Opplevelser i Emilia Romagna og Bologna – Italia`s matmekka!

Byen Bologna ligger i hjertet av Emilia Romagna-regionen og er mest kjent for sin gastronomi, utallige lokaltypiske restauranter og gode puber, butikker og pittoreske gatemarkeder.

Byen er både gammel og ung med sitt 900 år gamle universitet og sine mange studenter. Byen er en av de best bevarte middelalderbyer i det sentrale Italia med nesten 50 km med søylekryss i alle retninger. Alle veiene fører til den storslåtte Piazza Maggiore. Sentrum er omgitt av mange historiske bygninger, vakre kirker, museer og ligger kun 10 km fra flyplassen i Bologna.

Reiseleder:

Kokk og sommelier Einar Zakariassen

Reiseprogram

Dag 1 - Avreise til Bologna - Velkomstmiddag

Dag 1: Torsdag 2. juni.

Avreise fra Gardemoen kl. 07:45 med mellomlanding i München. Lander i Bologna kl. 12:20

Transfer til vårt HOTEL TOURING, Via De’ Mattuiani 1, BOLOGNA

Hotel Touring er et 3-stjerners superior hotell med en rolig beliggenhet i gamlebyen. Kun en kort spasertur fra Piazza Maggiore og den vakre kirken San Domenico. Hotellet har lagt mye av oppmerksomheten på detaljer i utformingen av rommene med gips i bord og vegger, lyddemping, aircondition og satelitt TV. Alle badene er utstyrt med en telefon, radio, hårføner.

Ettermiddagen fri i Bologna

Vi møtes til en aperitiff kl. 19:00 i “ The Fifth Floor Terrace”. Reiseleder vil informere litt kort om Bologna og det øvrige programmet for turen.

Felles middag kl. 20:30 på en av de lokale restaurantene -Ristorante Lanterna som ligger bare en kort spasèrtur fra vårt hotel.  

Måltider: Velkomstmiddag

Dag 2 - Byvandring i Bologna med guide - Piazza Maggiore

Dag 2: Fredag 3. juni 

Etter en god natts søvn og frokost starter vi kl 10:00 med en guidet morgenvandring rundt i Bologna for å se og oppleve Piazza Maggiore, kirken San Petronio og tårnene på kirken Santo Stefano. Fin måte å gjøre seg litt kjent I byen på også.

Lunsjen kan vi enten felles eller individuelt innta på en av de fine mathallene rundt Piazza Maggiore.

Ettermiddagen fri til mer byvandring, shopping eller andre aktiviteter av personlig interesse.

Denne kvelden skal vi innta en bedre middag hos Roberto på Ristorante Cesari.

Vi møtes kl 20:00 for å vandre ned til restauranten. Måltider: F/M

Dag 3 - Parma - Modena - Vingårdsbesøk

Dag 3: Lørdag 4. juni. 

Frokost

Kl 08:30 setter vi oss i en hyggelig buss og kjører mot åsene i Parma for å besøke en av de beste skinkeprodusentene – Factori der Prosciuttifico Conti di Parma. Fabrikken og delikatesseforretningen ligger i Langhirano.

Underveis tar vi en kaffestopp i Modena. Turen tar ca 2 timer i et vakkert landskap fra Bologna. Prosciutto di Parma (parmaskinken) er et 100% naturlig produkt – fettfri, rik på proteiner og med lav prosentandel kolesterol.

Vi har avtale med parmaskinkefabrikken kl 12:30. Der blir også en fin mulighet for å kjøpe de lokale produktene direkte fra produsenten.

Vi fortsetter videre til Cantina la Moretti for vinsmaking og en deilig lokal lunsj.

På vei tilbake til Bologna tar vi en sveip innom Parma for en kort visitt

Vi regner med å være tilbake til vårt Hotel Touring sent på ettermiddagen.

