Velkommen til rundtur til Brussel og Brugge!

Bli med på en flott reise med spennende bryggeribesøk, belgisk øl, matopplevelser og interessant historie. Belgia er det landet med flest bryggerier i Europa pr. innbygger. Det finnes i dag over 100 bryggerier med lang historie og et fantastisk utvalg. Er du glad i godt øl, gode micro-puber, matkultur, har du nå anledning til å bli med til Belgia på en innholdsrik øl-reise. Vi skal besøke kjente/ukjente bryggerier både i Brussel, Gent og Brygge.

Belgia er på størrelse med Nordland fylke, og er et av Europas minste og tettest befolkede land. Befolkningen er på 11 230 000 innbyggere (2014). Hovedstad er Brussel.

Belgia er et av verdens mest industrialiserte land. Det preges i dag av motsetninger mellom de nederlandsktalende flamlenderne i nord og de fransktalende vallonerne i sør. Belgia (navnet) kommer av Belgica, det latinske navn på Nederlandene i mmiddelalderen og renessansen. Belgias kystlinje er 65 kilometer lang og lavtliggende, til dels under havets nivå og beskyttet av diker. Landet har for øvrig over 100 bryggerier.

Reiseprogram

Dag 1 - Avreise til Brussel - Guidet tur på et Stadsbrouwerji - Innsjekk på hotell i Brugge

Dag 1: Torsdag 25. november.

Avreise fra Gardermoen på morgenen.

Etter ankomst blir det felles transport mot byen Brugge.

Kl. 13: 00 Guidet tur inkludert smaksprøver på et godt anerkjent Stadsbrouwerij.

Transport videre til Roeselare. Her skal vi skal besøke et anerkjent familiebryggeri.

Familien etablerte bryggeriet i 1821 i den vestflamske byen Roeselare. Ølet skylder eikefatene det modnes i, unik kvalitet og mesterlig karakter. Ølet er den arketypiske flamsk rødbrune ale fra Vest-Flandern. Anerkjent som et regionalt produkt, er det sannsynligvis det mest prisbelønte ølet i verden. Vi avslutter turen med en velfortjent lunsj på bryggeriet.

Fortsetter videre til vårt hotell i Brugge.

Vi sjekker inn på Hotell Ibis Bruggehttp://ibis-brugge-centrum.go-bruges-hotels.com/en/

Ettermiddagen fri.

Vi møtes igjen til velkomstmiddag på utvalgt restaurant/pub i Brugge

Et meget populært spisested med et godt og variert kjøkken og selvfølgelig stor øl-meny.

Måltider: L/M

Dag 2 - Bryggeribesøk i Brugge - Valgfri felles middag

Dag 2: Fredag 26. november.

Frokost på hotellet.

Felles avgang for vårt første bryggeribesøk i Brugge.

Van Houtryve bryggedynasti, som består av ikke mindre enn tre bryggerier, har satt sitt preg på Brugge-bryggetradisjonen. Oppføringer fra 1765 nevner et gårdsbryggeri i Loppem som tilhørte Pierre-Jacques Van Houtryve. Imidlertid var det sønnen hans som fikk tillatelse fra representanten for delstatene i Flandern til å sette opp et bryggeri innenfor bymurene i Brugge i 1825. Den Os Brewery ble født. På tampen av WWI sto tre medlemmer av Van Houtryve-familien ved roret til sine respektive bryggerier: Den Os, La Marine og Ten Ezele. Vest-flamsk rødbrunt øl som har overlevd den langsiktige konkurransen fra de enormt populære pilsølene siden WWI samt ødeleggelsen forårsaket av WWII. Den Os Brewery måtte imidlertid til slutt legge ned i 1957.

Fortsetter videre til nytt familiebryggeri.

Siden 1856 har familien Maes-Vanneste brygget øl på Walplein i Brugge. I bryggeriet kan du ta en tur der du oppdager både dagens bryggerishall og de gamle bryggeriinstallasjonene og hvor du lærer hvordan øl faktisk brygges. Du kan også spise lunsj eller middag i bryggeriet. Brasseriet serverer typisk belgisk mat, med en moderne vri. Det er flere rom fordelt på gulv som du kan privatisere for din virksomhet eller familieaktiviteter.

Guidet tur – 45 minutter. Oppdag den vidunderlige verdenen av øl. Din reise starter i nåtidens bryggesal, der ‘rav nektar’ for øyeblikket er laget. Turen fortsetter i flere etasjer, hvor du vil se bryggeutstyr og installasjoner som ble brukt i løpet av forrige århundre av denne bryggefamilien, nå i sin sjette generasjon!

Fra toppen av bygningen har du en spektakulær 360 ° utsikt over vakre Brugge. Når du kommer til bunnen og passerer flere bryggende kar og tønner underveis, vil du bli belønnet med et ufiltrert glass Brugse Zot Blond i Brasseriet.

Tid for lunsj i bryggeriet er omvisningen.

Vi fortsetter tilbake til Brussel og sjekker inn på vårt sentrale Thon Hotel Brussel City. https://www.thonhotels.no/hoteller/belgia/brussel/thon-hotel-brussels-city-centre/

Hotellet ligger meget sentralt til i Brussel med kort avstand til Grand Place og det øvrige sentrum av Brussel. Her ligger shoppinggater, pubene og restaurantene i noen minutters avstand fra hotellet.

Kvelden fri til egen disposisjon.

Reiseleder har reservert bord på en utvalgt restaurant for de søm ønsker å delta på en felles middag.

