Etter at vi har kjørt i land i Nederland fortsetter vi sørover langs kysten hvor vi besøker vingårdene Koopmann og Saalhof. Dette er interessante vingårder fordi de fleste av drue-sortene som de benytter også kan dyrkes i Norge.
  For dagens middag benytter vi restauranten til Vingården Saalhof. Denne populære restau-ranten benytter lokale råvarer til rettene de serverer.
  For overnatting kan vi benytte B&B ved Vingården Saalhof, eller Hotel Zuiderduin.
  Torsdag 25. mai
  Etter frokost kjører vi til Pfalz i Tyskland for å møte resten av reisefølget.
  Torsdag 25. mai til mandag 29. mai, er programmet som tidligere beskrevet.
  Mandag 29. mai
  Etter vingårdsbesøket hos Grossmann i Windesheim, sammen med resten av reisefølget, kjører vi 6 timer nordover i Tyskland mot Hamburg. Her benytter vi Hotel Frommann. Til middagen kan vi få servert Hotellets egen hjemme-bryggede øl.
  Tirsdag 30. mai
  Etter frokost fortsetter vi nordover gjennom Danmark til Hirtshals og ferje hjem til Norge.
  Valgmulighetene er stor for deg som ønsker å benytte egen bil og ferje. Forslag:
  23. mai. Ferje Holland Norway Line Kristiansand til Groningen NL. Bil, Utvendig lugar, Buffe-middag og frokost: Kr 4500,- (2 pers.)
  24. mai. Nederland. To vingårdsbesøk, vinsmaking med lunsj og middag. Kr 950,-. (pers.)
  Overnatting B&B Vingård Saalhof. Dobbeltrom, Kr 950,-. (2 pers.)
  Eventuelt: Overnatting Hotel Zuiderduin. Dobbeltrom, Kr 1600,-. (2 pers.)
  29. mai. Overnatting Hotel Frommann i Bucchholz. Dobbeltrom, Kr 1300,-. (2 pers.)
  30 mai. Ferje til Kristiansand eller Larvik. Bil og buffemiddag, Kr 1800,-. (2 pers.)
  Vi kan utføre organisering og booking mot et lite påslag.

  Handlekurv

  Meld deg på vårt nyhetbrev

  NYHETSBREV

  Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

  Skroll til toppen