Velkommen til vintur i Østerrike!

Som ellers i Europa har også den sterriske vinproduksjonen historiske røtter, i hvert fall tilbake til romerne, og som tilfellet er med Frankrike og Tyskland, er det også i Østerrike munkene som har lagt mye av grunnlaget for den kvaliteten som kjennetegner landets vinproduksjon i dag. Allerede på 1100 tallet dominerte cistercienserne og benedektinerne vindyrkingen i Wachau, Kamptal, Kremstal og Burgenland.

Den østeriske vinskandalen i 1985 ga støtet til en omfattende reorganisering av den østeriske vinproduksjonen. En ny vinlov så dagens lys, og siden da har de østeriske produsentene maktet å heve det generelle kvalitetsnivået så mye at Østerrike for tiden opplever stor suksess på det internasjonale marked. Og det er særlig for hvitvinene som er i skuddet.

Det er ikke bare vinen som smaker fortreffelig i Østerrike. Maten er også noe østerrikerne er meget gode på. I tillegg har landet en fantastisk natur og er rikt på kultur. I denne turen vil du oppleve alt dette!

Reiseprogram

Dag 1 - Avreise til Østerrike og transport til Krems

Torsdag 15. oktober

Fly Oslo -Wien med Austrian Airways kl. 06.40. Ankomst Wien kl. 11:30

Transport med buss til byen vinbyen Krems.

Krems er en by i delstaten Niederösterreich, om lag 70 km vest for Wien. Ifølge Statistik Austria, var befolkningen per 1.1.2007 på 23 860 innbyggere, noe som gjør byen til den 20. største i Østerrike.

Vi spiser en deilig lunsj på Restaurant Strassenhof i Krems.

Vingårdsbesøk på et anerkjent vinhus i Krems

Den tradisjonelle eiendommen ligger i hjertet av vindyrkningsområdet Kamptal, i den pittoreske landsbyen Straß im Strassertal. Vinprodusenten er en av de selskapene som har etablert seg gjennom flere tiår med kvalitets-arbeid på toppen av østerriksk vindyrking. Michaela overtok foreldrenes virksomhet i 1992 og har ledet henne siden da sammen med mannen Erich. En moderne kjeller over tre etasjer, den perfekte integrasjonen av den gamle tønne kjelleren og det tradisjonelle presshuset som et smaks- og salgsrom skaper balansegangen mellom i går og i dag. Hvert år bekrefter nasjonale og internasjonale priser vinprodusentene i arbeidet.

Vi fortsetter til neste vingårdsbesøk.

1171 Munkene i Zwettl-klosteret får de første vingårdene ved Heiligenstein og Gaisberg. 1740 Slottet og dets vingårder erverves etter ordren. 1786 etter en brann på Kammern-vingården overføres vinproduksjon til sønnen. Michael & Eva Moosbrugger overtar forvaltningen av eiendommen sammen med Willi & Edwige. Vingården er tatt opp i foreningen Österreichische Traditionweingüter.

Dag 2 - Vingårdsbesøk i Langenlois - Middag på Gasthaus Aman Jell

Fredag 16. oktober

Frokost

Transfer til vinbyen Langenlois.

Vi starter dagen med første vingårdsbesøk hvor vi primært skal smake musserende viner av høy kvalitet.

Vi gir oss ikke der og fortsetter over elven til ny vinsmaking og lunsj hos en anerkjent familibedrift.

Vinmarkene til familien ligger på åsene rundt vinbyen Langenlois, 70 km vest for Wien, opp Donau, ikke langt fra munningen av Kamp-elven. De skogkledde åsene i Waldviertel beskytter mot iskald nordvestlig vind. På dagtid varmer solen de steinete terrassene, om natten siver den friske, krydrede skogluften gjennom Kamptal inn i Langenloiser Arena. Kombinasjonen av varme dager og kjølige netter av Donau og Kamptal – det geologiske og klimatiske mangfoldet i lagene preger vinene.

Igjen en ny vinsmaking.

Dette Weingut står for vinglede av høyeste standard. I deres vinmarker og vinkjellere lager de prisbelønte røde og hvite viner, som appellerer til både ganen og sinnet. Den tradisjonelle vingården har jobbet i de beste åssidene rundt Langenlois/Kamptal i generasjoner. Takket være mikroklimaet er jorden rik på mineraler. Dette gir igjen mangfoldige røde og hvite kvalitetsviner.

Middag denne kvelden spiser vi på Gasthaus Aman Jell.

Dag 3 - Vinsmaking i Donau/Mautern - Middag med temaaften

Lørdag 17. oktober

Frokost og vi sjekker ut fra hotellet.