Denne kvelden kan man gjøre det man har lyst til, men reiseleder legger opp til en felles middag på en hyggelig og historisk restaurant i byen. Måltider: F / L

collina coltivata – vigna – filari di viti – campagna – primavera
Dag 4 - Omvisning på parmesanostfabrikk - vingårdsbesøk - Lambrusco

Dag 4: Søndag 5. juni

Frokost og avreise kl 08:00 til Latteria Ducale v Parma for å smake å lære om  hvordan parmesanosten ( Parmigiano Reggiano)blir laget.

Etter dette besøket vil du forhåpentligvis være i stand til å smake forskjellen mellom en 12, 18 måneders parmesanost. Omvisningen starter ca 08.45. Vi reiser videre til Agriturismo Acetaia Paltrinieri for smaking og lære om balsamico- eddik. Vi nyter en deilig lunsj hos denne produsenten som ligger i den lille Sorbara og en kort kjøretur fra Modena.  Deretter går turen videre til vinhuset Winery Paltrinieri Lambrusco di Sorbara  for omvisning og vinsmaking av den kjente Lambrusco vinen. En Musserende vin alltid med balansert syre og delikate aromaer.

Måltider: F/L

Dag 5 - Lær å lage pasta - Ferrarimuseet

Matlagingskurs på VECCHIA SCUOLA BOLOGNESE

Nyt en klasse i matlaging på den mest tradisjonelle skolen – Bolognese kokkeskole!

I løpet av 2 timer med praktisk pastalaging vil hver deltaker ta del i de tradisjonelle Bolognese typene som pasta tortelloni og tagliatelle m. fl.

Lunsj inkluderer typiske forretter fra området, tortellini med kjøttkraft,  tortellini med smør, tagliatelle ragusaus Bolognese, tradisjonelle desserter, mineralvann + ¼ lokal vin hører også med.

Pris pr pers. Kr  ( inklusive lunsj med vin/drikke)

Prisen er basert på min.10 Personer. Prisen blir lavere hvis flere enn 10 melder seg på.

 

Dag 6 - Hjemreise til Norge

Dag 5: Tirsdag 6. juni.

Frokost og utsjekk på hotellet i Bologna.

Formiddagen fri i i Bologna.

Avreise til flyplassen kl. 14:00

Kl. 16:30 Avgang fra Bologna via München. Lander i Norge og på Gardermoen kl. 21:40.

Informasjon om turen

Kostnader og informasjon

Prisen er beregnet på min. 16 deltakere. ( kommer snart)

I dobbeltrom uten fly: Kr

I dobbeltrom med fly: Kr

Enkeltromstilegg Kr

Inkludert
                                                  

  • Fly Oslo–Bologna med Lufthansa t/r.
  • Flyskatter Avbestillings- og reiseforsikring
  • Transfer flyplass–hotell t/r.
  • 4 netter på lekre Hotel Touring ***
  • Ferrarimuseet
  • Sightseeing i byen Ferrara
  • Frokost på hotellet alle dager
  • Velkomstmiddag
  • Pastakurs, kokkeskolen
  • 2 lunsjer og 4 retters avslutningsmiddag
  • All transport som nevnt i programmet
  • Besøk og alle utflukter som nevnt i programmet, m/ engelsktalende guide på utvalgte turer.
  • 2 vinsmakinger og omvisninger.

 FORBEHOLD

Prisen er beregnet på 16 betalende deltagere. Vi tar forbehold om store endringer i valuta og flyskatter som er utenfor vår kontroll. Vi tar også forbehold om endringer i program, dersom avtaler som er gjort av forskjellige årsaker ikke lar seg gjennomføre.

Avbestillingsregler og øvrige reise- betingelser finner du på www.vinogmatglede.no

Ikke inkludert
  • Tjenester som ikke er nevnt ovenfor i programmet.
  • Lokal hotellskatt.
  • Tips til servitører og sjåfører.
  • Drikke som ikke er inkludert i enkelte måltider.

Spørsmål / påmelding

Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.

Kontaktperson: Einar William Zakariassen

E-post: post@vinogmatglede.no

Telefon: (+47) 91157318