FORTRYLLENDE RHINEN
29.9. – 6.10.
(8 dager/ 7 netter)

Fortryllende Rhinen med Viva Moments 5* / All-Inclusive

Fortryllende Rhinen med Viva Moments 5* / All-Inclusive
29.9. - 6.10. 2024

La deg fascinere av det naturskjønne og idylliske UNESCO-vernede landskapet i Øvre mellomrhindalen, også kalt Romantiske Rhinen. Smak på lokalprodusert vin i Boppard, opplev Koblenz som ligger der Mosel munner ut i Rhinen, nipp til en Rudesheimer kaffee i Rüdesheim, spaser gjennom gamlebyen i Mainz, og la deg imponere over den mektige Keiserkatedralen i Speyer. Strasbourg, som gjennom historien har tilhørt både Tyskland og Frankrike, er i våre dager et symbol på fransk-tysk forsoning og europeisk integrasjon. Mens skipet seiler fra havn til havn nyter vi det gode livet om bord på det femstjerners All-Inclusive skipet, Viva Moments.

ALL INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Vinbyene Boppard og Rüdesheim
 • Den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen
 • Mainz – Gutenbergs by
 • Keiserdomen i Speyer
 • Strasbourg, med gamlebyen La Petite France
 • Koblenz, som ligger der Rhinen og Mosel møtes

Reiseprogram

Dag 1: 29. sept.

Oslo – Düsseldorf

Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til Düsseldorf. Fra flyplassen er det en kort kjøretur til sentrum, hvor vårt førsteklasses skip, Viva Moments, venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, kaster skipet loss og cruiset på Rhinen begynner. Ta gjerne en tur opp på toppdekket for å se utseilingen. Før middag ønsker cruisedirektøren oss velkommen om bord i salongen, samt presenterer kapteinen og hans mannskap. Skipet seiler hele natten.

Oslo - Düsseldorf
Dag 1: 29. sept.

Dag 2: 30. sept.

Boppard

Tidlig om morgenene ankommer vi Boppard, en liten by omkranset av vinmarker. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som står på UNESCOs verdensarvliste. Denne delen av Rhinen kalles gjerne Romantiske Rhinen. Øvre mellomrhindalen er synonymt med vindyrking, og dette gjelder ikke minst for området rundt Boppard, hvor det produseres mange gode viner.

Boppard ble grunnlagt for to tusen år siden som en romersk bosetning, og var et viktig handelssted i middelalderen. I våre dager er Boppard en populær turistdestinasjon, i tillegg til et senter for vinproduksjon. Byen har en av Tysklands best bevarte ruiner av et romersk festningsverk. Langs Rhinen troner de fleste slottene på toppen av åskammene, men i Boppard ligger slottet midt i byen, rett ved elven. Over hustakene i sentrum rager kirketårnene til St. Severus-kirken – en annen av byens attraksjoner. Langs Rhinen er det anlagt en fin promenade, og er været fint frister det kanskje å besøk en av kafeene her for å smake på den lokale vinen? Hvis du ikke har høydeskrekk, kan du ta en tur med stolheisen Sesselbahn, som frakter deg opp til utkikkspunktet Vierseenblick. Herfra er det panoramautsikt over Bopparder Hamm og Rheinschleife, den store u-svingen i elven.

Skipet ligger ved kai i Boppard over natten.

 
Dag 2: 30. sept.

Dag 3: 1. okt.

Øvre mellomrhindalen og Mainz

 • Mens vi spiser frokost, fortsetter cruiset gjennom det UNESCO-vernede kulturlandskapet i Øvre mellomrhindalen, som strekker seg fra Koblenz til Rüdesheim. Fra skipet har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legender fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste, passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var det her den unge kvinnen Lorelei sang så vakkert at skipene seilte på grunn.

