CRUISE & VIN PÅ MOSEL OG RHINEN.
2. - 9. OKTOBER 2022
(8 dager) FULLBOOKET!

De vakre landskapene langs Mosel og Rhinen danner rammen rundt cruiset med populære MS Leonora. Elvene smyger seg gjennom et naturskjønt område med frodige vinmarker, borger fra middelalderen og pittoreske småbyer med brosteinsbelagte gater og bindingsverkshus. Cruiset starter og ender i Koblenz, som ligger der Mosel og Rhinen møtes. Derfra seiler vi til Rüdesheim ved Rhinen og de små vinbyene Traben-Trarbach, Bernkastel-Kues og Cochem i Moseldalen. Det blir også et besøk i Trier, kjent for sine godt bevarte romerske ruiner. Med på denne turen har vi vinekspert Einar Zakariassen som vil ta oss med på vinsmakinger og ha flere vinforedrag i løpet av turen.

Høydepunkter 

 • Koblenz, der Rhinen og Mosel møtes
 • Livlige Drosselgasse i Rüdesheim
 • Vinsmaking i Rüdesheim og Traben-Trarbach
 • Romerske ruiner i Trier
 • Gamlebyen i Bernkastel-Kues
 • Cochem med Reichsburg-borgen
 • Tips til besetningen er inkludert
 • Vinekspert Einar Zakariassen vil ha flere vinforedrag i løpet av cruiset
 • Vi seiler med det populære skipet MS Leonora 4*

Reiseprogram

Dag 1

Stavanger/Oslo – Frankfurt – Koblenz

SØNDAG 2. OKTOBER

Du møter Vin & Matglede`s reiseleder flyplassen og sammen flyr vi direkte til Frankfurt med Lufthansa. Derfra videre med buss til Koblenz, hvor MS Leonora venter. Bussturen tar cirka 1,5 time. Koblenz ligger der Mosel munner ut i Rhinen og er en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetokter under andre verdenskrig. Byen har blitt gjenoppbygget og sentrum består i dag av en blanding av gammel og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet). Her står en 37 meter høy statue at keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltingen av de to elvene. Etter at vi har sjekker vi inn og funnet oss til rette om bord, samles vi i salongen og blir ønsket velkommen om bord av skipets skandinaviske cruisesjef. Han går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrene. Før middag kan de som ønsker kan ta en rusletur på egen hånd eller sammen med reiselederen til Deutches Eck. Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

Koblenz ligger der Mosel og Rhinen møtes

Dag 1

Dag 2

Rüdesheim

MANDAG 3. OKTOBER

Om morgenen kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går sørover på Rhinen, gjennom Øvre mellomrhindalen som står på UNESCOs verdensarvliste. Dette området kalles Romantiske Rhinen og fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, små landsbyer og vinmarker som strekker seg oppover de bratte åssidene. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den berømte Lorelei-klippen. Ifølge legenden lokket Lorelei sjøfolkene med sin vakre sang slik at de forliste mot de farlige klippene i elven.
Om ettermiddagen ankommer vi Rüdesheim, en sjarmerende by omgitt av vinmarker. Her blir vi med reiselederen på en tur med taubanen til utkikkspunktet Niederwald Denkmal for å beundre utsikten over byen og vinmarkene. Deretter skal vi på vinsmaking i sentrum av den lille byen, hvor vi får smake på fire lokale viner. På vei tilbake til skipet spaserer vi gjennom byens livlige gågate, Drosselgasse, der kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Ta gjerne en pause på en av kafeene og smak på byens spesialitet, Rüdesheimer kaffe. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink i salongen, samt en presentasjon av kapteinen og hans mannskap.Rüdesheim

Dag 2

Dag 3

Koblenz og Alken

TIRSDAG 4. OKTOBER

Grytidlig om morgenen forlater vi Rüdesheim og seiler tilbake til Koblenz, forbi de samme borgruinene og middelalderslottene vi så i går. Vel fremme tar reiselederen oss med på en byvandring gjennom den historiske bykjernen. Ved lunsjtid fortsetter seilasen på Mosel og om ettermiddagen kommer vi til Alken, en liten by som kan dateres tilbake til 300-tallet da det var en keltisk bosetning her. Vi tar en tur i land for å utforske den lille byen. Langs elven ligger det flere hyggelige kafeer. På en høyde ovenfor Alken troner Burg Thurant, som skiller seg fra de andre middelalderborgene i området fordi den har to tårn. På midten av 1200-tallet ble eierskapet av borgen delt mellom erkebiskopene i Trier og Köln, og den ble dermed ombygget til å ha både to inngangspartier og to tårn. Burg Thurant ble delvis ødelagt av franskmennene i 1689, men har senere blitt gjenoppbygget. Skipet ligger ved kai i Alken over natten.

