Om destinasjonen
Byen ligger i hjertet av Emilia Romagna-regionen og er mest kjent for sin gastronomi, uttallige lokaltypiske restauranter og gode puber, butikker og pittoreske gatemarkeder. Byen er en av de best bevarte middelalderbyer i det sentrale Italia med nesten 50 km med søylekryss i alle retninger. I programmet ligger også skinkebyen Parma, flere vinprodusenter og byen Modena, fødebyen til den store tenoren Pavarotti – og i samme by ligger verdens beste balsamico-produsent. I tillegg skal vi nyte deilige måltider på flere av Bolognas mest populære spisesteder og bistroer.
Reiseleder: Einar Zakariassen

Program
Dag 1
Transfer til vårt designhotell: 3 stjernes HOTEL TOURING, Via De’ Mattuiani 1, BOLOGNA.
Hotel Touring er et 3-stjerners superior hotell med en rolig beliggenhet i gamlebyen. Kun en kort spasertur fra Piazza Maggiore og den vakre kirken San Domenico. Hotellet er et fredelig tilfluktssted i hjertet av byen – som kombinerer moderne stil med god gammeldags charm.
I femte etage ligger bistroen “ Fifth Floor Terrace “ som har spesialisert seg på italienske aperitiffer og lokale retter. I tillegg tilbys Jacuzzi & Roof Top Lounge. Denne er åpen fra juni til oktober.
Hotellet har lagt mye av oppmerksomheten på detaljer i utformingen av rommene med gips i bord og vegger, lyddemping, aircondition og satelitt TV. Alle badene er utstyrt med en telefon, radio, hårføner.
Felles middag på en av de bedre bistroene i sentrum rett i nærheten av Piazza Maggiore.
Måltider: Ingen
Hotell Touring, Bologna

Dag 2
Etter en god natts søvn og frokost starter vi dagen med morgenvandring rundt i Bologna for å se og oppleve Piazza Maggiore, hovedplassen ved kirken San Petronio og tårnene på kirken Santo Stefano.
Lunsjen inntar vi på en av de bedre bistroene rundt Piazza Maggiore.
Ettermiddagen fri til mer byvandring, shopping eller andre aktiviteter av personlig interesse. Vi kan anbefale et besøk på Galleria Ferrari i Maranello,
Ferrari musèet eller et matlagingskurs på VECCHIA SCUOLA BOLOGNESE. (se siste side i programmet)
Måltider: F
Dag 3
Etter frokost setter vi oss i en hyggelig buss og kjører mot åsene i Parma for å besøke en av de beste produsentene – Factori der Prosciutto di Parma.
Fabrikken og delikatesseforretningen ligger i Langhirano, ca 2 timer kjøring i et vakkert landskap fra Bologna. Prosciutto di Parma (parmaskinken) er et 100% naturlig produkt – fettfri, rik på proteiner og med lav prosentandel kolesterol.
Prosciutto di Parma

Vi fortsetter dagen med velsmakende lunsj med retter av deilig parma-skinke, parmigiano reggiano (parmesanost), godt brød og gode viner fra området.
Det blir også fin mulighet for å kjøpe de lokale produktene direkte fra produsentene vi besøker.
Vi tar en kort vandring rundt i Parma for å se katedralen, dåpskapellet og Farnese Theatre.
Vi er tilbake i Bologna og til vårt Hotel Thouring sent på ettermiddagen.
Denne kvelden kan man gjøre det man har lyst til, men reiseleder legger opp til en felles middag på en god restaurant i byen.
Måltider: F / L
Dag 4
Frokost og avreise til byen Modena for å smake og lære om hvordan parmesanosten (Parmigiano Reggiano) blir laget.
Etter dette besøket vil du forhåpentligvis være i stand til å smake forskjellen mellom en 12, 18 og 24 måneders parmesanost. Vi spaserer en tur gjennom byen for å se den fantastiske katedralen og det vakre akademiet. Lunsj på utvalgt restaurant.Deretter går turen videre til vinhuset Lambrusco di Sorbara for omvisning og vinsmaking av den kjente Lambrusco vinen. En Musserende vin alltid med balansert syre og delikate aromaer. Helt på slutten av dagen besøker vi det verdensberømte Aceto Balsamico Tradizionale for smaking og omvisning og for lære litt om hvordan ekte balsamico-eddik lages.
Måltider: F/L/M
Vinsmaking, Aceto Balsamico Tradizionale

