Elvecruise til Provence og Bourgogne 23.9. - 30.9. 2023

BOURGOGNE OG PROVENCE 23. – 30. SEPTEMBER 2023. 7 NETTER. FULLT!

Opplev det vakre sørøstlige hjørnet av Frankrike, kjent for sine gode viner, pittoreske landsbyer og monumenter fra romertiden. Vårt utgangspunkt er storbyen Lyon, der elvene Saône og Rhône møtes. Derfra seiler vi sørover på Rhône til de tidligere romerske byene Avignon og Arles. Deretter går ferden nordover på Saône til Chalon og Mâcon i vindistriktet Bourgogne. Mens skipet seiler fra havn til havn nyter vi det gode livet om bord på elegante Viva Voyage, hvor både drikkevarer og tips er inkludert.
 

Høydepunkter

 • Pavepalasset i Avignon
 • Romerske ruiner i Arles
 • Middelalderbyen Viviers
 • Gourmetbyen Lyon
 • Chalon-sur-Saône – fotografiet fødeby
 • Mâcon – kjent for sine gode hvitviner

Reiseprogram

Dag 1

Oslo – Lyon

Du møter Elite Travels reiselederen på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Lyon. Mellomlanding og flybytte underveis. Videre med buss til kaien, hvor Viva Voyage, venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap. Ved 18-tiden kaster skipet loss og vi tar vi en tur opp på soldekket for å få med oss utseilingen fra Lyon. Første etappe går sørover på Rhône.

 
Dag 1

Dag 2

Avignon

Vi nyter en avslappende morgen og formiddag om bord. Fra soldekket har vi utsikt til små byer, vinmarker og det stadig skiftende landskapet i Rhônedalen. Etter lunsj blir det et kort stopp for de som ønsker å være med på en utflukt (ikke inkludert) til den over to tusen år gamle Pont du Gard (Gard-broen), regnet som en av de best bevarte eksempler på en romersk akvedukt. Broen er 49 meter høy og 275 meter lang, og består av tre plan. Den var opprinnelig en del av en femti kilometer lang akvedukt som gikk fra Uzes til den romerske kolonien Nemausus (dagens Nîmes).

Utpå ettermiddagen kommer skipet til Avignon, og de som har vært på utflukt til Pont du Gard kommer om bord igjen her. Avignon er en av de mest pittoreske byene langs Rhône. I 1309 flyttet paven til Avignon på grunn av politisk uro i Roma, og endte opp med å ha sitt hovedsete her i nesten sytti år. Hele syv paver satte sitt preg på byen ved å bygge flere kirker, kapeller og klostre, men det mest ambisiøse byggeprosjektet i denne perioden var uten tvil det store pavepalasset som fremdeles dominerer bybildet. Både pavepalasset og den historiske bykjernen i Avignon står på UNESCOs verdensarvliste. Før middag kan du utforske den postkortvakre gamlebyen i ditt eget tempo. Kanskje frister det med litt shopping? I de små butikkene i gamlebyen kan du kjøpe lokale spesialiteter, som papalines d’Avignon (sjokoladetrøffel), provencalsk keramikk med sine karakteristiske farger og mønstre, og ulike produkter laget av lavendel. Skipet ligger ved kai i Avignon over natten.

Avignon
Dag 2

Dag 3

Avignon og Arles

Etter frokost er det byvandringen (ikke inkludert) i Avignon. Sammen med en lokalguide rusler dere gjennom gamlebyen til det gotiske pavepalasset som utendørs ser ut som en festning. Innendørs får dere se store saler, vakre fresker og pavens private gemakker. Fra palasset er det utsikt over Avignon og den delvis ødelagte broen Pont Saint-Bénézet, bygget på 1100-tallet og kjent fra den franske barnesangen «Sur le Pont d’Avignon».

Midt på dagen fortsetter cruiset og noen timer senere ankommer vi Arles. For rundt to tusen år siden var Arles provinshovedstad og en viktig by i det gallo-romerske riket. Minnene fra den gang er fremdeles godt synlige i den historiske bykjernen. Her bukter de smale gatene seg mellom antikkens byggverk. Det mest imponerende monumentet er det store amfiteateret, som hadde plass til over 20 000 tilskuere. Gjennom tidene har Arles tiltrukket seg mange kunstnere. Maleren Vincent van Gogh kom til Arles i februar 1888, og i løpet av 14 måneder produserte han mer enn tre hundre malerier og tegninger. Hans mest fargeeksplosive malerier er fra perioden i Arles.

