SØR AFRIKA 2022

Det gode liv!

Franschhoek, Oudtshoorn, Albertinia, Cape Town, safari mm.

23. mars – 4. april( 13 dager/ 12 netter)

Sør Afrika er utvilsomt et av de mest spennende land i verden, en smeltedigel av storslått natur, historiske steder og begivenheter og ulike kulturer. Etter at Nelson Mandela ble president i 1994 blir landet ofte omtalt som «the Rainbow Nation» . Sør Afrika består av 9 provinser og har hele 11 offisielle språk.

Man kan oppleve alt fra «The Mother City» som Cape Town kalles, Johannesburg, der bydelen Maboneng er i ferd med å bli en av de hippeste stedene i verden. Legger man turen til Durban får man nyte flotte  sandstrender. Kruger er kanskje en av Afrikas mest kjente parker hvor man kan få oppleve et rikt dyreliv. Er man glad i vakker natur kan vi anbefale den flotte kjøreturen «The Garden Route» som går fra Cape Town til Pt. Elizabeth.  I Sør Afrika står opplevelsene i kø!

Nyt fantastiske viner og deilig mat til uslåelige priser. Utforsk nattelivet, eller hvil ut.
Over hele landet finner man finner utallige golfbaner i verdensklasse.

Den eldste kjente menneskelige bosetning finner du også i Sør Afrika. Besøker man Point of Human Origin som ligger i Mossel Bay, finner man de eldste kjente funn som dokumenterer moderne menneskelig aktivitet.

Opplev maten, kulturen og varme kvelder på terrassen med utsikt til vinmarkene, Table Mountain og Drakensteinfjellene! Det myldrer av liv i Cape Town. Se byen og Table Mountain fra sjøen på vei mot Robben Island, der Mandela satt 18 av sine 27 år i fangenskap. Besøk på Robben Island gir minner for livet.

13 dager / 12 netter

Se hele reiseprogrammet her:

Sør Afrika i mars 202 (wetu.com)

Påmeldingsfrist

Fortløpende og senest 1. desember 2021

Du kan trygt melde deg på turen uten at du binder deg.

Depositum betales 15 dager etter påmelding og er fullt refunderbar ved en eventuell avbestilling inntil 100 dager før avreise.

Sluttfaktura sendes ut først når vi vet at turen gjennomføres og det er trygt å reise utenlands. Betales ca. 65 dager før avreise.

Blir turen avlyst fordi landet er rødt og UD reiseråd ikke tilråder å reise til landet, vil du få tilbake både depositum og innbetalt sluttfaktura senest innen 7-10 dager.

Priser pr. person

Hva med noen dager på Safari for å gjøre opplevelsen helt komplett?  I tillegg noen herlige dager i Cape Town, som sies å være den byen i verden med vakrest beliggenhet!

I dobbeltrom UTEN fly kr. 28.350,-

I dobbeltrom MED fly kr. 34.000,-

Tillegg enkeltrom: Kr. 4900,-

Reiseprogram

Se hele reiseprogrammet her:

Sør Afrika i mars 202 (wetu.com)

Inntakskrav:

For Nordmenn kreves ikke visum til Sør Afrika. For barn under 18 år kreves det godkjente fødselsattester med mer. Spør ambassaden eller reisebyrået.

Valuta

Valutaen er Rand (ZAR), som er delt inn i 100 cent. Det er R200, R100, R50, R20 og R10 notater. Mynter kommer inn i R5, R2, R1, 50c, 20c, 10c og 5c.

Banker

Banker finnes i de fleste byer, og er vanligvis åpne fra 09.00 til 15.30 på hverdager og 08.30 til 11.00 på lørdager (stengt søndager og helligdager). De fleste av dem tilbyr valutatjenester – med kontanter, bank og kredittkort. Du kan også få kontanter fra såkalte ATM (minibanker). Flere internasjonale banker har avdelinger i de viktigste bysentrene. Husk å åpne geografisk sperre på kortene dine. Ellers virker de ofte ikke utenfor Europa

Reise og transport:

Det er enkelt å reise rundt i Sør-Afrika med fly, buss og tog. Det er også veldig enkelt å kjøre på egenhånd. De fleste internasjonale flyselskaper flyr til Sør Afrika, og lokalt er det flere gode lavprisselskaper å velge blant.

