Italia`s vin & matmekka! Opplevelser i Emilia-Romagna og Bologna. 2. – 6. juni 2022

Byen Bologna ligger i hjertet av Emilia Romagna-regionen og er mest kjent for sin gastronomi, utallige lokaltypiske restauranter og gode puber, butikker og pittoreske gatemarkeder.

Byen er både gammel og ung med sitt 900 år gamle universitet og sine mange studenter. Byen er en av de best bevarte middelalderbyer i det sentrale Italia med nesten 50 km med søylekryss i alle retninger. Alle veiene fører til den storslåtte Piazza Maggiore. Sentrum er omgitt av mange historiske bygninger, vakre kirker, museer og ligger kun 10 km fra flyplassen i Bologna.

Reiseleder:

Kokk og sommelier Einar Zakariassen

Reiseprogram

Dag 1 - Avreise til Bologna - Velkomstmiddag

Dag 1: Torsdag 2. juni.

Avreise fra Gardemoen kl. 07:45 med mellomlanding i München. Lander i Bologna kl. 12:20

Transfer til vårt Art Hotel Orologio. Art Hotel Orologio i Bologna | Offisiell nettside (art-hotel-orologio.com)

Hotellet er et 4-stjerners superior hotell med en rolig beliggenhet i den historiske delen av byen. Kun en kort spasertur fra Piazza Maggiore og den vakre kirken San Domenico. Hotellet har lagt mye av oppmerksomheten på detaljer i utformingen av rommene med gips i bord og vegger, lyddemping, aircondition og satelitt TV.

Ettermiddagen fri i Bologna

Vi møtes til en aperitiff kl. 19:00

Reiseleder vil informere litt kort om Bologna og det øvrige programmet for turen.

Felles middag kl. 20:30 på en av de gode lokale restaurantene.   

Måltider: Velkomstmiddag

Dag 2 - Byvandring i Bologna med guide - Piazza Maggiore

Dag 2: Fredag 3. juni 

Etter en god natts søvn og frokost starter vi kl 10:00 med en guidet morgenvandring rundt i Bologna for å se og oppleve Piazza Maggiore, kirken San Petronio og tårnene på kirken Santo Stefano. Fin måte å gjøre seg litt kjent I byen på også.

Lunsjen kan vi enten felles eller individuelt innta på en av de fine mathallene rundt Piazza Maggiore.

Ettermiddagen besøker vi Ferrari museet i Maranello. Dette er et fantastisk museum og en fordypning i biler og hendelser som har skapt historien til denne fabrikken.

Denne kvelden er fri til egne aktiviteter. Reiseleder har bestilt bord for felles middag for de som ønsker

Vi møtes kl. 20:00 for å vandre ned til restauranten. Måltider: F/

 

Dag 3 - Parma - Modena - Vingårdsbesøk

Dag 3: Lørdag 4. juni. 

Frokost

Kl 08:30 Møter vi vår guide i resepsjonen og setter oss deretter i vår buss og kjører mot åsene i Parma. Denne dagen er det besøk hos en av de beste parma-skinkeprodusentene. Fabrikken og delikatesseforretningen ligger i Langhirano og har produsert fantastiske skinker m.m. fra 1987

Underveis tar vi en kaffestopp i Modena. Turen tar ca. 2 timer i et vakkert landskap fra Bologna. Prosciutto di Parma (parmaskinken) er et 100% naturlig produkt – fettfri, rik på proteiner og med lav prosentandel kolesterol.

Vi har avtale med parmaskinkefabrikken kl 12:30. Der blir også en fin mulighet for å kjøpe de lokale produktene direkte fra produsenten.

Vi fortsetter videre til Cantina Lamoretti for vinsmaking og lokal lunsj.

På vei tilbake til Bologna tar vi en sveip innom Parma for en kort visitt

Vi regner med å være tilbake til vårt Hotel sent på ettermiddagen.

Denne kvelden kan man gjøre det man har lyst til, men reiseleder legger opp til en felles middag på en hyggelig og historisk restaurant i byen. Måltider: F / L

Dag 4 - Omvisning på parmesanostfabrikk - vingårdsbesøk - Lambrusco

Dag 4: Søndag 5. juni

Frokost og avreise kl 08:00 til Latteria Ducale v Parma for å smake å lære om hvordan parmesanosten ( Parmigiano Reggiano)blir laget. Det blir selvfølgelig smaksprøver og anledning til å kjøpe med seg hjem ekte parmesan fra Italia!

Etter dette besøket vil du forhåpentligvis være i stand til å smake forskjellen mellom en 12, 18 måneders parmesanost. Omvisningen starter ca 08.45.

Vi reiser videre til Agriturismo Acetaia Paltrinieri for smaking og lære om balsamico-eddik. Vi nyter en deilig lunsj hos denne produsenten som ligger i den lille Sorbara og en kort kjøretur fra Modena.

Deretter går turen videre til vinhuset Winery Paltrinieri Lambrusco di Sorbara for omvisning og vinsmaking av den kjente vinen Lambrusco. En lett musserende vin, alltid med balansert syre og delikate røde aromaer.

Måltider: F/L/M

Dag 5 - Vingårdsbesøk - Hjemreise til Norge

Dag 5: Tirsdag 6. juni.

Frokost og utsjekk på hotellet i Bologna.

Vi setter i bussen for transport til vinsmaking og lunsj hos anerkjente Cantina Cecari.

Umberto Cesari ble født i 1964 ved åsene i Castel San Pietro. De har alltid dedikert seg til lokale druer og kombinert dette over tid med internasjonale druer. De har sett vingården deres vokse dag for dag, samt vært svært bevisst på at «terroir»( jordmonnet) er den viktigste ressursen i forhold til å lage gode viner.

Avreise til flyplassen ca. kl. 15:30

Kl. 19:10 Avgang fra Bologna via Frankfurt. Lander i Norge og på Gardermoen kl. 23:35.

Informasjon om turen

Kostnader og informasjon

Prisen er beregnet på min. 16 deltakere.

I dobbeltrom uten fly: Kr 12800,-

I dobbeltrom med fly: Kr 15900,-

Enkeltromstilegg Kr 1900,-

Inkludert
                                                  

  • Fly Oslo–Bologna med Lufthansa t/r.
  • Transfer flyplass–hotell t/r.
  • All transport i følge program
  • 4 netter på lekre art Hotel Orologio ****
  • 4 deilige frokoster
  • Velkomstmiddag
  • 2 deilige vingårdslunsjer
  • Avslutningsmiddag med vinpakke
  • Besøk og alle utflukter som nevnt i programmet, m/ engelsktalende guide på utvalgte turer.
  • 2 vinsmakinger og omvisninger.
Ikke inkludert
  • Tjenester som ikke er nevnt ovenfor i programmet.
  • Lokal hotellskatt.
  • Tips til servitører og sjåfører.
  • Drikke som ikke er inkludert i enkelte måltider.

FORBEHOLD

Prisen er beregnet på 15 betalende deltagere. Vi tar forbehold om store endringer i valuta og flyskatter som er utenfor vår kontroll. Vi tar også forbehold om endringer i program, dersom avtaler som er gjort av forskjellige årsaker ikke lar seg gjennomføre.

Avbestillingsregler og øvrige reise- betingelser finner du på www.vinogmatglede.no

Spørsmål / påmelding

Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.

Kontaktperson: Einar William Zakariassen

E-post: post@vinogmatglede.no

Telefon: (+47) 91157318