Velkommen til Julebords-weekend med vin, matkultur og spennende arktiske opplevelser på Svalbard!

Svalbard ligger i Nordishavet, midtveis mellom det norske fastlandet og Nordpolen. Her finner du uberørt arktisk villmark og et unikt dyreliv i kuperte, men skjøre omgivelser.

«Svalbard» betyr «landet med de kalde kyster» og ble først nevnt i islandske tekster på 1100-tallet. Øygruppen har arktisk klima, men med betydelig høyere temperaturer enn andre områder på samme breddegrad. I Longyearbyen er gjennomsnittstemperaturen -14°C om vinteren og 6°C om sommeren. Store deler av året preges av midnattssol og mørketid. Historisk var hvalfangst og overvintringsfangst viktig på øygruppen, men i dag står polarforskning og reiseliv i sentrum. Nesten to tredjedeler av Svalbards landområder er fredet i flere nasjonalparker, naturreservater, fuglereservater og geotope verneområder.Vi skal på denne turen på gourmetmiddag med «wine paring» med påfølgende vinkjellervisitt på Huset Restaurant, bryggeribesøk på verdens nordligste bryggeri, Museumsbesøk, oppleve spennende utflukter og ikke minst nyte en fantastisk vakker natur.

Reiseprogram

Accordion Panel

Dag 1: Fredag 10. desember.

Avreise fra Oslo kl. 09.15. Ankomst Svalbard Lufthavn Longyearbyen kl. 13:25

Transport til vårt hotell på Svalbard Hotell og innsjekk på Hotell The Vault. https://svalbardbooking.com/overnatting#p-59648

Vi sjekker inn på Hotell The Vault i Longyearbyen.

Kl. 15.15 Lunsj på Polfareren Restaurant.

Kl. 18:15 For de som ønsker ølsmaking på Europas nordligste microbryggeri – Svalbard Bryggeri, tilbys dette for kr 429,- ( ølsmaking av 6 øltyper på øl-planke og omvisning). En Flott opplevelse for de som liker godt håndtverks-øl.

Måltider: 3 retters middag på i Restaurant Polfareren med vinpakke.

Restaurant Polfareren ligger i hjertet av Longyearbyen og er lokalisert på Svalbard Hotell | Polfareren. Kjøkkenet er influert av både det japanske og det kontinentale, men har ikke dermed satt regler for uten at kjøkkenet skal holde en høy standard. Vinen avspeiler kjøkkenet og er valgt med omhu og respekt for den lille bonden.

Dag 2 - Valgfrie aktiviteter i Longyearbyen - Vinkurs med vinsmaking - Gourmetmiddag med vinpakke

Dag 2: Lørdag 29. mai.

Kl. 07:00 – 11:00 Frokost på hotellet.

Denne formiddagen er satt av til uteopplevelser og/eller egne aktiviteter. Det er selvfølgelig valgfritt om man ønsker å delta på disse aktivitetene. Fordi som heller vil oppleve Longyearbyens arktiske atmosfære, besøke noen gallerier, museumet eller Nord-Polet med taxfri priser eller rett og slett nyte dagen med å vandre litt rundt i sentrum og avslutte formiddagen med en deilig lunsj på en av byens hyggelige restauranter og puber.

Følgende aktiviteter kan velges denne dagen:

 Livet i Gruve 3

Det er 20 år siden gruvearbeiderne lå på gulvet og hentet ut det sorte gullet fra fjellet. Hvordan var det å jobbe i gruvene på Svalbard? Nå kan du oppleve en gruvearbeiders hverdag på Svalbard. Vi utstyrer deg med arbeidsantrekk, og tar deg med på kulturhistorisk vandring dypt inn i fjellet. Inkludert: Transport til og fra hotell, hjelm, hodelykt og gruveklær. Varighet: ca. 3 timer. Transport: Dere blir hentet på hotellet

Pris: 770 kr per person

Museumsbesøk på flotte Svalbard Museum. Kr 100,- pr. pers.

Kl. 18:00 Transport til Svalbards beste restaurant for gourmetmiddag og opplevelser.

Kl. 18:15  Vinkurs med vinsmaking / Omvisning i verdens nordligste vinkjeller med Einar William Zakariassen.

Kl. 20:00  6 retters gourmetmiddag med vinpakke.

Kl. 23:30 Transport tilbake til hotellet.

