England - Brittiske bobler
Vin og opplevelser i England - Brittiske bobler
Reiseleder: Sommelier Ingvild Haugbråten
Engelsk musserende har utvilsomt gjennomgått en rivende utvikling i de senere årene. Riktignok har det vært produsert musserende i England i over 40 år, men det er først siden 2010 at utviklingen virkelig har skutt fart.
De mest vellykkede engelske musserende vinene står ikke tilbake for mye av det som produseres i Champagneregionen på den andre siden av kanalen. Og fremtiden ser lovende ut, tatt i betraktning hvor raskt det har gått å løfte produksjonen til dagens nivå.
Dato
Varighet
Påmeldingsfrist
Fortløpende.
Deposituum kr 2500,-
Pris
Reiseprogram
Informasjon om turen
Prisen er beregnet på minimum 16 deltakere. Det kan bli en liten prisjustering ved eventuelt færre deltakere.
Det tas også forbehold ved endringer i programmet, dersom man må endre vinhus/restauranter ved uforutsette hendelser.
Kontaktperson: Einar William Zakariassen
E-post: post@vinogmatglede.no
Reiseleder er:
Sommelier Ingvild Haugbråten
Med en ryggsekk full av erfaring fra et langt og godt liv, er det en stor glede å kunne være med på laget som reiseleder. Gjennom drøyt 30 år i ulike posisjoner i reiselivsbransjen har man lært seg å manøvrere trygt og effektivt ved stadig raskere endringer. Som Sommelier ser man på hele verden som et smakfullt og spennende eventyr, – og vi skal jakte på meningsfylte kulturopplevelser i nye landskap. Sammen skal vi skape minner!
Påmelding
Sikre deg plass ved å betale depositum
Ved bestilling av ønsket reise, må depositum betales senest innen 14 dager.
Når beløpet er innbetalt, er du også sikret plass på reisen.
Dag 1: Torsdag 17. oktober
Oslo – London – Sussex – velkomstmiddag
Du møter Vin & Matglede Travel`s reiseleder, Ingvild Haugbråten på Oslo Lufthavn. Kl 08.10 flyr vi direkte til London.
Lander på Gatwick flyplassen kl. 09.35.
Fra Gatwick går ferden videre med buss til Jane Austen`s House
Jane Austen’s House Museum er et lite uavhengig museum i landsbyen Chawton nær Alton i Hampshire. Dette er forfatterhus/museum som har okkupert huset fra 1600-tallet, der romanforfatteren også bodde i mange år.
Vår får en spennende guidet omvisning på museet.
Deretter blir det transport videre til turens første vinhus for vinsmaking og lunsj.
Dette vinhuset startet i 2015, ved hjelp av druer kjøpt fra lokale Hampshire-vingårder produserte de små batcher, tradisjonell metode, musserende viner med sikte på å vise frem det aller beste av Hampshire – lys frukt, renhet og friskhet. Etter å ha lansert sine første viner i 2018 til strålende kritikker, har prosjektet gått fra en sped start til høy anerkjennelse.
Etter 4 år med ved å kjøpe druer sikret de seg 12ha og plantet vinmarker på 3 steder i vakre Test Valley, Hampshire.
Vi fortsetter videre til byen Winchester og vårt hyggelige Hotel Winchester Royal
Vi sjekker inn på hotellet. https://winchesterroyalhotel.com/
Velkomstmiddag i Winchester.
Måltider:
Lunsj og velkomstmiddag
Reiseleder Ingvild Haugbråten
Dag 2: Fredag 18. oktober
Winchester – 2 vingårder
Frokost på hotellet.
Vi starter med Guidet morgentur i byen Winchester.
Winchester er en katedral-by i Hemchire, England – og ligger i hjertet av byen og ved elven Itchen
Byen ligger 97 km sør-vest for London og 23 km fra Southamton, dens nærmeste by. Ved folketellingen i 2022 hadde byen Winchester en befolkning på ca 49000 innbyggere.
Vi fortsetter for lunsj og omvisning til turens første vinhus for omvisning og vinsmaking av deres utmerkede viner.
Siden 1976 har vinhuset laget viner. Deres mål var å produsere røde, hvite og musserende engelske viner av topp kvalitet. Dette har de oppnådd, og vunnet mange internasjonale og nasjonale priser underveis.
Vi avslutter vinsmakingen med en lett lunsj før vi fortsetter til neste vinhus for vinsmaking og omvisning.
Hemmeligheten bak dette vinhuset er perfeksjon og tålmodighet.
Etter et tiår med utvikling og testing, er deres tro at det bare er én måte å lage engelsk musserende vin i verdensklasse.
Reserve Blend er deres signaturstil. Deres winemaker er Corinne Seely som komponerer fra et stort utvalg av smaker, fanget fra deres 60 hektar store enkelt-vinmark hvert år.
Transport til Brighton
Vi sjekker inn på Hotel Holiday Inn I Brighton – Seafront
Klikk her for mer informasjon om hotellet.
Kvelden fri.
Hvis noen ønsker en felles middag vil reiseleder komme med gode forslag.
Måltider: Frokost/lunsj
Dag 3: Lørdag 19. oktober
South East England – 2 vingårder
Frokost på hotellet
Transport til dagens første vinhus. Rigdeview Wine Estate
Siden 1995 har familien produsert engelsk musserende vin i verdensklasse i Sussex, med fokus på kvalitet og bærekraft fra drue til glass.
Omvisning og vinsmaking på Vingården.
Vi fortsetter til turens siste anerkjente vingård for omvisning, vinsmaking, samt lunsj.
Siden 1995 har denne familien produsert engelsk musserende vin i verdensklasse i Sussex, med fokus på kvalitet og bærekraft fra drue til glass.
Deres største glede er å dele dette med deg, for å feire livets store milepæler og de små øyeblikkene i mellom.
Etter vinsmakingen kjører vi til kalk-klippene Seven Sisters Cliffs. Dette er en flott opplevelse ved Sør-Englands kystlinje.
Transport tilbake til hotellet i Brighton
Avslutningsmiddag i Brighton på utvalgt restaurant.
Måltider: Frokost/lunsj/middag
Dag 4: Søndag 20 oktober
Brighton – Hjemreise
Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og setter bagasjen i bussen.
Dagen fri til egne aktiviteter.
Transport til Gatwick kl. 16:30 for hjemreise.
Avgang kl. 19:30 til Oslo
Måltider: Frokost
Inkludert/Ikke inkludert
Inkludert
- Fly tur/retur England
- All buss transport i England
- 1 natt i Winchester – På Winchester Royal Hotel
- 2 netter i Brighton – På Hotel Holyday inn Seafront
- 5 vinhus med omvisning og vinsmaking
- Besøk og omvisning ved kalk-klippene Seven Sisters
- Jane Austen House, guidet omvisning
- 2 Vingårdslunsjer.
- 1 velkomstmiddag
- 1 avskjedsmiddag
- Reiseleder Ingvild Haugbråten med fra Norge
Prisen inkluderer ikke:
- Turistskatt person, pr. natt (betales direkte på hotellet)
- Måltider/drikke utover de som er nevnt over
- Drikkevarer til inkluderte måltider.
- Egen reise- og avbestillingsforsikring
Spørsmål/påmelding
Skriv til oss eller ring oss
Vin og matglede er alltids klar til å hjelpe deg, så ikke nøl med å ta kontakt.
Einar William Zakariassen
- post@vinogmatglede.no
- (+47) 91157318