Elvecruise til Provence og Bourgogne 17. - 24. juni 2023

Fra de frodige vinmarkene i Rhônedalen til solfylte Provence med pittoreske små byer og minnesmerker fra romertiden – det er lett å tape sitt hjerte til dette vakre hjørnet av Frankrike. Cruiset starer og ender i Frankrikes gourmethovedstad, Lyon, som ligger der elvene Saône og Rhône møtes. Derfra går ferden sørover og helt til Martigues, ved Middelhavet. Vi seiler med det elegante, førsteklasses skipet, Viva Voyage, hvor både drikkevarer og tips er inkludert.

Høydepunkter

 • Middelalderbyen Viviers
 • Det romerske amfiteateret i Arles
 • Martigues – kalt provençalske Venezia
 • Pavepalasset i Avignon
 • Sjokolade og vin i Tain l’Hermitage
 • Gourmetbyen Lyon

Reiseprogram

Dag 1

Oslo – Lyon

Du møter Elite Travels reiselederen på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Lyon. Mellomlanding og flybytte underveis. Videre med buss til kaien, hvor vårt førsteklasses skip Viva Voyage venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset på Rhône begynner.

Lyon
Dag 1

Dag 2

Viviers

Vi nyter en avslappende morgen om bord. Fra soldekket har vi utsikt til små byer, vinmarker og det stadig skiftende landskapet i Rhônedalen. Midt på dagen kommer vi til Viviers. Den lille middelalderbyen er som et friluftsmuseum, med historie i hver stein. Bli med reiselederen på en rusletur gjennom de snirklete, smale gatene til den lille Saint-Vincent katedralen, bygget på 1100-tallet.

Fra Viviers kan du bli med på halvdagsutflukt (ikke inkludert) til Gorges de l’Ardèche, en av Frankrikes største naturseverdigheter som gjerne kalles Europas Grand Canyon. Her har Ardèche-elven gravd seg ned i terrenget og dannet en rekke dramatiske juv og kløfter. Særlig imponerende er broen Pont d’Arc, en 54 meter høy kalksteinbro, skapt av naturens egne krefter. På vei tilbake til skipet blir det et stopp på Maison de la Lavande (lavendel-museet) i Saint-Remèze.

Cruiset fortsetter om kvelden.

Viviers
Dag 2

Dag 3

Arles

For rundt to tusen år siden var Arles provinshovedstad og en viktig by i det gallo-romerske riket. Minnene fra den gang er fremdeles godt synlige i den historiske bykjernen. Her bukter de smale gatene seg mellom antikkens byggverk. Det mest imponerende monumentet er det store amfiteateret, som hadde plass til over 20 000 tilskuere. Gjennom tidene har Arles tiltrukket seg mange kunstnere. Maleren Vincent van Gogh kom til Arles i februar 1888, og i løpet av 14 måneder produserte han mer enn tre hundre malerier og tegninger. Hans mest fargeeksplosive malerier er fra perioden i Arles.

Om morgenen kan vi bli med på en byvandring* i Arles, og lære mer om byens historie og kunstnerne som har bodd her. Etter lunsj tilbys det en valgfri utflukt til Camargue, det store våtmarksområdet ved munningen av Rhône. Camargue er Frankrikes ville vesten – med en røff sjarm og hjem for de hvite Camargue-hestene og mer enn fire hundre fuglearter. Det blir besøk i den ornitologiske parken i Pont de Gau, hvor det er flokker av ulike fugler, deriblant de rosa flamingoene området er kjent for. Hvis det er tid, gjør vi et stopp i middelalderbyen Aigues-Mortes på vei tilbake til Arles.

Arles
Dag 3

Dag 4

Martigues

Vi seiler videre i løpet av natten og kommer til den lille havnebyen Martigues om morgenen. Martigues ligger ved det østlige utløpet av Canal de Caronte, som forbinder lagunen Etang de Berre med Middelhavet. Kanalene og broene i den gamle bydelen og havneområdet har bidratt til at Martigues har fått kallenavnet provençalske Venezia.

