Bli med vinekspert Einar Zakariassen til Porto og elvecruise gjennom Dourodalen. Reisen starter i den sjarmerende havnebyen, Porto, som har gitt navn til sterkvinen området er kjent for. Fra Porto skal vi på et fem netters elvecruise gjennom det vakre kulturlandskapet i Dourodalen. I løpet av turen kan du bli med på utflukter til vingård og portvinshus, samt den spanske middelalderbyen Salamanca. Alle drikkevarer om bord på skipet er inkludert i prisen.


Alt dette kan du oppleve

 • Sjarmerende Porto
 • Cruise gjennom den UNESCO-vernede Dourodalen
 • Utflukt til Solar de Mateus-palasset (ikke inkludert)
 • Utflukt til middelalderbyen Salamanca i Spania (ikke inkludert)
 • Busstur gjennom vinmarkene i Dourodalen (ikke inkludert)
 • Vinekspert Einar Zakariassen er reiseleder på turen

Reiseprogram

DAG 1, ONSDAG 29. JUNI

Du møter Elite Travels reiseleder, Einar Zakariassen, på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Lufthansa via Frankfurt til Porto, med ankomst om ettermiddagen. Fra flyplassen er det buss til skipet, som ligger ved kai i bydelen Vila Nova de Gaia, på sørsiden av elven. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren før vi samles til et informasjonsmøte, etterfulgt av middag.

Om kvelden kan du bli med på en busstur*, «Porto by Night», gjennom den vakkert opplyste byen. Underveis blir det et stopp ved jernbanestasjonen Sao Bento, for å ta en kikk på de flotte veggdekorasjonene laget med azulejos – de blå-hvite keramikkfliser som er typisk for Portugal. Skipet ligger ved kai i Porto over natten.

Porto

DAG 2, TORSDAG 30. JUNI

Porto ligger der Douro munner ut i Atlanterhavet og er en av de eldste byene i Europa. Hele den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste. Etter frokost er det byrundtur*. Vi starter med å kjøre over Dom Luis I-broen, bygget mellom 1881 og 1886 av den franske ingeniøren Theophile Seyrig, en av elevene til Gustave Eiffel. I den gamle bydelen ser vi Palácio da Bolsa (børsen), bygget i 1834, og besøker São Francisco-kirken, også kjent som Den gylne kirken. Porto er kanskje best kjent som portvinens hovedstad, og i Vila Nova de Gaia ligger portvinshusene tett langs elven. Vi skal besøke et av dem, og det blir selvsagt mulighet til å smake på de edle dråpene.

Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Douro er den tredje lengste elven på den iberiske halvøya, og har sitt utspring i Nord-Spania. Fra soldekket kan du beundre utsikten til det velpleide kulturlandskapet, hvor vinranker og oliventrær klamrer seg til de bratte dalsidene. I løpet av ettermiddagen skal vi gjennom slusen ved Carrapatelo-demningen, den høyeste slusen i Vest-Europa, som hever skipet hele 35 meter. Om kvelden kommer vi til Régua, hvor vi blir liggende i ro til neste dag. Etter middag kan du hygge deg med musikk og dans i salongen eller ta en kveldstur i land.

Gamlebyen i Porto

DAG 3, FREDAG 1. JULI

Etter frokost er det utflukt* til Vila Real, hvor adelen bygget flere store palasser på 1500- til 1700-tallet. Arkitekturen her er svært variert. Vi starter med en panoramatur gjennom byen med buss. Deretter besøker vi Solar de Mateus-palasset, som mange sikkert vil kjenne igjen fra etiketten til Mateus-vinflaskene. Palasset regnes som et av de beste eksempler på barokkarkitektur i Portugal. Eiendommen omfatter en vakker hage med flere statuer, en tretti meter lang tunnel laget av sedertrær, og en liten innsjø.

I mellomtiden har skipet seilt til Pinhão, og vi kommer om bord igjen her. Cruiset fortsetter så gjennom vindistriktet hvor druerankene vokser i terrasser oppover dalsidene. Vi seiler gjennom slusene i Pocinho og Valeira før vi om kvelden kommer til den spanske grensebyen Vega de Terron. Her ligger vi ved kai over natten.

Quinta da Aveleda

DAG 3, LØRDAG 2. JULI

I dag er det heldagsutflukt* til den spanske middelalderbyen Salamanca. Byen ble grunnlagt for over to tusen år siden, og kalles gjerne La Ciudad Dorada (Den gylne by) takket være den gule sandstenen som de fleste husene og bygningene består av. Spanias eldste universitet, grunnlagt i 1218, ligger i Salamanca, og den gamle bydelen står på UNESCOs verdensarvliste. Byen er kjent for sin monumentale arkitektoniske stil og bygninger, og på byrundturen ser vi blant annet katedralen, universitetet og Plaza Mayor – byens hovedtorg omkranset av kafeer, restauranter og vakre arkader. Etter felles lunsj på en lokal restaurant får vi tid til å utforske byen videre på egen hånd. Om ettermiddagen returnerer vi til skipet, som venter på oss i Barca d’Alva på den portugisiske siden av grensen. I kveld er det kapteinens festmiddag.

Stort elvecruiseskip seiler nedover elven Douro i frodig landskap.
MS Amalia Rodrigues

DAG 5, SØNDAG 3. JULI

I løpet av natten har skipet begynt på seilasen tilbake nedover Douro. Ved frokosttid ankommer vi Ferradosa, som er utgangspunkt for en bussutflukt* langs vinruten i Dourodalen. Vi er nå i hjertet av vindistriktet hvor det gode jordsmonnet og gunstige klimaet gir gode forhold for druedyrking. Så langt øyet kan se er det bølgende åser, terrasser med vindruer, ispedd noen innslag av grågrønne olivenlunder. Underveis blir det et stopp i San Salvador do Mundo og Sao Joao da Pesqueira, to små byer som ligger blant vinmarkene i Rio Torto-dalen. Det blir også et besøk på en quinta (vingård), hvor vi får smake på den lokale vinen.

I mellomtiden har skipet seilt videre, og de som har vært på utflukt kommer om bord igjen i Pinhão eller Folgosa. Herfra fortsetter cruiset til Leverinho, hvor vi ligger i ro over natten. Kveldens underholdning er tradisjonell portugisisk folkloremusikk.

Solar de Mateus-palasset i Vila Real

DAG 6, MANDAG 4. JULI

Grytidlig om morgenen legger skipet ut på siste etappe av cruiset og ved åtte-tiden er vi tilbake i Porto. Etter en god frokost tar vi farvel med MS Amalia Rodrigues og kjører til flyplassen. Vi flyr med Swiss Air Lines via Zürich, og er tilbake i Oslo om kvelden.

Salamanca
 • VIKTIG INFORMASJON

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

[/accordion-item]
[/accordion]

Informasjon om turen

[/accordion-item]
Inkludert
 • Fly Oslo–Porto t/r med Lufthansa og Swiss Air Lines
 • Flyskatter (kr 1987 pr. des.21)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag
 • Havneavgifter
 • Drikkevarer på cruiset: vin, øl, mineralvann, drinker, kaffe og te (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Vinekspert Einar Zakariassen er reiseleder på turen

Spørsmål / påmelding

Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.

Kontaktperson: Einar William Zakariassen

E-post: post»unique-tours.no

Telefon: (+47) 91157318