Galicia, Riaz Biaxas og Bierzo. Mat og vinopplevelser.(5 dager) Få tilbud!

GALICIA

Galicia er en autonom region i det nordvestlige Spania. Det milde og fuktige kystklimaet gjør regionen til den grønneste i landet. Kysten domineres av bukter, nes og små fjorder. Her er høye fjell og skogkledde åser. Galicia deles inn i fire provinser: A Coruña, Lugo, Ourense og Pontevedra.

I middelalderen var Santiago de Compostela et av de viktigste pilegrimsmålene. Bare Jerusalem og Roma rangerte foran.

Galicia assosieres med frodighet, vann, rasende hav, lyden av sekkepipe, katedralen i Santiago, Tower of Hércules og Wall of Lugo.

Men Galicia har mye mer å tilby med sine vakre landsbyer, hver og en med sine egne skatter. Det finnes flere små kirker, mange av dem romerske juveler, som fortsatt tilhører gamle klostre.

La Coruña er fra gammelt av en av Spanias viktigste sjøfartsbyer. Her la Den spanske armada ut mot England i 1588.

Vigo er provinsens største by og Spanias største fiskerhavn.

Galicia er den største destinasjonen i Europa for varme kilder i Spania. Det er mer enn 300 varme kilder i regionen – som ble hyppig brukt av romerne. Termiske spa har en lang tradisjon som terapeutiske, avslapnings – og fritidssentre.

I Galicia er også vin, kultur og kunst viktig. Rías Baixas, O Ribeiro, Ribeira Sacra, Valdeorras og Monterrei er de fem opprinnelsesområder som for tiden beskytter noen av verdens fineste viner.

HOTELL 1

Parador de Cambados
Paseo Calzada, s/n 36630 Cambados Pontevedra

Cambados er Albariños hovedstad og er kjent for noen av de beste hvitviner i verden.

Paradores de Cambados er det gamle Pazo de Bazán, en elegant herregård med komfortable og lyse rom og en koselig innvendig uteplass med terrasse.

Det historiske sentrumav Cambados, erklært for kulturell interesse, huser en gruppe pazoer som gjør villaen til et friluftsmuseum.
HOTELLER I OURENSE – Monforte de Lemos

I den høyeste delen av byen Monforte de Lemos ligger det monumentale komplekset San Vicente do Pino, dannet av hyllestårnet, klosteret San Vicente do Pino og palasset til grevene i Lemos, der ligger Parador de Monforte. Klosteret er fra 900 -tallet, selv om den nåværende bygningen ble bygget på 1600 -tallet, i nyklassisk stil.

Monforte de Lemos er også et privilegert sted for å bli kjent med området Ribeira Sacra, elvene, vingårdene, de romerske kirkene, gastronomi og andre høydepunkter i denne byen.

HOTELL

Parador de Monforte de Lemos
Plaza Luis de Góngora y Argote, s/n 27400 Monforte de Lemos Lugo

Hotellet ligger i San Vicente og har en utrolig utsikt mot Monforte de Lemos. Det har plass til 100 personer. Rommene er store og komfortable. Det finnes også forskjellige møterom.

Svømmebasseng og Wellness SPA finnes også på dette hotellet.

[/featured_box]

Reiseprogram

Dag 1 - Avreise - Dourodalen - vingårdsbesøk

Dag 1. 

Avgang kl. 000 med Lufthansa via Frankfurt. Ankomst Porto kl. 000

Transfer til Dourodalen og turens første vingårdsbesøk.

Med en førsteklasses beliggenhet i Cima-Corgo, på sørbredden av elven Douro, mellom byen Régua og landsbyen Pinhão, ligger vingården der med sine 100 hektar, utvilsomt en av de mest storslåtte og tradisjonelle vingårdene i Douro-regionen.

Transfer til videre til Ourense – Monforte de Lemos.

Vi sjekker inn på vårt Hotel Parador Monforte

Vi spiser en deilig velkomstmiddag på hotellet denne kvelden.

Måltider: L/M

Dag 2 - Vingårdsbesøk - Ribeira Sacra

Dag 2.

Frokost

Transfer til dagens første vingårdsbesøk.

