Velkommen til vin, matkultur og spennende arktiske opplevelser på Svalbard! Åpen for bestilling 2, 4, 6 perser osv..

Svalbard ligger i Nordishavet, midtveis mellom det norske fastlandet og Nordpolen. Her finner du uberørt arktisk villmark og et unikt dyreliv i kuperte, men skjøre omgivelser.

«Svalbard» betyr «landet med de kalde kyster» og ble først nevnt i islandske tekster på 1100-tallet. Øygruppen har arktisk klima, men med betydelig høyere temperaturer enn andre områder på samme breddegrad. I Longyearbyen er gjennomsnittstemperaturen -14°C om vinteren og 6°C om sommeren. Store deler av året preges av midnattssol og mørketid. Historisk var hvalfangst og overvintringsfangst viktig på øygruppen, men i dag står polarforskning og reiseliv i sentrum. Nesten to tredjedeler av Svalbards landområder er fredet i flere nasjonalparker, naturreservater, fuglereservater og geotope verneområder.Vi skal på denne turen på gourmetmiddag med «wine paring» med påfølgende vinkjellervisitt på Huset Restaurant, bryggeribesøk på verdens nordligste bryggeri, Museumsbesøk, oppleve spennende utflukter og ikke minst nyte en fantastisk vakker natur.

Reiseprogram

Dag 1 - Avreise til Svalbard - Omvisning på Europas nordligste microbryggeri

Dato kommer

Kl. — Avreise fra Oslo Lufthavn Gardemoen.

Kl. — Ankomst Svalbard Lufthavn Longyearbyen.

Kl. — Transport til vårt hotell på Svalbard Hotell | Innsjekk på hotell The Vault. https://svalbardbooking.com/overnatting#p-59648

Kl. 15:00 Lunsjen spiser vi på en av de virkelig hyggelige restaurantene på Svalbard.

Kl. 16:00 – 17:00 Omvisning på og opplevelser på Europas nordligste microbryggeri.

Kl. 19:00 3 retters middag med vinpakke

Restauranten er lokalisert i Longyearbyens nyeste hotell. På menyen finner du mat som er preget av det nordiske, fransk og asiatiske kjøkken. Meget spennende meny og viner er satt sammen for et godt måltid. 

Måltider: Snack, Lunsj og 3 retters middag med utvalgt vinpakke.

Dag 2 - Fri formiddag i Longyearbyen - Vinkurs med vinsmaking - Gourmetmiddag med vinpakke

Dato kommer

Kl. 07:00 – 11:00 Frokost på hotellet.

Denne formiddagen er satt av til uteopplevelser og egne aktiviteter. Det er selvfølgelig valgfritt om man ønsker å delta på disse aktivitetene. Fordi som heller vil oppleve Longyearbyens arktiske atmosfære, besøke noen gallerier, museum eller rett og slett nyte dagen med å vandre litt rundt i sentrum og avslutte formiddagen med en deilig lunsj på en av byens hyggelige restauranter og puber.

Følgende aktiviteter kan velges denne dagen:

Kl. 08:00 – 11:30 ATV safari

Vi kjører på tur med Can-Am Outlander ATVer i et  sommerlig Svalbardlandskap. Sommeren i Arktis er kort og hektisk med et rikt dyre- og fugleliv, og det er ikke uvanlig å se rein og rev. I sommermånedene fra mai til nesten helt ut august, har vi dagslys hele døgnet. (3,5 timer)

Kl. 09:00 – 12:00 Livet i Gruve 3

Bli med på en vandring i Longyearbyen sin rike gruvehistorie, mens du tar og føler på hverdagen til en «gruvebus» i Gruve 3. Vi gir den den kullsvarte historien om gruvedrift på Svalbard. Kle dere godt, hvor det er kaldt i gruven pga. permafrosten og den rå lufta som er i bygget utenfor. (3 timer)

Kl. 09:00 – 12:30 Hundespanntur på hjul

Bli med oss å kjøre hund om sommeren. Denne gangen kjører vi på hjul!