Gamlebyen i Koblenz

Dag 3

Dag 4

Zell og Traben-Trarbach

ONSDAG 5. OKTOBER

Cruiset fortsetter på morgenen og vi beundrer utsikten mot det idylliske landskapet i Moseldalen fra salongen eller soldekket. I dag skal vi gjennom flere sluser før vi kommer til Zell – byen som er best kjent for den verdensberømte hvitvin Zeller Schwarze Katz. Skipet ligger kun en time ved kai i Zell, men det er god nok tid til å ta en liten rusleturtur i land med reiselederen. Midt på dagen seiler vi videre til Traben-Trarbach, som opprinnelig bestod av to byer, Traben og Trarbach, beliggende på hver sin side av elven. Både Traben og Trarbach ble utsatt for store bybranner på 1800-tallet. Byene ble gjenoppbygd i jugendstil, og offisielt slått sammen i 1898 da de ble forbundet med en bro over Mosel. Etter ankomst tar reiselederen oss med på en byvandring, etterfulgt av vinsmaking hos en lokal vinbonde. Skipet blir liggende i Traben-Trarbach over natten.


Utsikt over Traben-Trarbach fra Grevensburg

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 4

Dag 5

Mehring – utflukt til Trier

TORSDAG 6. OKTOBER

Vi nyter en avslappende formiddag om bord før vi ankommer Mehring etter lunsj. Mehring er utgangspunkt for en utflukt til Trier, Tysklands eldste by. Trier ble grunnlagt av den romerske keiser Augustus i år 16 f.Kr. Han gav byen navnet Augusta Treverorum, og gjorde den til regionhovedstad for den galliske delen av Romerriket. På 300-tallet ble Trier hovedstad i det Vest-romerske riket. I tillegg til å være Tysklands eldste by er Trier er også det eldste erkebispesetet i Tyskland. Erkebiskopen av Trier var i en periode også kurfyrste med kontroll over store landområder. Byens historiske sentrum er oppført på UNESCOs verdensarvliste takket være mange fortidsminner fra både romertiden og middelalderen. Deriblant byporten Porta Nigra, amfiteateret fra 300-tallet, ruinene av det romerske badet og Liebfrauenkirche fra 1200-tallet. Filosofen Karl Marx, opphavsmannen til marxismen, ble født i Trier i 1818. I forbindelse med tohundreårs markeringen av hans fødsel, ble det avduket en fem meter høy statue av han i byen. Etter byrundturen blir det tid til å rusle rundt i Triers trivelige gågater på egen hånd før vi returnerer til skipet for middag.

Porta Nigra i Trier

Dag 5

Dag 6

Bernkastel-Kues

FREDAG 7. OKTOBER

Mens vi spiser frokost, begynner seilasen tilbake mot Koblenz. Om ettermiddag kommer vi til Bernkastel-Kues – en annen av Tysklands dobbeltbyer. Bernkastel og Kues ble forent med bro over Mosel i 1905. Høyt hevet over Bernkastel ligger ruinene av Landshut-borgen, bygget av erkebiskop Vinstingen i 1277, men ødelagt av brann i 1692. Området rundt byen er kjent for sine fruktige og søte Riesling-viner. Bernkastel-Kues er uten tvil en av de mest pittoreske byene langs Mosel. I den historiske bykjernen i Bernkastel finner vi en av Moseldalens mest sjarmerende markedsplasser, omkranset av bindingsverkshus fra middelalderen. Her ligger også det vakre rådhuset i renessansestil fra 1608.
I kveld er det kapteinens festmiddag, etterfulgt av musikk og dans i salongen. Skipet ligger ved kai i Bernkastel-Kues over natten.