  Vi passerer Rüdesheim midt på dagen og fortsetter ferden langs to kjente vinområder. På venstre bredde ligger Rheinhessen, Tysklands største vindistrikt, og på høyre bredde Rheingau, verdensberømt for sine gode rieslinger. Etter lunsj ankommer vi Mainz, hovedstaden i delstaten Rheinland-Pfalz. Mainz ligger på vestbredden av Rhinen, ved samløpet med Main, derav byens navn. Gamlebyen i Mainz er velholdt med forseggjorte bindingsverkshus og historiske kirkebygg, blant annet St. Martin-katedralen bygget i romansk stil, og den gotiske St. Stephan-kirken med glassmalerier av Marc Chagall. Johann Gutenberg, boktrykkerkunstens far, ble født i Mainz på 1400-tallet, og på museet som bærer hans navn kan man se et eksemplar av den berømte 42-linjers bibelen, regnet som en av de aller første trykte bøkene i Europa. Ta en rusletur i gamlebyen og se den historiske plassen Kirschgarten, la deg friste av butikkene i den lange gågaten Augustinerstrasse, eller spaser langs den fine elvepromenaden.

  Cruiset fortsetter om kvelden.

  Gamlebyen i Mainz

   

Dag 3: 1. okt.

Dag 4: 2. okt.

Mannheim og Speyer

I dag våkner vi opp i Mannheim, som er en av Tysklands største innlandshavner og ligger der Neckar munner ut i Rhinen. På 1600-tallet ble Mannheim lagt i ruiner av franske tropper. Da byen skulle gjenoppbygges, ble bykjernen i Innenstadt anlagt som rutene på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadratestadt, og adressene til kvartalene er fremdeles bokstaver og tall, for eksempel Q3 eller P5, i stedet for gatenavn. Nær Rhinen ligger Mannheim slott, bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet.

Det blir et kort opphold i Mannheim. Allerede ved nitiden fortsetter cruiset og knappe tre timer senere kommer vi til Speyer, en av Tysklands eldste byer. Speyer spilte en viktig rolle under reformasjonen. På riksdagen i 1529 møttes kirkens ledere i Speyer for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at vestlig kristendom ble delt i to – den katolske og den lutherske kirken. Byens mest berømte attraksjon er den store Keiserdomen – et av Europas viktigste romanske byggverk. Keiserdomen kan dateres tilbake til 1020 og i krypten er til sammen tolv konger, dronninger og keisere gravlagt. I enden av gågaten Maximilianstrasse ligger den gamle byporten, som opprinnelig var en del av bymurene fra middelalderen. En tur til toppen av tårnet belønnes med en flott utsikt over byen. Er du teknisk interessert bør du ikke gå glipp av det imponerende transportmuseet, Technik Museum Speyer. Originale fly, tog og biler er en del av utstillingen, deriblant en U9 ubåt og en Lufthansa Boeing 747.

Om kvelden seiler vi videre, med kurs for Frankrike.

Keiserkatedralen i Speyer
Dag 4: 2. okt.

Dag 5: 3. okt.

Strasbourg

Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. Sentrum av Strasbourg befinner seg vest for Rhinen, der elven Ill danner øya Grand Île. Her ligger den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Inne i kirken er det et imponerende, 18 meter høyt astronomisk ur, som i tillegg til tiden viser månens faser, kalendertegn og stjernenes konstellasjoner. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningene til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

Vi har hele dagen til å bli bedre kjent med Strasbourg. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av kafeene på plassen foran katedralen og se på folkelivet.

Nær midnatt begynner skipet på ferden tilbake nedover Rhinen.

Strasbourg
Dag 5: 3. okt.

Dag 6: 4. okt.

Rüdesheim

 • Vi nyter en avslappende formiddag om bord. Finn deg en plass på soldekket hvor du kan beundre utsikten til landskapet som sakte glir forbi. Om ettermiddagen kommer vi til den lille vinbyen Rüdesheim, som er en del av det anerkjente vindistriktet Rheingau. Utenfor byen strekker vinmarkene seg oppover åssidene. Fra sentrum kan man ta en taubane over vinmarkene opp til utkikkspunktet ved Niederwald-monumentet. En annen interessant severdighet i Rüdesheim er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin store samling av selvspillende instrumenter. Men et besøk i Rüdesheim er ikke komplett uten en rusletur langs den lille gågaten, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Her kan du smake på en riesling fra området eller byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee, laget av det lokale druebrennevinet Asbach.

  Skipet ligger ved kai i Rüdesheim til over midnatt, så de som ønsker kan også ta en tur i land etter middag.

