Velkommen til vin, kortreist mat og flotte opplevelser på Istria (Balkans Toscana) i Kroatia og Slovenia.

Istria kalles bare for «Balkans Toscana».

Området har dyrket druer og produsert vin i mange hundre år. Her er det kontrastfylt. Vakre og sjarmerende landsbyer, gamle steinhus og bondegårder omgitt av grønne bakker. Den «røde og magiske jorden» som romerne kalte den. Landskapet er meget vakkert. Her finnes det spennende historie, utallige kunstgallerier og andre særverdigheter. Kysten er også et mekka for den som vil bade, sole og nyte Adriaterhavets rene innbydende strender og klare vann. Rett og slett et sted for nytelse og det gode liv!

Istriahalvøya er også rikt på kultur, spektakulær natur, lager svært god vin og kortreist mat.

Kroatia grenser mot Adriaterhavet i sørvest, Slovenia i nordvest, Ungarn i nord, samt Serbia, Bosnia-Hercegovina og Montenegro i øst. Hovedstaden og det økonomiske senter er Zagreb. Landet er en tidligere jugoslavisk republikk og består av 21 fylker. Landskapet domineres av en lavslette i øst (Slavonia) og et sørgående fjellandskap langs havet i vest (Dalmatia). Kysten i vest har siden omkring 2000 hatt et kraftig oppsving i turisme, landets nye hovednæring.

Reiseprogram

Dag 1 - Ankomst Kroatia - innsjekk hotell

Dag 1: Lørdag 16. oktober

Avgang Gardermoen med Norwegian kl.17:20. Lander i Pula kl. 20:00.

Etter ankomst – Transport til vårt 4 stjerners Hotell Park Plaza Histria i Pula.

https://www.arenahotels.com/en/hotel/park-plaza-histria

Vi sjekker inn på hotellet.

Vi møtes i baren for informasjon mens vi nyter et glass musserende sammen med reiseleder.

Måltider: Ingen

Arena – Verudela Part I
Dag 2 - Pula & Rovinj - Vingårdsbesøk med lunsj

Dag 2. Søndag 17. oktober

Frokost på hotellet.

Transport til Pula. Her blir det en omvisning av lokal guide i den over 3000 år gamle byen, inkludert inngang til det romerske amfiteateret i byen. Dette er et av de best bevarte romerske amfiteater i verden. Etter sightseeingen blir det 1 time fri til å vandre litt rundt og nyte inntrykkene i denne vakre byen.

Vi fortsetter mot Rovinj for et stopp hos en lokal vinprodusent. Her blir det vinsmaking av 6 viner, omvisning i vinkjellere. Et lettere måltid/lunsj serveres på vingården. Det blir også smaksprøver av egenproduserte olivenoljer.

http://www.medea.hr/index.php/en

Etter vinsmakingen fortsetter vi til byen Rovinj. Vi får en sightseeing i byen og besøker den flotte St. Euphemia kirken.

Transport tilbake til vårt hotell i Pula.

Måltider: F/L

Dag 3 - Opatija - Coffee & Cakes

Dag 3. Mandag 18. oktober

Frokost på hotellet.

Denne dagen skal vi på guidet omvisning i byen Opatija. Vår guide møter oss i resepsjonen for deretter å kjøre til Opatija. Turen tar ca. 45 minutter. Vi får en guidet walking-tour i byen på ca. 1 time. Etter byturen går ferden videre til Hotel Milenij for Coffey & Cakes. Hotellet er kjent for deres hjemmelagde og berømte kake.

Vi setter av et par timer i byen på egenhånd. Her finnes det mange muligheter. For eksempel et besøk på det flotte Sjokolade Museet eller bare vandre langs promenadegaten Longumare og nyte inntrykkene.

Transport tilbake til Pula ca. kl.16:30.

Kvelden fri.

(En tur til Pula koster 1,5 Eur hver vei med buss. Taxi 10-12 Eur)

Måltider: F/ Coffey & Cakes på Hotel Milenij.

Dag 4 - Fridag

Dag 4. Tirsdag 19. oktober

Frokost på hotellet.

I dag kan du utforske Pula på egenhånd eller rett og slett bare nyte noen timer ved svømmebassenget på hotellet.

Options denne dagen kan for eksempel være: Pula Olivenolje Museum, Pula Aqurium, Pulas Åpne Marked m.m.

På ettermiddagen møter vi i resepsjonen for transport til Restaurant Mengehetti for vinsmaking og kvalitetsmiddag.

https://meneghetti.hr/en/

Transport tilbake til hotellet.

Måltider: F/M

Dag 5 - Utflukt til Slovenia og Grottene i Postojna - Vinsmaking

Dag 5. Onsdag 20. oktober

Frokost på hotellet.