Bernkastel-Kues

Dag 6

Dag 7

Cochem

LØRDAG 8. OKTOBER

I løpet av dagen skal vi gjennom fire sluser for å komme ned på samme nivå som Rhinen. Før vi kommer så langt besøker vi Cochem, ofte kalt Moseldalens perle. Byen ligger vakkert til langs elven, rett nedenfor den imponerende borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygget opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Reichsburg er en av de best bevarte middelalderborgene langs Mosel. Vi ankommer Cochem etter lunsj og har ettermiddagen til fri disposisjon. Utforsk byen på egen hånd eller bli med reiselederen på en spasertur gjennom den gamle bydelen med smale gater og bindingsverkshus. Er været fint frister det kanskje å sette seg ned på en av de hyggelige kafeene langs elven og smake på den lokale vinen? Tar du turen opp til Reichburg, belønnes du med en fantastisk utsikt over Moseldalen. Ved 18-tiden legger skipet ut på siste etappe av cruiset og i løpet av natten er vi tilbake i Koblenz.


Cochem

Dag 7

Dag 8

Koblenz – Frankfurt – Stavanger

SØNDAG 9. OKTOBER

Et uforglemmelig cruise på Mosel og Rhinen er over for denne gang. Etter frokost tar vi farvel med skipet og setter oss i bussen som skal kjøre oss til flyplassen i Frankfurt. Vi flyr tilbake til Stavanger via Oslo.

Dag 8

Informasjon om turen

Reiseleder

Einar W. Zakariassen
Einar W. Zakariassen er faglært kokk, samt utdannet sommelier fra Gastronomisk Institutt. Han har i tillegg studert på Norsk Hotellhøyskole, Bedriftsøkonomisk Institutt (BI) og tatt Advanced og Intermidiate eksamen på WSET (Wine, Spirit, Education Trust). Einar var i en årrekke butikksjef for Vinmonopolet Fredrikstad, hvor han jobbet parallelt som foredragsholder innen vin og mat for Vinmonopolets ansatte. Læretiden i kokk og servitørfaget tok han ved anerkjente Hotell Continental i Oslo. Etter det har han arbeidet på flere av de beste hotellene i Norge, samt topprestauranter i inn- og utland. I dag jobber han som daglig leder i Vin & Matglede AS – et firma som jobber med vinformidling og -kurs, samt vinreiser over hele verden.

Lugarer og priser:

Alle lugarene på MS Leonora er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, skrivebord og stol, safe, lite kjøleskap, TV, hårtørrer og aircondition.

Lugarene på hoveddekk har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes, mens lugarene på midtdekk og øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som kan åpnes (fransk balkong). Alle standardlugarene er cirka 16 m2. Suitene ligger på øvre dekk og er cirka 24 m2.

Dekk2.–9. oktober
Hoveddekk16 990
Midtdekk18 590
Øvre dekk19 690
Suite, øvre dekk*22 490

Pris pr. person i delt dobbeltlugar
* Suite er kun på forespørsel

Tillegg for enkeltlugar**: kr 4500
** Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar

 
 • Fly Stavanger–Frankfurt t/r med Lufthansa/SAS
 • Flyskatter (kr 1768 pr. jan.22)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomstdrink
 • Byvandringer og aktiviteter iht. program med Vin & Matglede`s reiseleder
 • Vinsmaking i Rüdesheim og Traben Trarbach
 • Byrundtur i Trier
 • Kaffe og te tilgjengelig hele døgnet om bord
 • Tips til besetningen
 • Norsk reiseleder Sommelier Einar Zakariassen

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer om bord (det er mulig å forhåndskjøpe drikkepakke)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Drikkepakker

 • Stor drikkepakke: Inkluderer husets vin, øl og mineralvann i glass mellom kl. 11.00–23.00 (både i restauranten og baren) - kr 1365 pr. person

Hvis det er to personer i lugaren, må begge kjøpe drikkepakke.

Spørsmål/påmelding

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

  * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

  Handlekurv

  Meld deg på vårt nyhetbrev

  NYHETSBREV

  Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

  Skroll til toppen