Dag 5
Frokost kl. 10:00.
Utsjekking fra hotellet. Avreise med buss og kort kjøretur til en økologisk vingård. Vingården ligger ca 20 km fra Bologna, midt i hjertet av Park Regional Abbey i Monteveglio.Produksjonen på denne vingården forgår økologisk. Vindruene er dyrket i egne vinmarker og med hjelp av den nyeste teknologien i henhold til reglene som er satt av den italienske Organic Agriculture Association.
All vin blir både tappet og etikettert på gården. Her blir det også anledning til å kjøpe med seg produkter fra vingården. Vi spiser en enkel lunsj i vingårdens restaurant – som også er kjent for den godekvaliteten på mat og drikke. All vin som serveres til maten er laget økologisk.
Kl 12.30: Avreise fra vingården til flyplassen i Bologna
Kl 15.20: Avgang Bologna til Oslo
Kl 21:35: Ankomst Oslo, Gardemoen
Måltider: F
FERRARIMUSEUMET i MARANELLO
Ferrarimuseet ligger i en moderne og funksjonell bygning som åpnet i 1990.
Museet ligger der Enzo Ferrari vokste opp. Barndomshjemmet står der fremdeles. Det var faren, Alfredo, som drev et enkelt mekanisk verksted hvor ungene gikk på skøyter på kanalene om vinteren og drømte om å bli verdensmestre i bilsport.
Den nye hallen har som hoveddelen av museet en fascinerende arkitektur. Bygget er formet som panseret på en Ferrari-racer fra 50-årene. Innvendig får du 100 års historie med masse film, lysbilder og en rekke av merkets mer historiske biler.
Inngang: kr. 250 NOK
Matlagingskurs på VECCHIA SCUOLA BOLOGNESE
Nyt en klasse i matlaging på den mest tradisjonelle skolen – Bolognese kokkeskole!
I løpet av 2 timer med praktisk pastalaging vil hver deltaker ta del i de tradisjonelle Bolognesetypene som pasta tortelloni og tagliatelle m. fl.
Lunsj inkluderer typiske forretter fra området, tortellini med kjøttkraft, tortellini med smør, tagliatelle ragusaus Bolognese, tradisjonelle desserter, mineralvann + ¼ lokal vin hører også med.
Kurset er tilgjengelig for grupper på min. 10 personer
Pris pr pers. Kr 740,- inclusive full lunsj med drikke.
Prisen er basert på min.10 Personer. Prisen blir lavere hvis flere enn 10 melder seg på.
Del denne reisen
Ikke startet
Informasjon
Pr. person i dobbeltrom: –
Tillegg for enkeltrom: –
Pris inkluderer:
- Fly Oslo–Bologna med KLM.
- Fly Bologna – Oslo med Air France.
- Flyskatter.
- Transfer flyplass–hotell t/r.
- 4 netter på lekre Hotel Touring (3 stjerner).
- Frokost på hotellet alle dager.
- 2 lunsjer og 4 retters avslutningsmiddag.
- All transport som nevnt i programmet.
- Besøk og alle utflukter som nevnt i programmet, m/ engelsktalende guide på utvalgte turer.
- 2 vinsmakinger og omvisninger.
Pris inkludere ikke:
- Drikke til måltidene.
- Tips til guider og sjåfører.
- Avbestillings- og reiseforsikring.
- Lokal turist/hotellskatt.
- Ferrarimuseet.
- Pastakurs, kokkeskolen.
Spørsmål eller flere opplysninger om turen?
Ta kontakt med: Einar W. Zakariassen
E-post: einar@vinogmatglede.no
Telefon: 91157318
FORBEHOLD
Prisen er beregnet på 20 betalende deltagere. Vi tar forbehold om store endringer i valuta og flyskatter som er utenfor vår kontroll. Vi tar også forbehold om endringer i program, dersom avtaler som er gjort av forskjellige årsaker ikke lar seg gjennomføre.
Avbestillingsregler og øvrige reise-betingelser finner du her.
Om oss
Firma Vin & Matglede eies og drives av Einar Zakariassen.
Einar er fagutdannet kokk, servitør og i tillegg utdannet somelier/vinkelner fra Gastronomisk Institutt. Han har eksamen fra administrasjonslinjen ved Norsk Hotellhøyskole i Stavanger og studert økonomi ved BI.
Les mer