Bygget der restauranten ligger i ble reist i 1951 som et forsamlingshus, og på grunn av det store klasseskillet i Longyearbyen måtte det bygges på ”nøytral grunn”. Stedet ligger derfor plassert ensomt utenfor bykjernen. I årene som har gått har huset fungert som blant annet posthus, sykehus og skole. I dag er huset kjent for sitt fantastiske kjøkken, hvor bruken av eksklusive, arktiske råvarer står i fokus. Menyen i restauranten er spekket med spennende smaksopplevelser, og de tilpasses i forhold til sesongens beste råvarer. Huset er også kjent for sin rikholdige vinkjeller, som er av de mest velassorterte i Nord-Europ. Vinkartet har siden 2006 hatt utmerkelsen Best Award of Excellence fra Wine Spectator. Glassene til Wine Spectator har samme status i vinverden som stjernene til Michelin har innen gastronomi.

Kl. 23:30: Transport tilbake til hotellet

Måltider: Frokost, 6 retters gourmetmiddag med utvalgt vinpakke. Egen sommelier snakker litt rundt vinene som er valgt for anledningen. 

Dag 3 - Fjordsafari til Pyramiden - Pizza og øl på Svalbards triveligste gastropub

Dag 3: søndag 30. mai.

Kl. 07:00 – 8:30: Frokost på hotellet.

Kl. 09:00-13:30    Nordlyssafari med snøscooter

Bli med oss ut med snøscooter til det vakre Svalbardlandskapet som omgir Longyearbyen, og la deg bergta av det unike blå lyset som karakteriserer polarnatten.

Inkludert: Transport til og fra hotell, snøscooter med bensin, snøscooterbekledning: Dress, sko, votter, hjelm, snøbriller og ansiktsmaske, varm drikke og kjeks, erfaren guide med nødvendig sikkerhetsutstyr, søk- og redningsforsikring.

Varighet: ca. 3,5 timer 

Transport: Dere blir hentet på hotellet.

Kl. 19:30: Hamburger på Svalbards triveligste gastropub.

Måltider: Frokost, kaffe/te kjeks og pizza.

Dag 4 - Frokost og utsjekk - Svalbard Museum - Hjemreise

Dag 4: Mandag 31. mai.

Kl. 07:00 – 10:00: Frokost på hotellet.

Kl. 09:00 Utsjekk fra Svalbard Hotell | The Vault

Fritid frem til avreise flyplass.

Kl.12:30 Transport til Svalbard Lufthavn Longyear for innsjekk

Kl.14:10 Avgang Oslo med Norwegian. Lander i Oslo kl. 18:30.

Informasjon om turen

Kostnader og informasjon

I dobbeltrom uten fly med fly: 8855,-

I dobbeltrom uten fly med fly: 11400,-

Tillegg enkeltrom med fly: 1200,-

Prisen er basert på 14 deltagere.

Inkludert
  • Transport Flyplass – Hotell og de fleste aktiviteter i følge program.
  • 3 netter med frokost på Hotell The Vault, Svalbard Hotell
  • Lunsj på Polfareren Restaurant.
  • 6 retters gourmetmiddag med vinpakke på Huset
  (Med fokus på Nordiske teknikker, lokale Arktiske råvarer og en vinkjeller som har blant Skandinavias største utvalg, blir Huset sett på som en av Norges beste restauranter. Sommelier veileder rundt mat og vin gjennom hele menyen.
  • Omvisning og vinsmaking i verdens nordligste vinkjeller.
  • 3 retters middag på Restaurant Polfareren med vinpakke. Sommelier veileder rundt mat og vin gjennom hele menyen.
  • Vinkurs og vinsmaking – Lær å smake vin – vinterviner ( 3 viner er inkludert i smakingen). v/ sommelier Einar William Zakariassen
  • Nordlys-safari med snøscooter.
  • Besøk på Svalbard Museum ( ikke inkl.)
  • Hamburger på Svalbard Pub.
  • Reiseleder Einar Zakariassen med under hele turen. Veileder vin og øl-faglig ved måltider dag 1+2.
  • Ikke inkludert
    • Tips
    • Måltider og drikke som ikke står i programmet
    • Besøk og ølsmaking på Svalbard Bryggeri. Kr 429,- ( 6 øltyper)
    • Besøk på Svalbard Museum Kr. 100,-
    • Utflukter: Livet i Gruve 3- Museumsbesøk kr 770,-

    Spørsmål / påmelding

    Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.

    Kontaktperson: Einar William Zakariassen

    E-post: post@vinogmatglede.no

    Telefon: (+47) 91157318