Dersom du kjører selv husk alltid:
Det kan kreves internasjonalt førerkort
Det er venstrekjøring
Bilbelte er påbudt
Fartsgrensene varierer fra 60 i byer til 120 på motorveier

Noen veier har bomstasjoner der du må betale kontant for å kjøre. Legg ikke opp lengre dagsetapper enn at du er trygt framme før mørkets frambrudd. Bensinstasjoner langs hovedveiene og i byer.

Helse og helseopplysninger:

Ingen vaksiner påkrevet for norske borgere dersom du ikke ankommer fra et annet Afrikansk land. Da kreves gulfeber vaksine. Malaria kan forekomme i de nord østlige delene av landet mot Krugerparken, Zimbabwe og Mozambique. Snakk med din fastlege før du reiser.

Merknader om sikkerhet:

Som i alle andre land er det trygge og utrygge områder. Sør Afrika er ofte regnet som et land med mye kriminalitet, men svært lite av dette rammer turister, det går utover de lokale, hovedsaklig fattige. Unngå å gå alene i mørket, ta heller en drosje eller Ûber. Det er enkelt, trygt og billig. Dersom du kjører bil, sørg for å være framme før det blir mørkt hvis du ikke er godt kjent. Lommetyver er det her som alle andre steder turister ferdes. Ikke vift med verdisaker og kredittkort. Lytt til lokale, spør gjerne på hotellet hva som anbefales. Husk du er i et land med mange fattige, og vi er rike.

Mat og drikke:

Generelt er standarder for hygiene i forhold til mathelse og sikkerhet i Sør-Afrika høye på hoteller, restauranter, puber og barer. Vann fra springen i Sør-Afrika er vanligvis trygt å drikke og lage mat med når det tas fra kraner i byområder. Ikke alt vann fra springen på landsbygda er trygt for forbruk, så ta forholdsregler.
Det er trygt å spise frisk frukt, grønnsaker og salater, og ha is i drikkene dine. Sjømat, kjøtt og kylling er av topp kvalitet, så det er ikke nødvendig å begrense seg selv når du nyter det lokale kjøkkenet.
Spisesteder er underlagt lov om kontroll av matvaresikkerhet, som blir kontrollert av lokale myndigheter. Forskriftene inkluderer sertifisering og regelmessige inspeksjoner av helseinspektører for å sikre at hygieniske standarder opprettholdes.
Streetfood er ikke like vanlig i Sør-Afrika som i andre land, men du finner tradisjonell mat i bysentre og townships. Matsikkerhet og kvalitet i slike tilfeller kan ikke alltid garanteres.

Klima og vær:

Sør Afrika ligger som kjent på den Sørlige halvkule. Landet er enormt, og har mange klimasoner. Cape Town og Western Cape, har omtrent samme temepratur som Middelhavet, men med motsatte årstider. Vinteren er i juni til august. Det kan bli kaldt i høyden og på nettene, men som sagt er landet så stort at entydige råd er vanskelige å gi.

Anbefalt antrekk:

Sommer (September til mars)
Ta med deg klær som er luftige, lyse og komfortable, fordi temperaturen fort kan komme opp i 30°-40° grader Celsius i noen områder. Ta også med en paraply eller regnfrakk om sommeren, da dette er når det meste av landet får sitt regn, men husk også badetøy.
Vinter (April til august)
Vintrene er generelt milde når sammenligner med gunstig europeiske somre. Men det er dager når temperaturen synker, spesielt i høytliggende områder, så ta gjerne med en fleecejakke. Cape Town får sitt regn i vintersesongen, så det er tilrådelig å ta med regnutstyr.
Generelt
Ha alltid med en solhatt, solbriller og solkrem da solen kan være sterk selv i vintermånedene.
Gode sko er viktig, med varme sokker om vinteren.

Dersom du er på jobb, er det stort sett formell påkledning i Johannesburg og Durban, mens Cape Town er mer avslappet.
Dersom du skal på safari, ta med klær med nøytrale farger.
På ettermiddag og kveld kan det anbefales smart Casual.

Standard for elektrisitet og stikkontakter:

Spenningen i strømnettet er som i Norge 220/240 volts.. De benytter en plugg med 3 runde stikk. Du får kjøpt adaptere mange steder, og mange hoteller har også. Et godt tips er å ta med en vanlig norsk skjøteledning. Da setter du denne i adapteret. Vipps, så har du 3-4-5 vanlige norske uttak.