Vin med historiske opplevelser i Ungarn.
(4 dager/3 netter)

Alle måltider inkludert!
Reiseleder: Einar William Zakariassen

Vin og opplevelser i Ungarn.

Ungarns historie strekker seg tilbake til slutten av det første årtusen e. kr og like etter årtusenskiftet ble landet et selvstendig kongedømme under Stefan 1. I middelalderen tilfalt den ungarske tronen habsburgerne og Ungarn var i union med nabolandet Østerrike frem til slutten av første verdenskrig. Ungarn var omtrentlig 3 ganger så stort under Habsburgerne frem til Trianon-avtalen ble vedtatt. Etter den andre verdenskrig kom landet under sovjetisk innflytelse, og var en kommunistisk ettpartistat frem til 1989. Siden den gang har Ungarn vært en demokratisk republikk, og ble med i NATO 1999 og i Eu i 2004. Etter at Ungarn kom med i EU merker vi lite til østblokkstemplet som landet har hatt tidligere.

Reiseprogram

Dag 1

Avreise og Velkomstmiddag

Avgang fra Gardermoen til Budapest kl. …. Lander i Budapest kl….

Transfer til Dunacorso Restaurant

Gourmet Lunsj på Dunacorso Restaurant.

Restauranten ligger veldig sentralt plassert i byen med utsikt både til elven og byen.

Kl. 16.00 Innsjekking på Hotel Erzsebet City Center *** eller tilsvarende, midt i hjertet av sentrum Budapest.

Fritid eller guidet sightseeing med buss i Budapest. (option)

Bussen stopper ved enkelte Slott, Fiskerbastionen, Helteplassen torg, Elvebredden ved Donau, i sentrum og Stefansdomen, samt Parlamentet.

Kl. 20:30 Middag på utvalgt restaurant. Måltider: L/M

Dag 1

Dag 2

Vinsmaking – Tihanyhalvøyen og Hèviz

DAG 2:

Kl. 09:15 utsjekk ut fra hotellet

Kl. 09:45 transport til en av Ungarns topp produsenter i Etyek.

Kl. 10:30 vinsmaking

Kl. 11:30 transport videre til den Tihany-halvøyen og Tihany for en spasertur i denne vakre byen. 

Kl. 13:30-14:45 Lunsj ved Balatonsjøen. Restaurant Barisca Chzarda eller tilsvarende i Balatonfüred.

Etter lunsj tar vi en kort spasertur ned til Balatonsjøen for å besiktige havnen, nyter et glass vin eller en øl i denne trivelige feriebyen.

Transport videre til byen Heviz. Vi sjekker inn på Hotell Palace Hèviz forv 2 netter

Middag på hyggelig restaurant i Hèviz. Restaurant Romai Pince eller tilsvarende.

Måltider: F/L/M

Dag 2

Dag 3

Hèviz . Keszthely Barokkslott – Vinsmaking

DAG 3:

Frokost

10:00 – 11:30 Guidet omvisning til fots i Hèviz med vår guide.  

Etter guidet tur kan man bruke litt tid på egenhånd. Hva med en deilig lunsj i Hèviz, litt shopping eller ta et herlig bad og spa i Termalsjøen i byen. 

Kl. 14:00 Transfer til byen Keszthely. 

Kl. 14:30 besøker vi et vakkert barokkslott med guidet omvisning.

Kl. 16:00 gjør vi en vinsmaking i en flott vinbutikk.

Her får du smake noen gode ungarske viner før vi setter oss i bussen tilbake til hotellet.

Litt hvile og avslapping før middag.

Avslutningsmiddag på god restaurant i Haviz.

Måltider: F/L/M

Dag 3

Dag 4

Palinka-smaking og hjemreise

DAG 4:

Frokost og utsjekk

Fritid frem til kl. 12:00

Kl. 12:00 Transport mot Budapest. Vi gjør et stopp for besøk og smaking på et enerkjent destilleri. Deretter en deilig lunsj. Huset lager noen av Ungarns beste Palinka( fruktsprit, likør) Her blir det anledning til å kjøpe med deg en god Palinka med hjem.  

Fortsetter til Budapest for innsjekk og hjemreise.

Måltider: F/L

Pris i dobbeltrom med fly kr ¨¨

Uten fly kr….

Tillegg enkeltrom

kr. …

Dag 4

Inkludert/Ikke inkludert

  • Fly tur/retur Gardemoen – Budapest
  • 1 overnatting i Budapest på godt Hotell sentralt i Budapest.
  • 2 overnattinger i Hèviz 4* Hotell
  • 3 gode hotellfrokoster
  • 2 gode lunsjer,
  • 3 gode middager
  • 1 Palinka Sprit-tasting
  • Vinsmaking og omvisning på anerkjent vingård.
  • Vinsmaking hos en vinhandler.
  • Guidet omvisning på Barokkslott.
  • omvisning til fots i Hèviz og i Tihany
  • All busstransport i henhold til programmet i Ungarn.
  • Alle måltider i Ungarn
  • Reiseledere er sommelier og kokk Einar William Zakariassen 
  • Lokale guider på deler av turen.

Ikke inkludert:

  • Tips til sjåfører og guider
  • Vin/drikke som ikke er inkludert ref program
  • Privat reiseforsikring

Informasjon om turen

Sikre deg plass ved å betale depositum

Ved bestilling av ønsket reise, må depositum betales senest innen 14 dager. Når beløpet er innbetalt, er du også sikret plass på reisen.

Spørsmål/påmelding

vinkurs

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

    * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

    Priser pr. person.

    Dobbeltrom uten fly:

    Kr. 11250,- 

    Dobbeltrom med fly: 

    Kr. 15990,-

    Enkeltromstillegg:

    Kr 1500,-

    Prisen er beregnet på min. 16 deltakere. Det kan bli en liten prisjustering ved eventuelt færre deltakere. 

    Det tas også forbehold ved endringer i programmet, dersom man må endre vinhus/restauranter ved uforutsette hendelser.

    Kontaktperson: Einar William Zakariassen

    E-post: post@tk72se9i416vhctn.prev.site

    Telefon: (+47) 91157318

    Eller:

    Reiseleder Kjell Gabriel Hendrichs
    E-post: Kjell-g Hendrichs <kjell@kjellsvinkjeller.no>

    Telefon: 90196322

    • Fly t/r Norge - Bilbao
    • All transport i Spania
    • 2 netter på Hotel Silken Villa de Laguardia ****
    • 1 natt på Hotel Catalonia Donosti **** i  San Sebastian
    • 3 gode frokoster
    • 2 lunsjer. ( 1 vingårdslunsj i Rioja
    • 2 gode middager i Laguardia
    • 1 avslutnings-middag i San Sebastian
    • I guidet tur i San Sebastian( ca 3-4 t.)
    • 4 vingårdsbesøk med omvisning, inkl. vinsmaking.
    • All transport med buss i følge programmet.
    • Reiseleder med fra Norge
    • Teknisk reiseleder
    • Tips til sjåfører, guider og servitører
    • Vin/drikke som ikke inngår i følge program.
    • Evnt. lokal hotelskatt.
    Handlekurv

    Meld deg på vårt nyhetbrev

    NYHETSBREV

    Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

    Skroll til toppen