Velkommen til Dourodalen og Porto!

Porto, også kjent som Oporto på engelsk, er den nest største byen i Portugal etter Lisboa og en av de store byområdene i sørvestre Europa. Ligger langs Douro-elvens elvemunning i Nord-Portugal. Porto en av de eldste sentrale europeiske byene og dens historiske bykjerne (Ribeira) ble proklamert i World Heritage Site av UNESCO i 1996. En av Portugals mest internasjonalt kjente eksportvare.

Dourodalen med sin smellvakre natur og gode viner er noe man ikke glemmer etter et besøk. Her ligger vinhusene på toppene med vinmarkene under og vakker utsikt til elven Douro. Man blir nesten helt betatt av utsikten og hvor vakkert det er der. Dette er området hvor man lager de beste vinene i Portugal og er også området man produserer druene til Portvinen.

Reiseprogram

Dag 1 - Avreise til Porto - Velkomstmiddag

Dag 1: Torsdag 7. april.

Avreise tidlig fra Gardemoen med mellomlanding i Frankfurt. Lander i Porto kl. 11:15

Transfer til Porto og Ribeira-området for 1 times elvecruise på Douroelven med Douro Cima. Om bord serveres vi et glass Vino Verde, mens vi nyter de vakre broene som forbinder bydelene sammen og alle de flotte stedene oppover og nedover langs elven.

Vi forsetter til vårt 4 * hotell og sjekker inn etter en lang reisedag.

Reiseleder vil ønske alle deltakere velkommen og informere litt om området og programmet i sin helhet for turen.

Kl 20:00 Transfer til Velkomstmiddag.

Velkomstmiddagen spiser vi på en historisk restaurant i Porto.

Dag 2 - Dourodalen - Omvisning og vinsmaking på to vingårder

Dag 2: Fredag 8. april.

Frokost på hotellet i Porto.

Kl. 10:00 Transport til vakre Dourodalen og dagens første vingård på programmet.

Kl 12:15 Omvisning, vinsmaking og en deilig vingårdslunsj på historisk vingård.

Etter lunsjen setter vi oss i bussen for transport videre til neste vingård.

Denne pittoreske vingården ligger i hjertet av Pinhão og er den mest ettertraktede vingården i området Douro og også Portugals mest kjente vinregion.

I utgangspunktet var vingården en enkel vingård, en Pintas, Gjennom årene har de gradvis utvidet til å omfatte flere steder som for eksempel den flotte Quinta da Manoella, som ligger i den skinnende vakre Pinhão dalen. Vingården har også fått betydelig ros for sine herlige karakterdrevne viner og høy kvalitet på grunn av sitt gode jordsmonn(terroir).

Senere på ettermiddagen sjekker vi inn på vårt 4 * Hotel Villa Gale Collection Douro i Regua.

Vila Galé – Vila Galé Collection Douro | Vila Galé Hotels (vilagale.com)

Kl 20:00 Middag på hotellet

Dag 3 - Tempelet Sanctuary Nossa Senhora dos Remèdios - Besøk til to vingårder

Dag 3: Lørdag 9. april.

Frokost på hotellet.

Kl 10:00 Transport til Lamego og til Sanctuary Nossa Senhora dos Remèdios. En vakker helligdom og tempel som ligger på toppen av Santo Estêvao fjellet. Dette fantastiske byggverket ble reist på 1800 tallet og er verd et besøk.

Kl 11:30 Vi fortsetter vår reise gjennom dourodalen til ny anerkjent vingård for omvisning og vinsmaking. Utsikten fra denne vingården er helt magisk. Vi avslutter besøket med piknic-lunsj med stedets viner mellom vinrankene. Gled dere!

Etter dette besøket går ferden videre innover dalen og til neste vinprodusent.

Vingården ble etablert i 1716 og er en av de eldste og mest berømte «Quintas» i Douro-dalen. Den tilhørte den legendariske Dona Antonia Adelaide Ferreira og fortsatt tilhører gården hennes etterkommere. Vingården har oppnådd internasjonal anerkjennelse for topp kvalitet i vinene.

