Velkommen til noen inspirerende dager i Albania, det tidligere stengte landet, Europas Nord-Korea. Albania er en av de land som har vekt interesse den seneste tiden innen uoppdagede reisemål.

Denne reisen er en kombinasjon av kultur, natur, kulinariske høydepunkt, masse deilige viner og spennende historiske opplevelser i et miljø som er unikt for Europa.

[/featured_box]

Reiseprogram

Dag 1 - Avreise fra Norge til Tirana - Velkomstmiddag
 

Dag 1:

Kl. ___Avreise fra Gardermoen via Wien til Tirana. Ankomst Tirana kl.____

Representant fra vår lokale samarbeidspartner møter oss på flyplassen. Transport til en lokal vingård i nærheten av flyplassen for omvisning og vinsmaking. https://www.facebook.com/ukafarm/

Buss direkte til Tirana, hovedstaden i Albania. Sjekker inn på vårt sentralt beliggende Hotel Roger Tirana. *****

Dusk view of Tirana, the capital of Albania. In the foreground is Rinia Park.
Dag 2 - Sightseeing i Tirana - Vingårdsbesøk

Dag 2:

Frokost på hotellet

Om morgenen en spennende guidet tur gjennom Tirana sentrum med fantastiske arkitektur, vakre parker og koselige kafeer. Snart havner vi i nabolaget, Blloku. Hos det fattige og fjellrike landet, var nabolaget et mytisk konsept. Det var kraften. Palasset, storebrors kontrollrom. Det var den forbudte by i det lukkede landet, nabolagene der de albanske lederne hadde bodd, beskyttet av soldater og politifolk og skjermet mot åpenhet.

Vi nyter en deilig lunsj i Tirana.

Etter lunsj kjører vi en liten halvtime ut av Tirana for vinsmaking på anerkjent vingård. Kantina Bardha. www.kantinabardha.al

Tilbake til Tirana og vårt hotell.

Ettermiddagen fri.

Middag på en anerkjent fiskerestaurant i byen.

Måltider: F, L, M og 1 vinsmaking

Dag 3 - Berat - vinsmaking på 2 vingårder

Dag 3:

Frokost på hotellet.

I dag besøker vi Berat, en by som er på UNESCOs verdensarvliste.

På 1200-tallet ble den befestede byen bygget på toppen av en høyde med kontroll over elven Osums-dalen. Vi besøker Berats gamle moskeer og kirker, slottet og over 300 år gamle bebodde hus. Det er deten unik opplevelse som gir et glimt av hvordan livet var da det osmanske riket, Tyrkia, styrte Albania. Lunsj i Berat oppe på slottet.

Om ettermiddagen besøker vi en kjent vingård i landsbyen Rroshnik. www.cobowineryonline.com

Området rundt Berat fremheves ofte som et av de beste vinområdene i Albania.  http://alpetawinery.com

Vi spiser middag i landsbyen Rroshnik.

Vi sjekker inn på vårt Hotel Portik Berat. **** www.portikhotel.al

Måltider: F, L, M og 2 vingårder

Dag 4 - Durres - vinsmaking - vingårdslunsj/avskjedsmiddag

Dag 4:

Frokost og utsjekk fra hotellet.

Om morgenen drar vi sør for Berat og besøker dagens første vingård. Nurellari Winery kjent i Albania for fine og elegante viner. https://www.nurellariwinery.com/

Her skal vi blant annet prøve hvite viner laget av druen Debina, en lokal drue som dyrkes i Albania og Epirus, et område i det nordvestlige Hellas. Vinene kjennetegnes med krydret duft, grønne epler og frisk syre. Vi møter dedikerte vinprodusenter og gründere.

Vi fortsetter vår rundtur mot Durres.

Lunsj og vinsmaking på vingården Kokomani – nær byen Durres.  https://www.facebook.com/pages/ Kokomani-Winery/263841947073266

Vi sjekker inn på Hotel Epidamn Boutique *****

På kvelden blir det avskjedsmiddag på fiske- restauranten Picante som ligger fint til ved havnen og Adriaterhavet.

Måltider: F, L, M og 2 vinsmakinger

Dag 5 - Fritid i Tirana - Hjemreise

Dag 5:

Frokost og utsjekk av hotellet.

Formiddagen fri til å nyte noen timer i denne koselige byen ved havet.

Transport fra Tirana og flyplassen ca. kl___. Avreise til Norge kl. ?? via Wien. Lander i Oslo kl.____

Måltider: F/

Informasjon om turen

Kostnader og informasjon

Pris pr. person i dobbeltrom med fly: Pris kommer snart.

Pris pr. person i dobbeltrom uten fly:

Enkeltromstillegg:

Det meste inkludert!

Prisen er beregnet på min. 15 personer.

Prisen er beregnet på minimum 20 betalende deltagere. Vi tar forbehold i prisen ved store endringer i valuta og flyskatter som er utenfor vår kontroll. Det tas også forbehold ved endringer i programmet, dersom man må endre ved uforutsette hendelser.

Påmelding gjøres direkte til reisearrangøren Vin & Matglede:

e-mail: einar@vinogmatglede.no.

Eventuelle spørsmål kan rettes til: Einar William Zakariassen på tlf. 91157318 

Bindene depositum på kr 2500,- betales til: 6105.05.99611 fortløpende eller innen 1. mai! Faktura for sluttbetaling forfaller ca. 65 dager før avreise. Turen er basert på maks 40 deltakere. Først til Mølla!

Vi tar forbehold i prisen ved store endringer i valuta og flyskatter som er utenfor vår kontroll. Det tas også forbehold ved enkelte endringer i programmet, dersom man må endre vingårder/restauranter ved uforutsette hendelser.

Inkludert
  • Fly Oslo – Tirana t/r med fly.
  • Flyskatter
  • Transfer flyplass – hotell t/r
  • 4 overnattinger på gode 3 og 4 * hoteller
  • 4 gode frokoster
  • 4 gode lunsjer m/vin
  • 4 kvalitetsmiddager m/vin
  • All transport som nevnt i programmet i Albania
  • 6 Vingårder med vinsmaking: Uka Farm, Bardha, Cobo, Nurellari, Kokomani, Alpeta,
  • Guidede rundturer i Berat og Tirana
  • Alle innganger
  • Reiseleder med fra Norge – Sommelier Einar William Zakariassen
Ikke inkludert
  • Tips til sjåfører og guider
  • Hotelskatt til lokale myndigheter
  • Tips og drikke/vin på måltider som ikke er inkludert
  • Egen reiseforsikring

Spørsmål / påmelding

Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.

Kontaktperson: Einar William Zakariassen

E-post: post@vinogmatglede.no

Telefon: (+47) 91157318