Etter frokost tilbys det en halvdagsutflukt til Marseille (ikke inkludert), Frankrikes nest største by, viktigste havneby og hovedstaden i regionen Provence-Alpes-Côte-d’Azur. På byrundturen i Marseille får du se den gamle havnen – Vieux Port, hovedgaten La Canebiére og Notre Dame basilikaen som ligger på en høyde med flott utsikten over byen. Retur til skipet for lunsj.

Om ettermiddagen kan du ta en rusletur i det hyggelige havneområdet i Martigues på egen hånd. Mens vi hygger oss med middag om bord, begynner skipet på seilasen tilbake oppover Rhône.

Martigues
Dag 4

Dag 5

Avignon

På grunn av politisk uro flyttet paven fra Roma til Avignon i 1309, og endte opp med å ha sitt hovedsete her i nesten sytti år. Hele syv paver satte sitt preg på byen i denne perioden ved å bygge kirker, kapeller og klostre, men det mest ambisiøse byggeprosjektet var uten tvil det store pavepalasset som fremdeles dominerer bybildet. Både pavepalasset og den historiske bykjernen i Avignon står på UNESCOs verdensarvliste.

Etter frokost er det byvandringen (ikke inkludert) i Avignon. Sammen med en lokalguide rusler dere gjennom gamlebyen til det gotiske pavepalasset som utendørs ser ut som en festning. Innendørs får dere se store saler, vakre fresker og pavens private gemakker. Fra palasset er det utsikt over Avignon og den delvis ødelagte broen Pont Saint-Bénézet, bygget på 1100-tallet og kjent fra den franske barnesangen «Sur le Pont d’Avignon».

Om ettermiddagen kan du utforske den postkortvakre byen i ditt eget tempo. Kanskje frister det med litt shopping? I de små butikkene i gamlebyen kan du kjøpe lokale spesialiteter å ta med hjem, for eksempel papalines d’Avignon (sjokoladetrøffel), tørket lavendel eller keramikkprodukter med det karakteristiske gule og grønne mønsteret typiske for Provence. Cruiset fortsetter sent om kvelden.

Pavepalasset i Avignon
Dag 5

Dag 6

Tournon

Vi tilbringer en rolig formiddag om bord før vi ankommer Tournon etter lunsj. Gamlebyen i Tournon består av smale brosteinsbelagte gater og et slott fra 1400-tallet. På den andre siden av elven ligger vinbyen Tain-L’Hermitage. Romerne begynte å dyrke vindruer i dette området for over to tusen år siden, og vinmarkene her er blant de eldste i Frankrike. I tillegg til sine gode Côtes du Rhone-viner, er Tain-L’Hermitage kjent for gourmetsjokoladen Valrhona, som produserer her. Tournon og Tain-L’Hermitage er forbundet med en gangbro over elven.

Utflukt som tilbys i dag er en byvandring i Tain-L’Hermitage (ikke inkludert), inkludert besøk på opplevelsessenteret La Cité du Chocolat Valrhona – en lærerik og sensorisk reise inn i sjokoladens verden.

Om kvelden inviterer kapteinen til festmiddag. Mens vi spiser, legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

Tain l’Hermitage
Dag 6

Dag 7

Lyon

Vi er tilbake i Lyon og har hele dagen til å bli bedre kjent med byen. Lyon ble grunnlagt som en romersk koloni i 43 f.Kr., og var en viktig bosetning i provinsen Gallia Lugdunensis, men mye har skjedd siden den gang. I dag er Lyon Frankrikes tredje største by, men også kjent som Frankrikes gourmetby, blant annet takket være Paul Bocuse som har satt sitt preg på byen med restaurant, kokkekonkurranse og en mathall som bærer hans navn. Elvene Saône og Rhône møtes i Lyon og deler byen i tre. Den eldste delen, gamlebyen Vieux Lyon, ligger vest for Saône og har flere vakre kirker, blant annet den gotiske katedralen St. Jean og den hvite marmorbasilikaen Notre-Dame de Fourvière. Sentrum ligger på den smale halvøyen mellom Rhône og Saône, mens de nyere bydelene ligger øst for Rhône.

