Vin og historiske byer i Bordeaux - ELVECRUISE
26.- 31. august 2024. Reiseleder: Einar William Zakariassen

Vin og historiske byer i Bordeaux - Elvecruise.
26. - 31. august 2024

Bli med på et elvecruise gjennom et av verdens mest berømte vinområder. Cruiset starter i Bordeaux, hovedstad i regionen Nouvelle-Aquitaine og største by i vindistriktet Bordeaux. Herfra seiler vi på elvene Garonne og Dordogne, samt det store estuaret La Gironde. Underveis er det mulighet til å bli med på interessante utflukter, blant annet langs vinruten i Médoc og til middelalderbyen Saint-Émilion. Mens vi seiler fra havn til havn, nyter vi det gode livet om bord på det førsteklasses skipet MS Cyrano de Bergerac, hvor alle drikkevarer er inkludert. Vår reiseleder på turen er vinekspert og vil blant annet arrangere vinsmaking i løpet av cruiset.

Reiseprogram

Dag 1: Mandag 26. august

Oslo – Bordeaux

Du møter Vin & Matglede Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen og kl 11:50 flyr vi med KLM (KL1144) til Bordeaux. Lander i Bordeaux 16:20 Mellomlanding og flybytte underveis. Videre med bussen kaien hvor MS Cyrano de Bergerac venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og om bord. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink i salongen med presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai i Bordeaux over natten.

Dag 1: Mandag 26. august

Dag 2. Tirsdag 27. august

Cussad-Fort-Médoc

Om morgenen kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går på Garonne. Like nord for Bordeaux by møtes elvene Garonne og Dordogne. Sammen danner de estuaret La Gironde, en langstrakt elvemunning som ender opp i Biscayabukten. Ved lunsjtid legger vi til kai nær Cussac-Fort-Médoc, en liten by med rundt to tusen innbyggere som ligger på vestbredden av La Gironde. Vindistriktet Médoc ligger på en halvøy, klemt mellom La Gironde og Atlanterhavet, og har et mildt og fuktig mikroklima som er perfekt for dyrking av vindruer. Her produseres flere av verdens mest berømte rødviner. Cussac-Fort-Médoc er utgangspunkt for en utflukt* med buss gjennom vindistriktet. Turen går langs turistveien Route des Châteaux (slottsruten), forbi vinappellasjonene Saint Julien, Margaux og Haut-Médoc, og kjente vinslott som Lafite-Rothschild, Latour og Mouton-Rothschild. Det blir et stopp underveis for vinsmaking. Retur til skipet for middag.

Dag 2. Tirsdag 27. august

Dag 3. Onsdag 28. august

Blaye

Tidlig om morgenen fortsetter cruiset. Vi krysser La Gironde for komme til Blaye, som ligger på østsiden av estuaret. Blaye er kjent for sitt imponerende citadell, anlagt av den franske markien og militæringeniøren Vauban på slutten av 1600-tallet. Festningen, som står på UNESCOs verdensarvliste, ble bygget for å beskytte Bordeaux mot invasjon via sjøveien. Fra Blaye tilbys det en utflukt* med buss langs turistveien La Corniche Fleurie, som strekker seg langs kysten, fra Blaye til Bourg. Fra bussen er det utsikt til kalksteinsklipper og gamle, tradisjonelle fiskerhus på stylter. I Bourg blir det et stopp og tid til å besøke det lokale markedet. Tilbake i Blaye avsluttes utflukten med smaksprøver på byens søte spesialitet, Pralines de Blaye (brente mandler), og omvisning i det store citadellet, som også omfatter et kloster og flere soldatkaserner.

Ettermiddagen tilbringer vi om bord mens skipet seiler nedover La Gironde mot munningen. Fra soldekket har vi utsikt over det store estuaret, som er over sytti kilometer langt og fra tre til ni kilometer bredt. Før vi kommer ut i Biscayabukten snur skipet og seiler tilbake mot Blaye. Vi hygger oss med middag om bord, etterfulgt av musikk og dans i salongen.

Dag 3. Onsdag 28. august

Dag 4. Torsdag 29. august

Libourne, utflukt til Saint-Èmilion

Fra La Gironde fortsetter cruiset på Dordogne til Libourne, en by rik på historie og full av særegenhet der den ligger ved samløpet mellom Dordogne og den lille sideelven Isle. Fra Libourne er det utflukt* til den UNESCO-vernede middelalderbyen Saint-Émilion. Vindruedyrking i Saint-Émilion har røtter tilbake til romertiden, og mye av den lokale vinen lagres fremdeles i kalksteinsgrottene under byen som ble hugd ut av romerne for nesten to tusen år siden. Utflukten starter med en byvandring i Saint-Émilion, inkludert besøk i den monolittiske kirke, hugget ut av kalkstein og den største av sitt slag i Europa. Deretter blir det besøk på en familiedrevet vingård hvor eieren forteller litt om produksjonen, før han inviterer til vinsmaking.

