Velkommen til vintur til Priorat i Spania!

Vintradisjonen i Priorat stammer fra slutten av 1100-tallet, da munker fra det karteusiske klosteret begynte å dyrke vindruer i området. Munkene stelte vinmarkene i flere århundrer, til 1835, da markene ble ekspropriert av staten og fordelt mellom husmenn. På slutten av 1800-tallet ble området angrepet av vinlus, som ødela økonomien og førte til omfattende utvandring. Det var ikke før på 1950-tallet, da Priorat fikk DO-status, at distriktet ble beplantet på nytt. Priorat opparbeidet seg et solid internasjonalt renommé i løpet av 90-årene, mye takket være pioneren René Barbier. I 2009 ble Priorat DO oppgradert til Priorat DOCa, den høyeste klassifiseringen for spansk vin. I dag er det over 90 bodegaer som lager vin fra dette lille distriktet, som ligger en halvannen times biltur sør for Barcelona.

Her finner du 1800 hektar med vinmarker, og 96 prosent av druene som dyrkes, er røde. Den dominerende druen er Cariñena, etterfulgt av Garnacha Tinta (Grenache Noir), Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Avkastningen er Spanias laveste, med bare 17 hl/ha, noe som gir mindre enn 3 millioner liter vin per år. Denne oppsiktsvekkende lave avkastningen gir enestående konsentrerte viner.

Reiseprogram

Dag 1 - Avreise til Spania - Vinsmaking med Chris Grenness

Fredag 9. oktober

Avreise fra Gardermoen direkte med Norwegian DY 1740 kl. 09:00. Ankommer Barcelona kl. 12.20.

Transfer til Barcelona for lunsj på en god lokal restaurant.

Restauranten kombinerer vellaget, tradisjonell katalansk mat med et veldig spennende vinkart. Ikke nok med dette; lokalet er i tillegg et vakkert restaurert eksempel på modernismen, som er så viktig innen katalansk arkitektur. Ligger sentralt plassert og kun en spasertur fra hotellet vivskal bo på og Ramblas.

Innsjekking på Hotel Mount Blanc.

Vinsmaking på Wine Secrets Barcelona

Nordmannen Chris Grenness driver nemlig vinbar i Barcelona

Her blir det en spennende vinsmaking av spanske viner med Chris.

Velkomstmiddag på en av Barcelonas virkelig gode restauranter.

Topp råvarer som er grunnlaget. Eier Franc er en meget godt kokk av den gamle skolen.

Tidlig hver morgen drar han til markedet for å se på utvalget og setter der etter sammen dagens meny. Vi har booket i restaurantens private rom i andre etasje, der vi kan sitte uforstyrret ved et flott langbord med egen balkong.

Dag 2 - Besøke vingårdene Alfredo Arribas og Marco Abella

Lørdag 10. oktober

Frokost og utsjekk på hotellet.

Transfer til Priorat / Montsantområde og til dagens første vingård tar ca. 2 timers kjøretur sørover fra Barcelona.

Vingårdsbesøk hos Alfredo Arribas ca. kl. 12:00

Alfredo Arribas ligger i El Priorat.

Alfredo Arribas representerer en tradisjonsrik familiebedrift, plassert i den nordlige delen av regionen. Hans viner er praktisk talt helt uten eik, ingen lang ekstraksjon, ingen høy alkohol og moderat farge. Vi får en hyggelig omvisning og vinsmaking på vinhuset.

Lunsj i området på – Restaurant Venta de Pubill eller tilsvarende.

Vingårdsbesøk 2 – Marco Abella

Marco Abella ligger på vei til Hotell-Hostal Sport. Dette eies av en familie som startet med vinproduksjon på 1990 tallet. Besøk på vingården og vinkjelleren. Det blir også her smaking av forskjellige kvalitetsviner.

Innsjekk – Hotell-Hostal Sport i Falset. https://www.hotelpriorat-hostalsport.com/en

Middag på hotellet. Hotellet har for øvrig en de bedre restaurantene i området.

Dag 3 - Vinsmaking på Clos Mogador og Meritxell Pallejà

Søndag 11. oktober

Frokost på hotellet

Vi starter dag med vinsmaking hos på Clos Mogador – Turen tar ca. 15 minutter.

Clos Mogador er en liten vingård som ligger i El Priorat.

