Velkommen til vin, matglede, spa og kulturelle opplevelser i Ungarn!

Vi skal på denne turen både besøke anerkjente rød og hvitvinsvinprodusenter, erkeklosteret Pannonhalma (står på UNESCO`s liste over verdens kulturarvsteder), flere vingårder, spritdestillerier, Balatonsjøen med sine flotte feriebyer og til slutt avslutte turen i den vakre hovedstaden Budapest.

Vi skal bo meget godt på anerkjente hoteller både i Balaton, Villany og Budapest. 

Ungarns historie strekker seg tilbake til slutten av det første årtusen e. kr og like etter årtusenskiftet ble landet et selvstendig kongedømme under Stefan 1.

I middelalderen tilfalt den ungarske tronen Habsburgerne og Ungarn var i union med nabolandet Østerrike frem til slutten av første verdenskrig. Etter den andre verdenskrig kom landet under sovjetisk innflytelse, og var en kommunistisk ettpartistat frem til 1989. Siden den gang har Ungarn vært en demokratisk republikk, og ble med i NATO 1999 og i Eu i 2004. Etter at Ungarn kom med i EU merker vi lite til østblokkstemplet som landet har hatt tidligere.

Reiseleder er Anita Battarnay og Einar Zakariassen.

Reiseprogram

Dag 1 - Avreise til Budapest - Sprit-testing - Innsjekk på hotellet - Cellar World

Dato kommer.

Avreise fra Gardemoen kl. 000. Lander i Budapest kl. 000.

Etter ankomst Budapest blir vi mottatt av lokale engelsktalende vinguide Anita Batternay med et glass Tokaj, Ungarns mest kjente vin. Deretter transport mot vinbyen Villany i sør.

Underveis tar vi et stopp på et meget anerkjent spritdestelleri for å nyte en bedre lunsj med kortreist mat fra området. Vi får også en guidet sprit-tasting hos det familiedrevne destelleriet som i 2015 ble kåret til vinner av Destillata Spirit Contest in Europe.

Vi fortsetter deretter mot Villany og til vårt 4 stjerners i Villany. Hotellet tilbyr egen relax-avdeling og spa.

Vi sjekker inn på hotellet og får litt hvile før vi igjen møtes til guidet omvisning i Cellar World. En særdeles vakker vinkjeller med helt spesielle detaljer og dekor.

Gourmetmiddag kl 19:00 med guidet «wine paring» gjennom måltidet av vinhuset.

Måltider: lunsj og middag

Dag 2 - Omvisning og vinsmaking - Lunsj i Balatonfüred - Muligheter til å blande egen vin

Dato kommer.

Frokost og utsjekk fra hotellet.

Vi starter dagen med omvisning og vinsmaking hos en annen kjent kvalitets vinprodusent, kun en liten kjøretur fra Villany.

Deretter transport til Balaton og til den sjarmerende feriebyen Balatonfüred.

Vel fremme setter vi oss til bords og nyter en bedre lunsj på  en historisk restaurant i Balatonfüred med utsikt mot Balatonsjøen.

Restauranten er over 150 år gammel og en av de eldste i området Balatonfüred, kjent for meget god mat, god service og godt vinkart.

Etter lunsj settes det av litt tid å spasere litt rundt, shoppe litt og kose seg i denne trivelige feriebyen, hvor svært mange Ungarere og andre nasjoner har sine ferieleiligheter.

Neste post på programmet blir et nytt vinbesøk, hvor vi får en omvisning i deres kjeller og guidet vinsmaking av kvalitetsviner fra det anerkjente vinhuset. Her blir det også en mulighet til å blande sin egen vin.(Cuvee).

Vi ankommer vårt neste Hotel i Balatonfüred og sjekker inn etter en lang og opplevelsesrik dag.

Kvelden fri til egen disposisjon.

Måltider: Frokost, lunsj

Dag 3 - Kaptalantoti - Guidet omvisning og båttur - Vinsmaking

Dato kommer.

Deilig frokost på hotellet.

Etter frokost kjører vi en kort busstur til Kaptalantoti, en av Ungarns største «old times» økologiske marked. Her blir det anledning til å kjøpe både mat, vin, sprit og andre lokale spesialiteter.