Transfer til Donau/Mautern. Vinsmaking og omvisning på dagens første vingård.

Lunsj på Goldener Hirch i Gamlebyen.

Transfer fra Krems til Eisenstadt Burgenland. Ny vinsmaking og en kvalitetsprodusent i Burgenland. Teamet på vingården er internasjonalt og de legger hele sin kapasitet inn på å lage flotte og anerkjente viner.

Sjekk inn på Hotell Burgenland https://hotelburgenland.at/

Temaaften – vi nyter en 3 retters middag på hotellet og smaker flere rødviner fra Burgenland sammen med måltidet.

Dag 4 - Omvisning på slottet Esterhazy - Vinsmaking i Rust am Neusliedlersee

Søndag 18. oktober

Frokost og utsjekk.

Vi starter dagen med guidet tour og omvisning på slottet Esterhazy.

Schloss Esterházy er et slott i Eisenstadt i Østerike. Det ble opprinnelig oppført på slutten av 1200-tallet, og kom i familien Esterhazys eie i 1622. Slottet eies i dag indirekte, gjennom stiftelser, av prinsesse Melinda Esterházy. Esterházy-familien hadde Joseph Haydn som kapellmester, og det arrangeres jevnlig konserter i den kjente Haydn-salen i slottet.

Transport videre fra Eisenstadt og til byen Rust am Neusliedlersee.

Her blir det omvisning og vinsmaking hos områdets beste vinhus. En av de kvinnelige visjonærene og pionerene på den moderne østerrikske vinscenen siden 1993. Hun er et avgjørende bilde av den nye vinprodusenten – kvalitetsbevisst, internasjonal og fremtidsrettet. Er full av entusiasme, tålmodighet og respekt. Evner også solidaritet med landet og hva hennes forfedre dyrket allerede for 300 år siden. Hun pustet nytt liv i Furmint, den gamle ungarske druesorten, og andre spesialiteter som hennes Ruster Ausbruch. I 2003 utnevnt til årets vinprodusent i Østerrike. Lunsjen inntar vi i Vinbyen Rust.

Vi fortsetter videre fra Rust til Wien.

Innsjekk på vårt Hotell Mercure sentralt beliggende i Wien. https://mercure-wien-zentrum.hotelsinvienna.org/no/

Avslutningsmiddag på anerkjente Ristorante Cantinetta Antinori.

Dag 5 - Fri dag i Wien - Hjemreise

Mandag 19. oktober

Frokost og utsjekk

Formiddagen fri i Wien.

Alternativt en guidet tur til fots i Wien. 2 timer.( ikke inkludert)

Tid for egen lunsj, museumsbesøk, shopping mm. i Wien før avreise.

Kl. 16:00 Transfer med Maxi Taxi til flyplassen for hjemreise.

Avgang kl. 19:10 fra Wien via Frankfurt til Norge. Lander i Norge kl. 23:30

Reiseleder er: Josef Schreiner

Informasjon om turen

Kostnader og informasjon

Pris pr. person i dobbeltrom med fly Kr. 14550,-

Pris pr. person i dobbeltrom uten fly Kr. 11950,-

Enkeltromstillegg: Kr. 1500,-

Det meste inkludert!

Prisen er beregnet på min. 16 personer.

Inkludert
  • Fly tur/retur: Gardemoen – Wien
  • 2 overnattinger på **** Hotel Steigenberger i Krems
  • 1 overnatting på *** Hotel Burgenland i Eisenstadt
  • 1 overnatting på **** Pentahotel i Wien alt. Mercure.
  • 4 frokoster
  • 4 deilige lunsjer
  • 4 flotte middager
  • Flere måltider med vin.
  • 6 vinsmakinger og omvisninger ifølge program.
  • All busstransport i henhold til programmet i Østerrike.
  • 1,5 times guidet tur Schloss Esterhazy
  • 2 timers guidet tur i Wien (option)
  • Norsk reiseleder – Østeriske vinkjenner og kjøkkensjef Josef Schreiner med fra Norge.
Ikke inkludert
  • Tjenester som ikke er nevnt ovenfor.
  • Lokal hotellskatt
  • Tips
  • Vin/Drikke som ikke er inkludert i måltider.
  • Transfer flyplass (flybuss eller taxi)

Spørsmål / påmelding

Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.

Kontaktperson: Einar William Zakariassen

E-post: post@vinogmatglede.no

Telefon: (+47) 91157318

  • Ved å sende inn skjemaet samtykker du til at vi bruker disse opplysningene til å besvare henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor, og vil aldri dele opplysningene med tredjepart eller til å sende deg reklame.