Byggingen av den nye vingården og vinkjeller startet i 2008 og ble avsluttet høsten 2009. Den kombinerer «state of the art teknologi» med høy kvalitet i arkitektur, noe som gjør den til en av de vingårdene man bare må besøke i Douro-dalen.

Vi fortsetter ned og opp dalen – og tilbake til vårt Hotel Vila Gale for litt hvile. Hvis været tillater det kan det være en god idee å ta på badetøyet og nyte litt tid ved hotellets basseng.

Middag denne kvelden skal vi ha på en av Dourodalen mest populære restauranter for tiden Restaurante Castas e Pratos. Fantastisk mat og service og frekventeres av vin og matinteresserte fra hele verden.

Kl 20:00 Middag

Dag 4 - Besøke portvinshus i Vila Nova di Gaja - Avslutningsmiddag

Dag 4: Søndag 10. april.

Frokost og utsjekk på hotellet

Kl 10:00. Transport tilbake til byen Porto.

Denne dagen blir viet kunnskapen om portvinen. En av Portugals mest internasjonalt kjente produkt.

Først besøker vi en av de eldste portvinshusene i Vila Nova di Gaja.

Formiddagen fri i Porto for lunsj og egne aktiviteter. Resturantene ligger på rad og rekke på begge sider langs elven.

Reiseleder kommer gjerne med et par tips.

Kl 16:45 Stikker vi innom turens siste vinbesøk og portvinshus for omvisning og vinsmaking.

Vi sjekker inn på vårt 4 * Hotel i Porto.

Kl 20:00 Denne kvelden blir det avslutningsmiddag på en av de bedre restaurantene i Villa Nova di Gaja.

Dag 5 - Fri formiddag - Hjemreise til Norge

Dag 5: Mandag 11. april 2022

Frokost og utsjekk på hotellet i Porto.

Formiddagen fri i Porto.

Avreise til flyplassen kl. 14:00

Kl. 16:30 Avgang fra Porto via Frankfurt. Lander i Norge og på Gardermoen kl. 23:25.

Informasjon om turen

Kostnader og informasjon

REFUSJONSGARANTI:

Vi er optimistiske – Det er mange som gleder seg til å reise igjen, og det gjør vi også!

Prisen er beregnet på min. 16 deltakere.

I dobbeltrom uten fly: Kr 12750,-

I dobbeltrom med fly: Kr 15750,-

Enkeltromstilegg Kr 1500,-

Det meste inkludert!

Inkludert
  • Fly tur/retur Gardemoen – Porto
  • 2 overnattinger på 4 * Hotell i Porto
  • 2 overnattinger på 4 * Hotell i Dourodalen
  • 4 deilige frokoster
  • 1 times privat cruise på Douroelven med ett glass Vino Verde. (Seven Bridges Cruise)
  • 2 herlige vingårdslunsjer.(1 picknick lunsj i det fri)
  • Velkomstmiddag på historisk restaurant i Porto
  • Middag på hotellet dag 2.
  • Gourmètmiddag i Règua (Douro) dag 3
  • 1 avslutningsmiddag i Porto
  • 6 vinsmakinger på noen av de beste vingårdene i Dourodalen og Porto (Vila Nova di Gaja) med omvisning.
  • All busstransport i henhold til programmet i Portugal
  • Norsk guide / sommelier Ingvild Haugbråten med fra Norge
Ikke inkludert
  • Tjenester og måltider som ikke er nevnt ovenfor i programmet.
  • Lokal hotellskatt.
  • Tips til servitører og sjåfører.
  • Drikke som ikke er inkludert i enkelte måltider.

Spørsmål / påmelding

Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.

Kontaktperson: Einar William Zakariassen

E-post: post@vinogmatglede.no

Telefon: (+47) 91157318