Belgisk ølkultur i Brussel og Brygge
(4 dager/3 netter)
Reiseleder: Tom Erik Økland
Velkommen til rundtur til Brussel og Brugge!
Bli med på en flott reise med spennende bryggeribesøk, belgisk øl i toppklasse, gode matopplevelser og interessant historie. I tillegg får du se og oppleve «Moule Frittes» byen Brussel, samt historiske Brugge, som i seg selv er en flott opplevelse.
Belgia er det landet med flest bryggerier i Europa pr. innbygger. Det finnes i dag over 100 bryggerier med lang historie og et fantastisk utvalg. Er du glad i godt øl, gode micro-puber, matkultur og liker å utforske Brussel litt på egenhånd, har du nå anledning til å bli med til Belgia på en innholdsrik rundreise. Vi skal besøke kjente/ukjente bryggerier både i Brussel og Brygge.
Belgia er på størrelse med Nordland fylke, og er et av Europas minste og tettest befolkede land. Befolkningen er på 11 230 000 innbyggere (2014). Hovedstad er Brussel.
Belgia er et av verdens mest industrialiserte land. Det preges i dag av motsetninger mellom de nederlandsktalende flamlenderne i nord og de fransktalende vallonerne i sør. Belgia (navnet) kommer av Belgica, det latinske navn på Nederlandene i middelalderen og renessansen. Belgias kystlinje er 65 kilometer lang og lavtliggende, til dels under havets nivå og beskyttet av diker. Landet har for øvrig over 100 bryggerier.
Varighet
4 hele dager/ 3 netter.
Påmeldingsfrist
Fortløpende
Pris pr. person
Reiseprogram
Dag 1
Avreise til Brussel – Guidet tur på et Stadsbrouwerji – Innsjekk på hotell i Brugge
Avreise fra Gardermoen med —- Lander i Brussel kl. —-
Etter ankomst blir det felles transport mot byen Brugge.
Transport med buss til bryggeriet Hof Ten Dormaal for lunsj og ølsmaking.
Ca. kl. 13.00 Guidet tur inkludert smaksprøver i bryggeriet.
Transport videre til vakre kanalbyen Brugge
Vi sjekker inn på Hotel du Theatre Brugge eller tilsvarende ut på ettermiddagen.
Ettermiddagen fri.
Vi møtes igjen til ølsmaking, omvisning og velkomstmiddag på Halve Maan Brewery i Brugge.
https://www.halvemaan.be/nl/brouwerij
Halve Maan er en av de eldste familieide bryggeriene i Belgia. Historien går helt tilbake til 1856.
Dette bryggeriet har brygget unike øl på Walplein (Brugge) siden det 19. århundre. Bryggekunsten har gått i arv fra generasjon til generasjon. Nå med Xavier Vanneste som sjette generasjon ved roret og fører tradisjonene videre.
Måltider: Lunsj/Middag
Dag 2
Bryggeribesøk i Brugge
Frokost på hotellet.
Transfer til vårt første bryggeribesøk etter frokost.
I dag skal vi besøke det kjente bryggeriet Triporteaur by BOM.
https://www.bierista.nl/brouwerij/bom-brewery
Bryggerisjef er Bert Van Hecke startet som husbrygger og lærte faget på flere verdenskjente bryggerier. Som utdannet bryggeriingeniør hadde han praksis ved et trappistbryggeri og et flamsk bryggeri av rødbrunt øl. Deretter begynte han å jobbe som kjellermester i et Gueuze-bryggeri. Bert fikk erfaring i utenlandske bryggerier i Fort Collins (USA), Brooklyn (USA), i Suzhou (Kina) og i Galati (Romania).
Vi stopper i Rosalere for en lunsj. Her finnes det en rekke gode spisesteder og gastropuber. Reiseleder anbefaler et godt sted for lunsj.
Kl 16:00 Transport til vårt hotell i Brussel. Vintage Hotel Brussels eller tilsvarende. https://www.vintagehotel.be/
Siden 2007 har Vintage Hotel handlet om å tilby en unik opplevelse til sine gjester.
