Vin og opplevelser i Ungarn. Budapest og Tokaj.

Ungarns historie strekker seg tilbake til slutten av det første årtusen e. kr og like etter årtusenskiftet ble landet et selvstendig kongedømme under Stefan 1. I middelalderen tilfalt den ungarske tronen habsburgerne og Ungarn var i union med nabolandet Østerrike frem til slutten av første verdenskrig. Ungarn var omtrentlig 3 ganger så stort under Habsburgerne frem til Trianon-avtalen ble vedtatt. Etter den andre verdenskrig kom landet under sovjetisk innflytelse, og var en kommunistisk ettpartistat frem til 1989. Siden den gang har Ungarn vært en demokratisk republikk, og ble med i NATO 1999 og i Eu i 2004. Etter at Ungarn kom med i EU merker vi lite til østblokkstemplet som landet har hatt tidligere.

Høydepunkter:

  • 3 timer sightseeing i Budapest
  • 1 times båttur på Donau
  • Hollókő – Unescos kulturarv
  • Besøk av synagogen i Mád, bygget i 1795
  • Vingårdsbesøk og vinsmakinger i Tokaij og Eger
  • Alle måltider inkludert. Noen av måltidene inkluderes vin og annen drikke ref. program

Reiseprogram

Dag 1: Torsdag 19. juni

Avreise og Velkomstmiddag

Avreise fra Gardermoen til Budapest. Direktefly med Norwegian

Ankomst til Budapest

Transport til vårt hotell for innsjekking. Hotel Continental. https://continentalhotelbudapest.com/

3 timers informativ sightseeing, etterfulgt av et 1-times cruise på Donau

Velkomstmiddag (3-retters middag med viner)

Under middagen får vi et innføringskurs om ungarske viner

Måltider: M (middag)

 

Dag 1: Torsdag 19. juni

Dag 2: Fredag 20. juni

Hollókő.

Frokost på hotellet. Avgang fra Budapest kl 8:30.  

Etter en halvannen times reise ankommer vi til det vakre lille landsbyen, Hollókő.

Hollókő foruten å være en livelig landsby, er dette symbolet på de ungarske tradisjonene, en del av UNESCOs kulturarv. Det er en av de siste øyene hvor tradisjonene er bevart og delt med de besøkende.

Vi inviteres til en spasertur på UNESCOs verdensarvliste – Hollókős gamle Landsby og et besøk på museet.

Kvinnene er kledd i tradisjonelle fargerike drakter og de vil ønske oss velkommen i Branyard (Pajtakert) ved inngangen til landsbyen, med hjemmelagd «Pálinka» (lokal grappa) og tradisjonelle scones.

Her blir vi introdusert i tradisjonelle hamp og lerretsbehandling, og de rikt dekorerte tekstilene til en Palóc-jentegave.

En lokal guide tar oss på en spasertur i UNESCOs verdensarvsted i Hollókős gamle landsby. Omvisningen inkluderer et besøk i den lille kirken med et tretårn, symbolet på landsbyen.

Lunsj vil bli servert i en gammel tradisjonell restaurant.

Deretter transport videre til vinbyen Tokaj og innsjekk inn på vårt hotell i Tokaj. Hotel Mercure Tokaj.

3-retters middag med vinparing på hotellet.

Måltider: F/L/M

Dag 2: Fredag 20. juni

Dag 3: Lørdag 21. juni

Tokaij

Vi starter dagen med besøk av synagogen i Mád, bygget i 1795 og får en introduksjon om det jødiske

regionens arv.

Deretter vingårdsbesøk og vinsmaking på en prestisjefylt vingård, hvor vi skal smake på både de tørre og søte vinene i Tokaj.

Et høydepunkt for ethvert besøk til Tokaj-regionen, er et besøk i den sjarmerende og fascinerende lille Schwabiske Hercegkút, og dets unike kjellersystem.

Kjeller 92 i Gomboshegy og kjeller 87 i Kőporos er en del av UNESCOS verdensarvsteder – og et mesterverk av folkearkitektur. Åssidens kjellere, med sine særegne trekantede innganger, kan sees fra byen og området rundt, og minner om hobbithull.

Vi vil besøke en av kjellerne, smake på vinene og de hjemmelagde lokale produktene fra den familieeide vingården.

Litt fritid i byen Tokaj, før vi drar til en restaurant for middag og lokale viner

Avskjedsmiddag med vin. Måltider: F/L/M

Dag 3: Lørdag 21. juni

Dag 4: Søndag 22. juni

Vinbyen Eger – vingårsdbesøk – hjemreise

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet.

Transport til vinbyen Eger.

Vingårdsbesøk og smaking og lunsj.

Etter lunsj kjører vi videre til Gödöllő for å besøke Sissy Palace, et av de mest fantastiske slottene og slottshagene i Ungarn.

Transport til flyplassen for litt sen hjemreise.

Måltider: F/L

Dag 4: Søndag 22. juni

Informasjon om turen

Sikre deg plass ved å betale depositum

Ved bestilling av ønsket reise, må depositum betales senest innen 14 dager. Når beløpet er innbetalt, er du også sikret plass på reisen.

Spørsmål/påmelding

vinkurs

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

    * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

    FLY

    Fly kan bestilles av den enkelte, men vi er selvfølgelig behjelpelig med dette.

     

    Det er fullt mulig for de som ønsker å utvide med 1 ekstra natt i Budapest på slutten av turen.

     

    Reisetider:

     

    (19. – 22.juni)

    Fra Gardermoen 19. juni - Avgang kl. 10:00

    Fra Budapest 22. Juni – Avgang kl. 21.25

    Flykostnad er kr.  2500,-

     (19. – 23. juni) 1 ekstra natt i Budapest.

    Fra Gardermoen 19. juni - Avgang kl. 10:00

    Fra Budapest 23. juni – Avgang kl. 21.25

    Flykostnad er kr 2500,- pr. person

    Hotel 1 ekstra natt ca. kr 1100,- pr. person med frokost

    Alt dette er Inkludert I prisen:

    • all transport ifg. program i Ungarn
    • 1 overnatting i dobbeltrom, Hotel Continental, alt. Hotel Zenit
    • 2 netter på Hotel Mercure, Tokaj
    • engelsktalende lokalguide.
    • alle guidede utflukter og innganger ifg. program
    • 3 frokoster
    • 3 gode lunsjer
    • 3 gode middager med «vinparing»
    • 2 vingårdsbesøk med vinsmaking
    • Flere måltider inkluderer vin eller øl, samt vann. (Dag 1, 2, 3)
    • Reiseleder er sommelier og kokk Einar William Zakariassen

    Ikke inkludert:

    • Måltider som ikke inngår i programmet
    • Tips til sjåfører og guider
    • Lokal hotelskatt
    Handlekurv

    Meld deg på vårt nyhetbrev

    NYHETSBREV

    Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

    Skroll til toppen