Om ettermiddagen kan du bli med på en byvandring (ikke inkludert) i Arles, og lære mer om byens historie og kunstnerne som har bodd her. Det blir også tid til å utforske byen på egen hånd. Skipet seiler videre om kvelden.

Det romerske amfiteateret i Arles

Dag 3

Dag 4

Viviers

Den lille middelalderbyen Viviers er som et friluftsmuseum, med historie i hver stein. Vi kommer til Viviers om morgenen og etter frokost kan du bli med reiselederen på en rusletur gjennom de snirklete, smale gatene til den lille Saint-Vincent katedralen, bygget på 1100-tallet.

Fra Viviers kan du bli med på halvdagsutflukt (ikke inkludert) til Gorges de l’Ardèche, en av Frankrikes største naturseverdigheter som gjerne kalles Europas Grand Canyon. Her har Ardèche-elven gravd seg ned i terrenget og dannet en rekke dramatiske juv og kløfter. Særlig imponerende er broen Pont d’Arc, en 54 meter høy kalksteinbro, skapt av naturens egne krefter. På vei tilbake til skipet blir det et stopp på Maison de la Lavande (lavendel-museet) i Saint-Remèze.

Cruiset fortsetter ved lunsjtid og vi tilbringer ettermiddag på soldekket eller i salongen, mens vi beundrer utsikten til det vakre landskapet vi seiler gjennom.

Viviers
Dag 4

Dag 5

Lyon

 

Vi er tilbake i Lyon og har hele dagen til å bli bedre kjent med Frankrikes tredje største by. Lyon ble grunnlagt som en romersk koloni i 43 f.Kr. Den gang het byen Lugdunum, og var en viktig bosetning i provinsen Gallia Lugdunensis. Mye har skjedd siden den gang, og i dag er Lyon kjent som Frankrikes gourmetby, blant annet takket være Paul Bocuse som har satt sitt preg på byen med restaurant, kokkekonkurranse og en mathall som bærer hans navn. Elvene Saône og Rhône møtes i Lyon og deler byen i tre. Den eldste delen, gamlebyen Vieux Lyon, ligger vest for Saône og har flere vakre kirker, blant annet den gotiske katedralen St. Jean og den hvite marmorbasilikaen Notre-Dame de Fourvière. Sentrum ligger på den smale halvøyen mellom Rhône og Saône, mens de nyere bydelene ligger øst for Rhône.

Etter frokost er det byrundtur (ikke inkludert) i Lyon. Fra skipet tar dere metroen til Vieux Lyon. Den gamle bydelen oppleves best til fots, og dere spaserer forbi vakre renessansebygningene og gjennom trange brosteinsgater. Dere ser også de delvis skjulte passasjene og gangveiene, kalt traboules, som er typiske for Lyon. Underveis får dere smake på kaken brioche aux praline, en spesialitet fra Lyon. Alle som er med på utflukten får beholde dagskortet på metroen. Det kan du bruke hvis vil utforske Lyon videre på egen hånd om ettermiddagen.

Om kvelden fortsetter cruiset, denne gangen nordover på Saône.

Saint-Jean-Baptiste katedralen i Lyon

Dag 5

Dag 6

Chalon-sur-Saône og Tournus

Etter å ha seilt hele natten kommer vi om morgenen til Chalon-sur-Saône, som med sine 45 000 innbyggere er den nest største byen i det historiske distriktet Bourgogne. Gamlebyen er velholdt og består av gågater med små butikker og kafeer. Et par kvartaler fra elven ligger Saint-Vincent katedralen. Deler av kirken kan dateres tilbake til 700-tallet, men den nygotiske fasaden ble bygget på 1800-tallet. Oppfinneren Joseph Nicéphore Niépce ble født i Chalon-sur-Saône i 1765, og takket være han kalles Chalon for fotografiets fødeby. Niépce var den første til å lage et vellykket permanent fotografi, og på museet som bærer hans navn kan du få et innblikk i fotografiets historie fra heliografi til spionkameraer.