I kveld er det kapteinens festaften om bord.

Dag 4. Torsdag 29. august

Dag 5. Fredag 30. august

Bordeaux

Cruiset er snart slutt, og vi tar det med ro om bord mens skipet seiler på Dordogne og deretter Garonne. Vi er tilbake i Bordeaux ved lunsjtid. Om ettermiddagen er byrundtur* i Bordeaux med buss og til fots. Den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste og imponerer med sine vakkert velholdte bygninger og elegante kvartaler. Etter første å ha fått et overblikk på en bussrundtur, fortsetter utflukten til fots gjennom det nyklassisistiske området Les Quinconces, forbi Grand Théâtre til de snirklete gatene i Saint-Pierre-kvartalet. Blir du ikke med på utflukten, anbefales i stedet et besøk i La Cité du Vin – et opplevelsessenter hvor du får en innføring i vinens verden.

Den siste natten ligger skipet ved kai i Bordeaux, og de som ønsker kan ta seg en kveldstur i land.

 
Dag 5. Fredag 30. august

Dag 6. Lørdag 31. august

Bordeaux – Oslo

Vi nyter en god frokost om bord før vi tar farvel med skipet og kjører til flyplassen.

Flyavgang kl. 11:50 via Amsterdam tilbake til Oslo. Lander i Oslo kl. 16:20

Dag 6. Lørdag 31. august

Informasjon om turen

Båten

MS Cyrano de Bergerac

(Hotellstandard: 4½ stjerner)

Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2013
Lengde: 110 m
Passasjerer: 174

Sikre deg plass ved å betale depositum

Ved bestilling av ønsket reise, må depositum betales senest innen 14 dager. Når beløpet er innbetalt, er du også sikret plass på reisen.

Spørsmål/påmelding

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål. post@vinogmatglede.no / Tlf. 911.57.318

  * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

  Lugarer

  Lugarer

  Alle lugarene på MS Cyrano de Bergerac er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe og aircondition. enten en smal dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk og midtdekk har stort panoramavinduer som kan åpnes, mens lugarene på hoveddekk har to runde vinduer som ikke kan åpnes. Vinduet på øvre dekk er større enn vinduet på midtdekk. Lugarene er mellom 9 og 13 m².

  Du kan velge mellom Hoveddekk, mitddekk og øvre dekk.

  Priser:

  Dekk26.–31. august
  Hoveddekk19 990
  Midtdekk21 990
  Øvre dekkUtsolgt
  Prisen gjelder pr. person i delt dobbeltlugar
  Enkeltlugar**, hoveddekk21 990
  Enkeltlugar**, midtdekk25590
  ** Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar 

  Prisene er basert på valutakurs pr. mai 2023.

  • Fly Oslo–Bordeaux t/r
  • Flyskatter
  • Transport flyplass–skip t/r
  • Fem netters cruise i utvendig lugar
  • Havneavgifter
  • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag
  • Drikkevarer om bord: vin, øl, mineralvann, drinker, kaffe og te (ikke champagne og vin fra vinlisten)
  • Reiseleder/vinekspert fra Vin & Matglede Travel - Einar William Zakariassen

  Prisen inkluderer ikke

  • Utfluktspakke, kr 2200 pr. person (mer info under)
  • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
  • Reise- og avbestillingsreiseforsikring

  Utfluktspakke
  Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke bestående av utfluktene merket med en stjerne (*) i programmet. Pakken består av fire utflukter. Utfluktene kan alternativt kjøpes enkeltvis om bord (med forbehold om ledig plass), men samlet vil prisen være høyere enn om du forhåndskjøper pakken. Utfluktene gjennomføres med engelsktalende lokalguider.

  DagUtfluktPris om bord
  2Vinruten i Médoc79 euro
  3La Corniche Fleurie og citadellet i Blaye56 euro
  4Utflukt til Sant-Èmilion79 euro
  5Byrundtur i Bordeaux56 euro

  Tips 
  Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

  Handlekurv

  Meld deg på vårt nyhetbrev

  NYHETSBREV

  Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

  Skroll til toppen