Måltider: F/L

Dag 3 - Beer Walk Brussels - Omvisning og ølsmaking i et Lambic-bryggeri - Avsluttningsmiddag

Dag 3: Lørdag 27. november.

Frokost på hotellet. Vi starter dagen med BEER WALK BRUSSELS.

Vi besøker puber med introduksjon fra vår guide. Stopper i en typisk taverna for å drikke en handverkslaget belgisk øl. Minimum 5 øl.

Ruten er en guidet tur med «øl»: Manneken-Pis, torget, Grand Place og Royal Gallery Saint-Hubert. Vil du vite hvor er de beste puber i byen? Dette er den perfekte forberedelsen til din egen Brussel pubcrawl. En avslappet spasertur vil gi deg en sjanse til å oppdage de mest koselige, gale, stilige, loslitte og autentiske lokale puber og barer – eller kanskje en generell turistpub. Total varighet: 2 – 2,5 timer. Vandringen avsluttes i sentrale Brussel.

Vi spiser en god publunsj.

Vi haster videre til et litt mindre kjent Lambic-bryggeri for omvisning og ølsmaking. Dette bryggeriet ligger ca. 3 km fra Brussel sentrum. Vi hopper inn i noen taxier til bryggeriet.

Litt fri før vi igjen møtes til avslutningsmiddag på

Restaurant  Pre de Chez Nous. Et spennende og moderne spisested og gastropub midt i sentrum av Brussel.

Måltider: F/M

Dag 4 - Frokost og utsjekk - Fri dag - Avreise

Dag 4: Søndag 28. november.

Frokost og utsjekk.

Resten av dagen fri før avreise.

Avreise til flyplassen og hjemreise.

Vi kjører innom EU-kvartalet med sine byråkratbygninger. Området preges naturlig nok av dette. Her haster forretningsfolk, toppbyråkrater og politikere forbi. Ambassadene ligger også i dette området.

Måltider: F

Reiseleder Tom Erik Økland jobber som bryggerimester for Telemark Mikrobryggeri. Han har tidligere drevet restauranten og mikrobryggeriet Langøya hovedgård utenfor Langesund.

Økland begynte som hjemmebrygger i 2005, og har siden 2013 arrangert en rekke kurs i hjemmebrygging og ølsmakinger for private, firmaer og restaurantgjester. Før dette jobbet han blant annet som journalist og redaktør for ulike publikasjoner.

Tom Erik kjenner landet godt etter flere reiser til Belgia.

Informasjon om turen

Kostnader og informasjon

I disse tider som dette ser vi fordelen av å være en fleksibel reisearrangør med lang erfaring og med gode samarbeidspartnere.
Nå kan du holde holde av en plass på din drømmereise, uten at du binder deg økonomisk.
Når det er trygt å reise igjen hører du fra oss.

Du kan trygt bestille:
Intet depositum på utenlandsturer før tidligst 60 dager før avreise.

Du kan holde av plass helt uforpliktende. Vi vil be om depositum når utsiktene ser bra ut for å gjennomføre turen.
Vi vil da ta kontakt med deg og høre om du fortsatt ønsker å reise.

Vi vil aldri gjennomføre en tur til et land som er RØDT. Vi forholder oss til UD`s reiseråd og vil avlyse reisen raskt vi har en avklaring og senest 14 dager før avreise.

REFUSJONSGARANTI:
Dersom en tur blir kansellert vil du få tilbake alle innbetalte beløp så snart som mulig.

Vi er optimistiske – Det er mange som gleder seg til å reise igjen, og det gjør vi også!

Utenriksdepartementets globale reiseråd opprettholdes til 1. februar 2020

Priser pr. person – Kommer snart!

Dobbeltrom uten fly:  Kr. 10050,-
Dobbeltrom med fly:  Kr. 11900,-
Enkeltromstillegg:      Kr.    990,-

Prisen er beregnet på 15 deltakere. Det kan bli en liten prisjustering ved eventuelt færre deltakere.

Vi tar forbehold i prisen ved store endringer i valuta og flyskatter som er utenfor vår kontroll. Det tas også forbehold ved endringer i programmet, dersom man må endre bryggerier/restauranter ved uforutsette hendelser.

Kontaktperson: Einar William Zakariassen

E-post: post@vinogmatglede.no

Telefon: (+47) 91157318

Eller:

Reiseleder Tom Erik Økland
E-post: tomerik@l-h.no

Telefon: 97561736

Inkludert

irektefly Oslo-Brussel T/R

  • Med/uten fry t/r Brussel
  • Transport flyplass – Hotell T/R
  • 2 netter på Hotel Aris Brussel ***
  • 1 natt på Hotel Ibis Brugge***
  • 3 gode frokoster
  • 2 bryggerilunsjer
  • Brussel Walking Tour
  • 1 velkomstmiddag på Rest.Huidvettershuis i Brugge
  • 1 avslutningsmiddag Rest. Armes des Bruxelles i Brussel
  • Bryggeribesøk med omvisning, inkl. smakinger( 4 bryggerier)
  • All transport med buss i følge programmet.
  • Reiseleder er bryggerimester Tom Erik Økland for Telemark Microbryggeri
Ikke inkludert
  • Tips til sjåfører, guider og servitører
  • Drikke til måltider
  • Lokal hotellskatt ( EU-regulativ, ca 2-4 euro pr. natt)

Spørsmål / påmelding

Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.

Kontaktperson: Einar William Zakariassen

E-post: post@vinogmatglede.no

Telefon: (+47) 91157318