Vi fortsetter til byen Tapolka. Deretter en guidet omvisning, båttur på sjøene i bunnen av de dype grottene under byen og en kort tur innom Vannmøllesjøen. Litt fritid blir det også for å rusle litt i området for ta en lett lunsj, kopp kaffe eller et godt glass vin.

Ny vinprodusent er neste post programmet. Her smaker vi 4 lokale viner og vi skal i tillegg bli kjent med blant annet druen Keknyelű, som bare dyrkes i Badaskony og for øvrig eneste sted i verden.

Middagen inntar vi på en moderne og lokal restauranten. Sammen med middagen guides vi gjennom av vinprodusenten Dobosi Organic Winery, som selv er til stede og forteller om sine viner. De har fått høy anseelse for druetypene Juhfark og Olaszriesling.

Måltider: Frokost og kvalitetsmiddag.

Dag 4 - Pannonhalma Erkeklosterkirke - Vinsmaking og omvisning - Gourmetmiddag i Budapest

Dato kommer.

Frokost og utsjekk fra vårt hotell.

Transport fra Balaton til det 1000 år gamle Pannonhalma Erkeklosterkirke. Kirken står på UNESCOS verdensarvliste. Klosteret ble grunnlagt i 996 og vi får en guidet tur som inkluderer både deres vakre kirkerom, fantastiske bibliotek, lavender-destilleri og urtehaven.

Kl 13:00 inntar vi en gourmetlunsj i en Eco-restaurant med utsikt over vinmarkene.

Etter en deilig lunsj får vi en tur ned i den populære vinkjelleren for vinsmaking og omvisning. Kjelleren baseres på moderne gravitasjonsteknologi og som er viden kjent innen vinproduksjon i Europa.

Vi fortsetter deretter nordover til Ungarns hovedstad Budapest, som ligger vakkert til langs elven Donau.

Vi sjekker inn for turens siste overnatting på sentrale hotell for natten.

Kl 19:30 Middag på en gourmetrestaurant i Budapest. En av Budapests topprestauranter.

Måltider: Frokost, lunsj og kvalitetsmiddag.

Dag 5 - Frokost og utsjekk fra hotellet - Fri formiddag - Hjemreise til Norge

Dato kommer.

Frokost og utsjekk fra hotellet.

Denne formiddagen har vi ikke program og dagen kan benyttes på egenhånd frem til avreise til Budapest flyplass.

Budapest flommer over av aktivitetsmuligheter og tilbud. Vi kan nevne – Donau cruise, besøk i Parlamentet, Gellert Hill, Budapest Slott, Heros Square og mye mer.

Lunsjen inntas på egenhånd på en av Budapest mange lunsjrestauranter. Mange velger en god lunsj om bord i en av de flotte elvebåtene som cruiser opp og ned Donau.

Kl 15:30 transport til flyplassen for avgang kl 18:45 med Austrian Airways. Lander på Gardemoen kl 22:55.

Måltider: Frokost

Informasjon om turen

Kostnader og informasjon

Priser kommer.

Inkludert
 • Fly tur/retur Gardemoen – Budapest
 • 4 overnattinger på topp 3 og 4 stjerners hoteller.  Inkluderer lokal hotellskatt.
 • 4 gode frokoster
 • 3 kvalitetslunsjer
 • 3 middager av høy kvalitet
 • 1 Palinka Sprit-tasting
 • 1 Guidet omvisning i de dype grottene i Tapolka
 • All busstransport i henhold til programmet i Ungarn.
 • Norsk og Engelsktalende guide med på turen.
Ikke inkludert
 • Tips
 • Drikke
 • Måltider utover program
 • Kun enkelte vinsmakinger

Spørsmål / påmelding

Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.

Kontaktperson: Einar William Zakariassen

E-post: post@vinogmatglede.no

Telefon: (+47) 91157318

 • Ved å sende inn skjemaet samtykker du til at vi bruker disse opplysningene til å besvare henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor, og vil aldri dele opplysningene med tredjepart eller til å sende deg reklame.