Chablis, Champagne og Paris. Rundreise.

På denne turen skal vi besøke flere av de aller mest renommerte produsentene i verden innen vin. Dette vil være en flott opplevelse for den som ønsker å bli kjent med ekte Chablis laget på Chardonnay-druen og topp Champagne. I tillegg får vi oppleve Paris med sine vakre avenyer og parker, og sine historiske bygninger på dagtid. På kvelden har vi et middagscruise på elven Seinen.

Chablis skiller seg markant fra resten av Burgund på grunn av sitt spesielle jordsmonn som består av såkalt Kimmeridgekalk, skapt for millioner av år siden. Jorden inneholder fossile skalldyr, spesielt Østerstypen Exogyra Virgula. Vi får smake viner fra de enkle Petit Chablis til Grand Cru viner.

Mange land i verden kan produsere gode musserende viner, men få matcher Frankrikes beste fra Champagne. Et fantastisk klima, jordsmonn, druesorter og ikke minst produksjonsmetodene for Champagne gjør at denne vinen anses som verdens beste musserende vin. Ikke for ingenting at denne vinen og området er merke-beskyttet. Her er det druene Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier som råder.

Reiseprogram

Dag 1 - OSLO–PARIS–CHABLIS-VELKOMSTMIDDAG

Dag 1:

Avreise fra Oslo Lufthavn, Gardermoen med kl. 0000 direkte til Paris med ankomst Charles de Gaulle, Paris kl.0000

Herfra venter buss og tar oss rett til vårt hotell i Chablis Hostellerie du Clos 4* hvor vi skal bo første natten. Straks etter ankomst nyter vi en tre retters lunsj som er inkludert på hotellet.

Resten av dagen til egen disposisjon. Vi har reservert et bord for velkomstmiddag på restaurant Au Fil du Zinc i Chablis

Måltider: F/ M

Dag 2 - CHABLIS–REIMS-BESØK PÅ 2 VINGÅRDER

Dag 2:

Etter frokost står vår buss klar (vi har samme buss og sjåfør frem til Paris), og vi kjører til dagens første vinhus for besøk og vinsmaking. Vingården ligger like i utkanten og sydvest av selve byen Chablis. En vineiendom bygget opp av en dyktig og prisbelønnet vinmaker, som helt siden slutten av tenårene har sporet sin karriere og sitt liv inn mot å lage vin. Eiendommen hennes i Préhy ble opprinnelig kjøpt som et hjem i 1992, uten tanke på at den skulle bli en uavhengig produsent. Tanken var mer at eiendommen skulle bidra som et hyggelig tilskudd til økonomien gjennom salg av druene til hennes daværende arbeidsgiver Domaine Brocard. Historien ville det annerledes, og etter nøye overveielse sluttet hun hos Brocard i 2005, ett år etter lanseringen av hennes første årgang under eget navn.

Etter noen flotte smaksopplevelser og et meget personlig besøk kjører vi videre til det en ny anerkjent og historisk vingård hvor vi skal smake seks ulike viner. Gården eier 48 ha vinmarker og familien har vært i Chablisregionen i mer enn 250 år og eieren bor fortsatt i denne flotte bygningen. I 1998 overtok Henriot-familien fra Champagne produksjonen og fortsetter å lage vin som gjenspeiler området med sitt terroir. Denne vingården har høyt fokus på sunt druemateriale da dette gir mindre jobb i vinkjelleren og alltid topp viner.

I dag skal vi ha felles lunsj på restaurant like ved siden av vinhuset på Bistrot des Grands Crus. Her spiser en herlig treretters lunsj.

Vi kjører videre etter lunsj til champagne-hovedstaden Reims og tar in på vårt hotell Grand Hotel du Nord 3*. Etter innsjekking har vi tid til å bli litt kjent i Reims. Denne kvelden har vi bestilt bord på restaurant Brasserie Flo som ligger kun hundre meter fra hotellet. Restauranten kan minne om Theatercafeen i Oslo og er kjent for topp mat og stort vinkart. Måltider: F/L

Dag 3 - REIMS–PARIS - VINSMAKING HOS2 CHAMPAGNEHUS

Dag 3:

Etter frokost kjører vi ut i Champagnedistriktet og skal besøke det første kjente og velrenommerte Champagnehuset Her blir det besøk og omvisning i husets fantastiske kjellere og smaking av champagne. I motsetning til de andre store champagnehusene i Champagne er denne produsenten fremdeles en familiebedrift, noe de har vært siden 1734. Produsenten er også en av de største eierne av vinmarker i Champagne, med vinmarker beliggende i de absolutt beste delene av appellasjonen. Familiens kanskje mest fornemme eiendom er slottet La Marquet-terie. Det var her benediktinermunken Frére Oudart på slutten av 1600-tallet oppdaget noen av hemmelighetene som ligger til grunn for champagne. De eier også Comtes de Champagne, som en gang i tiden huset Grev Thibaud IV av Champagne. Han var beryktet for å ha røvet chardonnaydruen tilbake fra korsfarerne. Det store Chardonnay-innholdet er det som særpreger Tattingers viner.

Vi fortsetter dagens champagnetur videre til landsbyen Vertus og til nytt champagnehus. Her får vi omvisning og vi får smake viner i et vesentlig mindre champagne hus, men av topp kvalitet. Det er familien Doyard som eier vinhuset.

Vi skal spise lunsj i Vertus, på restaurant La Comedia. Denne er også anbefalt av Marie Doyard. Vi nyter en treretters lunsj på denne velkjente restauranten.

Etter lunsjen kjører vi videre til Paris og tar inn på vårt hotell for to netter, Hotel Lorette Opéra eller tilsvarende. Etter innsjekking på hotellet, får vi litt tid til å bli kjent med hotellet og omegn. Hotellet har beliggenhet mellom operaen og Montmartre. I kveld har vi reservert bord for de som ønsker bord på restaurant Au Petit Riche ca. ti minutter å gå  fra hotellet.

F / L

Dag 4 - PARIS - CRUISE PÅ SEINEN - AVSLUTNINGSMIDDAG

Dag 4:

PARIS

I dag skal vi gjøre Paris. Etter frokost vil vår guide møte oss på hotellet og vi skal få en flott sightseeing i sentrum av Paris. Vår lokale guide vil sørge for at vi ser de mest kjente og mest berømte steder og plasser, og det vil bli gjort noen hyggelige stopp underveis. Guiden vil også være behjelpelig med spørsmål om det er noen som har spesielle ønsker, f.eks. å besøke museer etc.

Til nærmere angitt tid møtes vi på kvelden hvor en buss vil ta oss ned til elven Seinen, hvor vi skal på middagscruise på Seinen med båten Bateaux Parisiens. Mens båten glir sakte langs Seinens bredder nyter vi et bedre måltid med god vin og vi får se et vakkert opplyst Paris fra elvebredden.

Både maten og vinen er inkludert denne kvelden.

Buss tilbake til hotellet etter kveldsturen.

Måltider: F / M

Dag 5 - FORMIDDAGEN FRI - HJEMREISE

Dag 5:

Det er frokost på hotellet, og vi må sjekke ut for det  er snart tid for avreise fra  Paris. Kl.000

transfer til flyplassen og avreise med kl. 0000 med ankomst Oslo Lufthavn, Gardermoen kl.0000

Måltider: F  

F=frokost, L=lunsj, M=middag

 Turen passer for alle. Det behøves ingen kunnskaper om vin.

Informasjon om turen

Kostnader og informasjon

REFUSJONSGARANTI:

Vi er optimistiske – Det er mange som gleder seg til å reise igjen, og det gjør vi også!

Prisen er beregnet på min. 16 deltakere.

Få tilbud!

I dobbeltrom uten fly: Kr

I dobbeltrom med fly: Kr

Enkeltromstilegg Kr

Det meste inkludert!

Inkludert
 • Fly t/r Oslo–Paris
 • Flyskatter
 • Fire netter på hotell som nevnt i program
 • Fire frokoster
 • Tre lunsjer
 • Velkomstmiddag
 • Middagscruise med vinpakke på Seinen
 • Sightseeing i Paris med guide inkludert transfer
 • Besøk på fire anerkjente vinhus med vinsmaking
 • Transfer flyplass–hotell t/r
 • Transport fra Chablis–Paris via Reims
 • Norsk reiseleder/sommelier med fra Oslo
Ikke inkludert
 • Drikke til måltider
 • Måltider som ikke inngår i programmet
 • Tips på restauranter
 • Tips til guider og sjåfører

Spørsmål / påmelding

Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.

Kontaktperson: Einar William Zakariassen

E-post: post@vinogmatglede.no

Telefon: (+47) 91157318