  Drosselgasse, Rüdesheim

   

Dag 6: 4. okt.

Dag 7: 5. okt.

Koblenz

Er du en morgenfugl kan du få med deg returseilasen gjennom den naturskjønne Øvre mellomrhindalen. Ved frokosttid ankommer vi Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz ble hardt rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men har blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. På en høyde på den andre siden av Rhinen ligger den store Ehrenbreitstein-festningen 118 meter over elven. Det har vært en festning her siden år 1000, men den nåværende bygningsmassen er fra begynnelsen av 1800-tallet. Det går en taubane tvers over elven opp til festningen, og både overfarten og festningen byr på fantastisk utsikt over byen og elvene.

Ved 15-tiden legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Vi hygger oss med nok et utsøkt måltid om bord og kanskje avslutter kvelden med dans i salongen.

Koblenz
Dag 7: 5. okt.

Dag 8: 6. okt.

Düsseldorf – Oslo

 løpet av natten er vi tilbake i Düsseldorf. etter frokost tar vi farvel med skipet og blir kjørt til flyplassen. Vi flyr tilbake til Oslo om formiddagen.

Düsseldorf - Oslo

Dag 8: 6. okt.

Informasjon om lugarene
Lugarer

Alle lugarene på Viva Moments har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, hårtørrer, skjønnhetsprodukter fra Rituals, TV, safe, minibar og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har ett langt smalt vindu høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 16 m². I tillegg er det seks juniorsuitene på Ruby og Diamond dekk (19 m²) med fransk balkong, og fire suiter (24 m²) på Diamond dekk med balkong med bord og stoler.

Båten

Viva Moments er et elegant femstjerners skip med en avslappende luksuriøs atmosfære, og et All-Inclusive konsept som bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, bistro, panoramasalong med bar og dansegulv, treningsrom og velværeavdeling med frisør og massasje. Hovedrestauranten har fleksible spisetider og åpen bordsetning. Bistroen tilbyr enkle, men klassiske, retter til lunsj og middag. Det er heis mellom Ruby (midtdekk) og Diamond dekk (øvre dekk). På soldekket er det sittegrupper, dekkstoler og jacuzzi. Viva Cruises All-Inclusive inkluderer en flaske musserende vin i lugaren ved ombordstigning, alle drikkevarer – både i restauranten og salongen, minibar i lugaren med daglig påfyll, Wi-Fi og tips til besetningen.

Alle lugarene er utvendige og har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, hårtørrer, skjønnhetsprodukter fra Rituals, TV, safe, minibar og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har ett langt smalt vindu høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 16 m². I tillegg er det seks juniorsuitene på Ruby og Diamond dekk (19 m²) med fransk balkong, og fire suiter (24 m²) på Diamond dekk med balkong med bord og stoler.

Viva Moments 5*
Rederi: 
Viva Cruises
Byggeår: 2018
Lengde: 135 m
Passasjerer: 176

Sikre deg plass ved å betale depositum

Ved bestilling av ønsket reise, må depositum betales senest innen 14 dager. Når beløpet er innbetalt, er du også sikret plass på reisen.

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, fire-retters lunsj og middag servert ved bordet
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste (én gang i løpet av cruiset) med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person), som du kan ta med hjem som suvenir
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utfluktene
 • Teknisk arrangør: Elite Travel

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke. Mer informasjon kommer senere. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider. Det må være minimum 20 deltagere for at en utflukt skal kunne gjennomføres. Alternativt kan man kjøpe utfluktene enkeltvis om bord. På alle utfluktene brukes det audio hodetelefon.

 • Fly Oslo–Düsseldorf t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Viva All-Inclusive (mere info under)
 • Norsk reiseleder
 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Lugarer

Dobbeltlugar, midtdekk (fransk balkong)
+3 000,- per person
Dobbeltlugar, øvre dekk (fransk balkong)
+5 000,- per person

 

Spørsmål/påmelding

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål. post@vinogmatglede.no / Tlf. 911.57.318

  * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

  Handlekurv

  Meld deg på vårt nyhetbrev

  NYHETSBREV

  Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

  Skroll til toppen