Turen går på grusvei gjennom deler av Adventdalen. På denne tiden av året ser vi gjerne et yrende fugleliv, Svalbardrein og en blomstrende fauna. Dere får 2 og 2 hver sitt spann, der dere må sele opp og sette de i team før dere kjører av sted. En sitter i vognen og den andre kjører, så bytter dere halvveis så begge får forsøkt seg. Det kan være litt kjølig å sitte i ro i vognen så gjerne ta med en ekstra genser. (4 timer)

Kl. 18:00 Transport til Svalbards beste restaurant for gourmetmiddag og opplevelser.

Kl. 18:15  Vinkurs med vinsmaking

Kl. 19:15 4 retters gourmetmiddag med vinpakke. Omvisning i verdens nordligste vinkjeller.

Kl. 23:30 Transport tilbake til hotellet.

Bygget der restauranten ligger i ble reist i 1951 som et forsamlingshus, og på grunn av det store klasseskillet i Longyearbyen måtte det bygges på ”nøytral grunn”. Stedet ligger derfor plassert ensomt utenfor bykjernen. I årene som har gått har huset fungert som blant annet posthus, sykehus og skole. I dag er huset kjent for sitt fantastiske kjøkken, hvor bruken av eksklusive, arktiske råvarer står i fokus. Menyen i restauranten er spekket med spennende smaksopplevelser, og de tilpasses i forhold til sesongens beste råvarer. Huset er også kjent for sin rikholdige vinkjeller, som er av de mest velassorterte i Nord-Europ. Vinkartet har siden 2006 hatt utmerkelsen Best Award of Excellence fra Wine Spectator. Glassene til Wine Spectator har samme status i vinverden som stjernene til Michelin har innen gastronomi.

Kl. 23:30: Transport tilbake til hotellet

Måltider: Frokost, 4 retters gourmetmiddag med utvalgt vinpakke. En sommelier snakker litt rundt vinene som er valgt for anledningen. 

Dag 3 - Fjordsafari - Middag på Svalbards triveligste gastropub

Dato kommer

Kl. 07:00 – 8:30: Frokost på hotellet.

Kl. 8:30 – 18:30: Fjordsafari. Vi transporteres til bryggen og går om bord i båten som tar oss videre til Pyramiden.

Vi setter kursen mot Billefjorden og Nordenskiöldbreen. Den nedlagte gruvebyen Pyramiden ligger i Billefjorden, og har fått navnet sitt etter toppen av fjellet som ligger i nærheten. Vi seiler sakte forbi den mektige Nordenskiöldbreen på veien mot Pyramiden. Når dere stiger i land får dere en guide som viser dere rundt i byen. Er vi heldige, lusker det en isbjørn rundt inne ved breen. Varm lunsj serveres ved breen. Marinert Hvalkjøtt, ovnsbakt laks og grillbein står på menyen.

Kl. 19:30: Middag på Svalbards triveligste gastropub.

Måltider: Frokost, lunsj og pizzabuffet.

Dag 4 - Frokost og utsjekk - Svalbard Museum - Hjemreise

Dato kommer

Kl. 07:00 – 10:00: Frokost på hotellet.

Kl. 10:30 Utsjekk fra Svalbard Hotell | The Vault

Kl. 11:00 Besøk på Svalbard Museum.

Kl. 12:30 Transport til Svalbard Lufthavn Longyear for innsjekk

Kl. — Avreise fra Svalbard Lufthavn Longyear med Norwegiansrute DY397

Kl. — Ankomst Oslo Lufthavn Gardemoen

Informasjon om turen

Kostnader og informasjon

I dobbeltrom uten/fly: pris kommer.

I dobbeltrom med fly: pris kommer.

Enkeltromstillegg: pris kommer.

Prisen er basert på 16 deltagere.

Inkludert

 

  • 3 netter på Svalbard Hotell med god frokost
  • Isbresafari
  • Velg mellom 3 retters middag på restaurant Polfareren eller «Husets» Bistro
Ikke inkludert
  • Fly tur/retur
  • Hotellskatt
  • Tips
  • Måltider og drikke som ikke står i programmet
  • Utflukter: ATV safari / Livet i Gruve 3 / Hundespann på hjul.

Spørsmål / påmelding

Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.

Kontaktperson: Einar William Zakariassen

E-post: post@vinogmatglede.no

Telefon: (+47) 91157318

  • Ved å sende inn skjemaet samtykker du til at vi bruker disse opplysningene til å besvare henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor, og vil aldri dele opplysningene med tredjepart eller til å sende deg reklame.