Fra Chalon tilbys det en utflukt (ikke inkludert) til Beaune, burgundervinens hovedstad. Beaune ligger en halvtimes kjøretur fra Chalon, midt i turistruten Route des Grands Crus. Den historiske bykjernen fra middelalderen ligger innenfor de gamle bymurene. Beaunes største severdighet er Musee de l’Hotel-Dieu – Hospices de Beaune. Dette var opprinnelig et sykehus for de fattige, grunnlagt i 1443 av hertugen av Bourgognes kansler Nicolas Rolin. Bygningen er kjent for sin gotiske stil og glaserte burgunderfliser i et fargerikt, geometrisk mønster på taket. Hospices de Beaune fungerte som sykehus frem til 1971, men er nå museum samt åstedet for den berømte vinauksjonen som arrangeres i november hvert år. I tillegg til å være et historisk monument, huser Musee de l’Hotel-Dieu flere kunstverk av stor kunsthistorisk verdi. En stor altertavle med dommedag som hovedmotiv har hengt i hospitalet siden innvielsen. Den var plassert slik at de sengeliggende kunne betrakte altertavlen fra sitt sengeleie.

Midt på dagen fortsetter cruiset. Før middag ankommer vi Tournus – en liten by med kun 5500 innbyggere, men hele fire Michelinstjerne-restauranter, og er dermed den byen i verden med høyeste tettheten av Michelinrestauranter per innbyggere. Men lille Tournus har flere attraksjoner. Den tusen år gamle Saint Philibert-kirken, er den eldste bevarte romanske bygningen i Frankrike. Byens Hôtel-Dieu hospital er nå et museum. Her kan du se en gammel sengepost med originale møbler, samt et komplett restaurert apotek fra 1600-tallet.

Ved middagstid seiler skipet videre mot Mâcon, hvor vi ligger i ro til neste dag.

Hotel-Dieu, Beaune

Dag 6

Dag 7

Macon

Mâcon ble grunnlagt under den romerske invasjonen av Gallia og har gjennom tidene vært både romersk garnison og grenseby mellom Frankrike og Det tysk-romerske riket. På vinmarkene som omkranser byen dyrkes det primært Chardonnay-druer, og vinproduksjonen består i hovedsak av hvitviner. I våre dager er det kombinasjonen av en fascinerende historie, flott arkitektur og nydelige viner som lokker turistene til byen. Gamlebyen i Mâcon har, med sine fargerike fasader, en sør-fransk sjarm. Her ligger det flere interessante historiske bygninger, blant annet restene av Vieux-Saint-Vincent katedralen, som ble påbegynt på 1000-tallet, men ødelagt under revolusjonen. Det er bare to tårn og søylegangen som står igjen. Den nye Saint-Vincent katedralen ligger ved parken Square de la Paix og sto ferdig på begynnelsen av 1800-tallet. En annen severdighet er det spesielle Maison de Bois (trehuset), bygget mellom 1490 og 1510. Dette er det eldste huset i Mâcon med en fasade av tre, vakkert dekorert med ornamenter og trefigurer. Etter å ha vært på oppdagelsesferd i gamlebyen, kan du krysse den tusen år gamle Saint-Laurent-broen, som forbinder Mâcon med den lille landsbyen Saint-Laurent-sur-Saône på den andre siden av elven. Avslutt besøket i Mâcon med å ta en pause på en av kafeene langs elvebredden, og nyt et glass lokalprodusert hvitvin.

Mâcon er utgangspunkt for en utflukt (ikke inkludert) til Cluny-klosteret, et benediktinerkloster grunnlagt i 909 av Vilhelm 1., greven av Auvergne. Inntil Peterskirken i Roma ble bygget på 1500-tallet, var klosteret i Cluny verdens største kristne kirke. Under den franske revolusjonen i 1791 ble store deler av bygningsmassen lagt i ruiner, men har siden blitt gjenoppbygget og klosteret er fremdeles svært imponerende. Med litt fantasi kan man få en følelse av den opprinnelige størrelsen på dette flotte bygget og hvordan det så ut i sin storhetstid. På vei tilbake til Mâcon, blir det besøk i Château de Pierreclos, med omvisning og vinsmaking i slottets romanske kjeller.