Clos Mogador har eksistert i mange generasjoner. Disse generasjonene har vært lidenskapelige og har levd i øyeblikket med en intens følelse av intuisjon. Vinmarkene er spredt med oliventrær, frukttrær og heller ikke langt unna.

Lunsj på restaurant AJ. https://aj-restaurant.business.site/

Vi fortsetter til nytt vingårdsbesøk og vinsmaking. Vingården Meritxell Pallejà.

Dette er en liten, familiedrevet produsent som lager topp viner. Vingården holder til Gratallops, en av Priorats mest ikoniske lansdbyer, vakkert plassert på toppen av en ås med imponerende panoramautsikt over dalføre, skar og vingårder så langt en kan se. Meritxell kommer fra en familie av vinmakere og jobbet både i California og Burgund før hun kom hjem igjen. Etter å ha jobbet i flere år hos Álvaro Palacios startet hun under eget navn i 2011. Hun lager deilige, balanserte, frukt- og terroirdrevne viner som styrer unna det jeg ofte ser som noe éndimensjonale og tunge viner i området. Meritxell lager bare rundt 30.000 flasker i året, men det blir ikke mer genuint enn dette. Ligger bra til så en kan kombinere med andre vingårder, lunsj, Hostal Sport etc.

Middag. Restaurant El Celler de l’Aspic

https://cellerdelaspic.com/

Denne restauranten ligger nær hotellet. De serverer typisk mat fra Catalunya og fra El Priorat. De endrer menyen noen ganger i året så at de kan bruke sesongs varer.

Dag 4 - Vinsmaking hos Mas Blanch - Catalansk lunsj

Mandag 12. oktober

Frokost og utsjekk fra hotellet.

Transfer til vingården Mas Blanch i Jove. Turen tar ca. 1 time.

Vinsmaking hos Mas Blanch. Gården ligger nær byen Leida.

Omvisning på vingården og vinsmaking.

På vingården nyter vi en Catalansk lunsj. Etter lunsjen tar vi en runde i deres flotte kunstpark.

Transfer tilbake til Barcelona – Turen tar ca. 1 time og 30 min.

Innsjekk på hotell Jazz https://www.hoteljazz.com/en/

Avslutningsmiddag på Restaurant Monochrome i Barcelona.

https://www.bcnrestaurantes.com/barcelona.asp?restaurante=monocrom-bistro-i-vins

Dette er tradisjonell katalansk og spansk mat laget på de beste råvarer. En god blanding av hav og land. Imponerende vinkart med fokus på ØKO, BIO og natur, men noe for en hver smak. Eier Janina og broren Xavi og vi blir godt vare på.

Dag 5 - Guidet tur i Barcelona - Hjemreise

Tirsdag 13. oktober

Frokost og utsjekk fra hotellet.

Guidet tur i Barcelona før lunsj (2-3 timer)

Lunsjen spiser vi på utvalgt sted i byen. Navn kommer.

Fri frem til avreise.

Kl. 15:00 Transfer flyplassen i Barcelona

Hjemreise med Air France AF 1549 kl. 18:05

Informasjon om turen

Kostnader og informasjon

Informasjon priser, depositum, etc etc

Inkludert
  • Fly tur/retur: Gardemoen – Barcelona
  • 4 overnattinger på gode 3 og 4 * hotell
  • 4 frokoster
  • 3 gode lunsjer: Dag 2, 3 og 4
  • 2 kvalitetsmiddager: Dag 1 og 4
  • 5 vinsmakinger og omvisning etter program
  • Guidet tur i Barcelona
  • Secret Barcelona: Vinsmaking med Chris Grennes
  • Busstransport og transfer: All busstransport i henhold til programmet i Spania + transfer mellom flyplassen og hotellene
Ikke inkludert
  • Lokal hotellskatt
  • Tips til guide og sjåfør
  • Drikke som ikke er inkludert i måltider jmf. program
  • Prisen er beregnet på minimum 20 betalende deltagere

Spørsmål / påmelding

Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.

Kontaktperson: Einar William Zakariassen

E-post: post@vinogmatglede.no

Telefon: (+47) 91157318

  • Ved å sende inn skjemaet samtykker du til at vi bruker disse opplysningene til å besvare henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor, og vil aldri dele opplysningene med tredjepart eller til å sende deg reklame.