The Vintage Hotel ligger kun 50 meter fra den fasjonable Avenue Louise, en førsteklasses beliggenhet i sentrum. Boutiquehotellet tilbyr 38 rom i vintagestil og en boutique-vinbar som tilbyr et utvalg av vin fra hele verden.
Denne kvelden nyter vi en god middag sammen på Brasserie Surrealiste.
https://www.brasseriesurrealiste.com/
Måltider: Frokost/Middag
Dag 3
Omvisning og ølsmaking i et Lambic-bryggeri – Avsluttningsmiddag
Frokost.
Transport med taxi/minivan til det kjente Bryggeriet Cantillon i Brussel.
Velkommen til bryggeriet Cantilllon. https://www.cantillon.be/?lang=en
Vel, du er i et familiebryggeri hvor Lambic, Gueuze, Faro og Kriek lages og hvor ingenting har endret seg siden 1900 tallet, da det ble grunnlagt. Van Roy-Cantillon-familien ønsker deg velkommen og inviterer deg til å oppdage en fabelaktig verden. Øl, verktøy og bryggeprosess er fortsatt den samme som da bryggeriet startet.
Røde kobberkjeler, tønner, noen av dem mer enn 100 år gamle, og vegger av flasker utgjør miljøet for ditt besøk. Kanskje du vil være heldig å se bryggingen eller tappingen, kanskje vil du se hvordan fat renses eller hvordan fruktøl lages om sommeren.
Uansett vil du kunne smake på en ekte tradisjonell Gueuze-Lambic, og hvis du vil vite mer om Kriek eller Framboise, er det bare å spørre bryggeren.
Her blir det omvisning og ølsmaking på bryggeriet med historier tilbake til starten.
Lunsjen tar vi på egenhånd i Brussel, eller etter avtale etter bryggeribesøket. Reiseleder kommer selvfølgelig med anbefaling på gode spisesteder i Brussel.
Ettermiddagen fri i Brussel. En flott by og opplevelse med en fantastisk stemning. Her yrer det av liv i alle sentrumsgater.
Kl. 20:00 møtes vi for avslutningsmiddag på Restaurant La Manufacture. Her spiser vi en god 3 retters middag.
Dag 4
Frokost og utsjekk – Fri dag – hjemreise
Dag 4.
Frokost og utsjekk.
Fritid på formiddagen i Brussel for litt sightseeing, shopping og museumsbesøk.
Et godt alternativ er å besøke de nye Belgium Beer World. Belgias største besøkssenter med antatt 400.000 besøkende hvert år.
Det er den gamle ærverdige børs-bygningen som er omgjort til et besøks-senter. Åpner 1. juli 2023.
Kl 15:30 Transfer til Zaventem flyplass med avgang til Oslo kl —- Ankomst Gardermoen Kl —-
Bye bye Belgium!
Informasjon om turen
Sikre deg plass ved å betale depositum
Ved bestilling av ønsket reise, må depositum betales senest innen 14 dager. Når beløpet er innbetalt, er du også sikret plass på reisen.
Priser pr. person.
Kommer i løpet av februar 2024
Dobbeltrom uten fly:
Kr.
Dobbeltrom med fly:
Kr.
Enkeltromstillegg: Kr.
Prisen er beregnet på 15 deltakere.
Reisebetingelser:
https://vinogmatglede.no/betingelser-og-vilkar/
Kontaktperson:
Einar William Zakariassen
Epost: post@tk72se9i416vhctn.prev.site
Telefon: (+47) 91157318
- Fly Oslo – Brussel t/r
- Flyskatter
- Transfer flyplass
- 2 overnattinger i Brussel ***
- 1 overnatting i Brugge ***
- 3 rikholdige hotellfrokoster ( dag 1, 2, og 3)
- 1 lunsj på bryggeriet Hof Ten Doormal ( dag 1)
- Velkomstmiddag i Brugge ( dag 1)
- Middag i Brussel ( dag 2)
- Avslutningsmiddag i Brussel ( dag 3)
- All transport i Belgia ref. program
- 5 bryggeribesøk med ølsmaking program
- Reiseleder er journalist og tidligere bryggerimester Tom Erik Økland.
- Tips til sjåfører, guider og servitører
- Drikke til måltider
- Lokal hotellskatt
- Egen reiseforsikring