Vi starter dagen med transport til Slovenia og grottene i Postonja. Grottene er de største i Europa.

https://www.postojnska-jama.eu/en/

Her får vi en 2 timers sightseeing med lokal guide. Lunsjen inntar vi på en hyggelig lokal restaurant.

På veien tilbake gjør vi et stopp for vinsmaking på Istrias beste vinhus.

Vi kjører tilbake til vårt hotell i Pula.

Kvelden fri til egne aktiviteter.

Måltider: F/L

Dag 6 - Istrahalvøy - Motovun

Dag 6. Torsdag 21. oktober

Frokost på hotellet.

Denne dagen skal vi bli kjent med Istra-halvøya. Vi skal blant annet besøke den historiske byen Motovun. Denne byen er full av kulturelle opplevelser fra forskjellige tidsepoker i historien. Vi skal også gjøre et stopp i byen Hum, offisielt en av de minste byene i verden i den Glagolitiske linje.

Vi spiser lunsj på en hyggelig lokal restaurant, før vi vender hode hjemover til vårt hotell i Pula.

Kvelden fri.

Måltider: F/L

Dag 7 - Zigante - Trøffeljakt

Dag 7. Fredag 22. oktober

Frokost på hotellet.

Kl. 09.30 Transport til byen Zigante. https://www.zigantetartufi.com/index.php/en/

Trøffeljakt står på programmet.

Nå kan du selv få oppleve at søket etter trøfler er et krevende arbeid. Samtidig kan det være morsomt……spesielt når dagen ender med lommen full av trøfler. Jakten ledes av erfarne trøffeljegere med spesialtrente hunder. I løpet av en time blir du instruert om det grunnleggende innen trøffeljakt og prosedyren for å søke etter trøfler. Vi reiser tilbake til Zigante og nyter en bedre 2 retters lunsj med hjemmelaget pasta og trøfler med dessert. Hjemmelageet brød og olivenolje følger også med.

Transport tilbake til hotellet på ettermiddagen

Kvelden fri.

Måltider: F/L

Dag 8 - Utsjekk - Brijuni Nasjonal Park - Hjemreise

Dag 8. Lørdag 23. oktober

Frokost og utsjekk fra hotellet.

Kl. 10.00 Transport til Fazana.

Vi stopper i havnen i Fazana og tar vi båten over til Brujuni Nasjonalpark. I nasjonalparken guides vi rundt av vår profesjonelle guide. I tillegg får vi en safaritur rundt på øyen, hvor vi blant annet besøker museet til tidligere diktator /president Tito.

Deretter tilbake til Fazana med båt kl.16:00.

Før vi igjen setter og i byssen til flyplassen, nyter vi en bedre 3 retters middag på lokal restaurant i Fazana.

Kl. 18:00 Transport til flyplassen

Avreise til Norge med Norwegian kl. 20:40.

Informasjon om turen

Kostnader og informasjon

8 dager / 7 netter

Pr. person i dobbeltrom uten fly: Kr 12900,-

Pr. person i dobbeltrom med fly: Kr. 15900,-

Tillegg enkeltrom: Kr. 1750,-

Inkludert
  • Med eller uten fly t/r Pula med Norwegian.
  • 7 netter på **** Hotel Park Plaza Histria Pula. https://www.arenahotels.com/en/hotel/park-plaza-histria (Inkludert: Welcome drink, tråløst internett, innendørs/utendørs svømmebasseng, bruk av Spa og Relax- avdeling, treningssenter)
  • 7 frokoster
  • 4 gode lunsjer
  • 2 gode middager
  • 4 vingårdsbesøk/vinsmakinger
  • Alle innganger i følge program med guide (Pula, Rovinj, Opatija, Postojna og Zigante)
  • Trøffeljakt i Zigante
  • Dagstur til Slovenia og og besøk og omvisning i de vakre grottene i Postojna
  • Båttur og omvisning i Brijuni Nasjonalpark.
  • Besøk i Tito-Museet
  • All transport i følge program
  • Norsk sommelier/guide og engelsktalende lokale guider.
Ikke inkludert
  • Tips til sjåfører og guider
  • Måltider og drikke som ikke inngår i programmet
  • Ellers alt som ikke inngår i programmet

Spørsmål / påmelding

Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.

Kontaktperson: Einar William Zakariassen

E-post: post@vinogmatglede.no

Telefon: (+47) 91157318

  • Ved å sende inn skjemaet samtykker du til at vi bruker disse opplysningene til å besvare henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor, og vil aldri dele opplysningene med tredjepart eller til å sende deg reklame.