Ved middagstid legger skipet ut på siste etappe av cruiset, og vi er tilbake i Lyon sent om kvelden.

Mâcon

Dag 7

Dag 8

Lyon – Oslo

Etter en god frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Vi flyr tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.

Dag 8

Informasjon om turen

Båten

MS Cyrano de Bergerac

(Hotellstandard: 4½ stjerner)

Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2013
Lengde: 110 m
Passasjerer: 174

Sikre deg plass ved å betale depositum

Ved bestilling av ønsket reise, må depositum betales senest innen 14 dager. Når beløpet er innbetalt, er du også sikret plass på reisen.

 

Dekk  
Hoveddekk (Emerald Deck)  
Midtdekk (Ruby Deck)  
Øvre dekk (Diamond Deck)  
Juniorsuite, midtdekk (Ruby Deck)  
Prisene gjelder pr. person i delt dobbeltlugar
Enkeltlugar*, hoveddelkk  
Enkeltlugar*, midtdekk  
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Lyon t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r  
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter 
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag 
 • Viva All-Inclusive (se info under)
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter (kan kun kjøpes om bord. Mer info under)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, lunsj og middag (tre-fire retters meny servert ved bordet)
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Drikkevarer om bord, både i restauranten og baren. Inkluderer både alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, te, varm kakao og ulike kaffevarianter) og alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste én gang i løpet av cruiset, inkludert utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og eksklusive tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av vann, brus og øl
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til mannskapet
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utfluktene

Utflukter

Følgende utflukter tilbys i løpet av cruiset:

DagUtfluktPris om bord
2Pont du Gard, cirka 4 timer med buss og til fotsEUR 66
3Avignon inkludert pavepalasset, cirka 3 timer til fotsEUR 28
3Arles, byvandring cirka 2,5 time til fotsEUR 25
4Ardeche-kløften og lavendelmuseetEUR 69
5Lyon, byrundtur, cirka 3 timer til fots og med metroEUR 34
6Beaune og Hotel-DieuEUR 64
7Cluny-klosteret og vinsmakingEUR 69

Med forbehold om endring av priser og hvilke utflukter som tilbys. Utfluktene kan kun bestilles og betales om bord. Det må være minimum 20 deltagere for at en utflukt kan gjennomføres. På alle utfluktene brukes det audio hodetelefon.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris 

Juni 2023

17.06OsloProvence og Bourgogne med Viva Voyage 4*+
Reiseledere: Annika Groven
7Mer enn 519 790,-Bestill

September 2023

23.09 Provence og Bourgogne med Viva Voyage 4*+
Reiseledere: Kari Waag Wold
7Mer enn 520 190,-Bestill
 • Fly Oslo–Lyon t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r  
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter 
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag 
 • Viva All-Inclusive (se info under)
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter (kan kun kjøpes om bord. Mer info under)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, lunsj og middag (tre-fire retters meny servert ved bordet)
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Drikkevarer om bord, både i restauranten og baren. Inkluderer både alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, te, varm kakao og ulike kaffevarianter) og alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste én gang i løpet av cruiset, inkludert utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og eksklusive tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av vann, brus og øl
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til mannskapet
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utfluktene

Utflukter

Følgende utflukter tilbys i løpet av cruiset:

DagUtfluktPris om bord
2Pont du Gard, cirka 4 timer med buss og til fotsEUR 66
3Avignon inkludert pavepalasset, cirka 3 timer til fotsEUR 28
3Arles, byvandring cirka 2,5 time til fotsEUR 25
4Ardeche-kløften og lavendelmuseetEUR 69
5Lyon, byrundtur, cirka 3 timer til fots og med metroEUR 34
6Beaune og Hotel-DieuEUR 64
7Cluny-klosteret og vinsmakingEUR 69

Med forbehold om endring av priser og hvilke utflukter som tilbys. Utfluktene kan kun bestilles og betales om bord. Det må være minimum 20 deltagere for at en utflukt kan gjennomføres. På alle utfluktene brukes det audio hodetelefon.

Spørsmål/påmelding

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

  * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

  Handlekurv

  Meld deg på vårt nyhetbrev

  NYHETSBREV

  Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

  Skroll til toppen