Etter frokost er det byrundtur (ikke inkludert) i Lyon. Fra skipet tar dere metroen til Vieux Lyon. Den gamle bydelen oppleves best til fots, og dere spaserer forbi vakre renessansebygningene og gjennom trange brosteinsgater. Dere ser også de delvis skjulte passasjene og gangveiene, kalt traboules, som er typiske for Lyon. Underveis får dere smake på kaken brioche aux praline, en spesialitet fra Lyon. Alle som er med på utflukten får beholde dagskortet på metroen. Det kan du bruke hvis vil utforske Lyon videre på egen hånd om ettermiddagen.

Skipet ligger ved kai i Lyon over natten.

Lyon
Dag 7

Dag 8

Lyon – Oslo

Etter en god frokost har tiden kommet for å ta farvel med skipet. Vi kjører til flyplassen og flyr tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.

Dag 8

Informasjon om turen

Båten

MS Cyrano de Bergerac

(Hotellstandard: 4½ stjerner)

Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2013
Lengde: 110 m
Passasjerer: 174

Sikre deg plass ved å betale depositum

Ved bestilling av ønsket reise, må depositum betales senest innen 14 dager. Når beløpet er innbetalt, er du også sikret plass på reisen.
Dekk12.–19. august
Hoveddekk (Emerald Deck)19 790
Midtdekk (Ruby Deck)22 590
Øvre dekk (Diamond Deck)23 990
Juniorsuite, midtdekk (Ruby Deck)25 390
Prisene gjelder pr. person i delt dobbeltlugar
Enkeltlugar*, hoveddelkk23 990
Enkeltlugar*, midtdekk27 590
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar 

 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Lyon t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r  
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter 
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag 
 • Viva All-Inclusive (se info under)
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

Prisen inkluderer ikke

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter (kan kun kjøpes om bord - mer info under)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, lunsj og middag (tre-fire retters meny servert ved bordet)
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Drikkevarer om bord, både i restauranten og baren. Inkluderer både alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, te, varm kakao og ulike kaffevarianter) og alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste én gang i løpet av cruiset, inkludert utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og eksklusive tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av vann, brus og øl
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til mannskapet
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utfluktene

 

Utflukter
Følgende utflukter tilbys i løpet av cruiset:

 • Dag 2: Ardeche-kløften og lavendelmuseet
 • Dag 3: Byvandring i Arles og Aigues-Mortes
 • Dag 4: Halvdagsutflukt til Marseille
 • Dag 5: Avignon inkludert pavepalasset
 • Dag 6: Byrundtur i Tain, inkludert besøk på La Cité du Chocolat Valrhona
 • Dag 7: Lyon, byrundtur, cirka 3 timer til fots og med metro


Med forbehold om endring av hvilke utflukter som tilbys. Utfluktene kan kun bestilles og betales om bord. Det må være minimum 20 deltagere for at en utflukt kan gjennomføres. På alle utfluktene brukes det audio hodetelefon.

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, lunsj og middag (tre-fire retters meny servert ved bordet)
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Drikkevarer om bord, både i restauranten og baren. Inkluderer både alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, te, varm kakao og ulike kaffevarianter) og alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste én gang i løpet av cruiset, inkludert utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og eksklusive tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av vann, brus og øl
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til mannskapet
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utfluktene

Utflukter

Følgende utflukter tilbys i løpet av cruiset:

Med forbehold om endring av priser og hvilke utflukter som tilbys. Utfluktene kan kun bestilles og betales om bord. Det må være minimum 20 deltagere for at en utflukt kan gjennomføres. På alle utfluktene brukes det audio hodetelefon.

Lugarer

Alle lugarene på Viva Voyage er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe, minibar og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby Deck (midtdekk) har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har lite vindu høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 14 m². I tillegg er det to juniorsuiter (16 m²) hver på Diamond og Ruby Deck.

 

 

Spørsmål/påmelding

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

  * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

  Handlekurv

  Meld deg på vårt nyhetbrev

  NYHETSBREV

  Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

  Skroll til toppen