Opp mot fjellene i Ribera Sacra ligger vinmarkene til denne produsenten.

Noen av dem har en spektakulær helling på 85 grader langs elven Sil.

De jobber bare med lokale druer og baserer produksjonen helt på druer fra egne vinmarker. Jordsmonnet drar nytte av de eksepsjonelle forholdene i mikroklimaet for produksjon av premium druer av galicisk kvalitet.

De jobber med et bredt utvalg av lokale druer, enten det er hvite varianter som Godello, Treixadura, Albariño og Loureiro eller røde druer som Mencía, Caíño, Sousón, Brancellao og Merenzao.

Deres første mål var å prioritere kvalitet fremfor kvantitet, og dermed skape en ekte vin som fremhever den unike identiteten til denne regionen.

Det blir omvisning og smaking av deres viner.
Lunsj på restaurant O Castello (på vingården)

Transfer til videre en ny bodega for vinsmaking.

I 1692 begynte denne vingården å produsere vin og er i dag er den eldste vingården i Galicia, en pioner i D.O. Ribeira Sacra, siden 1996.

De lager viner under D.O Ribeira Sacra, hvite og røde og deres viktigste druesorter er Godello og Mencía.

Transfer tilbake til vårt hotell.

For de som ønsker felles middag har reiseleder bestilt bord på en hyggelig restaurant i byen Monforte de Lemos.

Måltider: F/L

Dag 3 - Cambados - Riaz Biaxas - Vinsmaking

Dag 3.

Frokost

Transfer til byen Cambados. Turen tar ca. 2 timer. Det blir nok en liten stopp underveis.

Vi sjekker inn på Parador de Cambados. Sentralt beliggende i byen og kort vei til sentrum.

Etter innsjekk har man litt fritid og kan for eksempel spasere til en deilig lunsj på en av de gode restaurantene i Cambados.

På ettermiddagen besøker vi en av områdes beste Bodegaer.

Siden det 1700 århundre har denne vingården blitt knyttet til vinproduksjon. En kultur som har blitt værende gjennom flere generasjoner. De organiserer omvisning og de snakker ikke bare om vinen, men også om tradisjon og historie. Besøket tar ca. 1 time

For de som ønsker å delta på felles middag har reiseleder har bestilt bord denne kvelden på Restaurant A fonte do Viño.

Denne restauranten ligger i Cambados. De spesialiserer seg på sjømat fra Ria de Arousa. De serverer tradisjonell mat og vin fra Galicia. Veldig koselig restaurant med god service.       

Måltider: F

Dag 4 - Sightseeing i Cambados - Vinsmaking

Dag 4.

Frokost

Transfer til dagens første vingård.

Dette er en familiedrevet vingård som ligger i kommunen Pontevedra i Cambados. Familien begynte å lage vin for omtrent 25 år siden. I 2006 tok en av familiens sønner, Xurxo Alba Padín over ansvaret. Fra dette øyeblikket blir vingården integrert i Rías Baixas Denomination of Origin.

Albamar var den første vinen som de begynte å selge og markedsføre, og i 2011 introduserte vingården tre nye viner på markedet, nemlig Alma de Mar, Pepe Luis og Fusco. De to første er Albariños og Fusco er laget på druen Mencía.vVi spiser en deilig lunsj på vingården paret med deres gode viner.

Deretter går ferden videre til en ny Bodega.
Siden 1986 har denne vingården vokst og utviklet seg. De leverer vin til mer enn 40 land over hele verden.

Når vingården ble til var tanken at dette skulle være en vingård for folket, et kooperativ. Vingården eies av 270 medlemmer og er avhengig av å samarbeide med 300 familier, som leverer druer til vinhuset/kooperativet.

Vi får en flott omvisning og vinsmaking på denne spennende vingården

Tilbake til vårt hotell for litt hvile før middag.

Vi møtes til aperitiff i lobbyen for en aperitiff før vi går til restauranten, hvor vi skal spise middag på denne kvelden.

20:00 Avskjedsmiddag på Restaurant A de Luis.
A de Luis er en restaurant som serverer tradisjonell mat fra Rias Baixas og Galicia. Restauranten ligger i midt i gamlebyen i Cambados og i nærheten av Plaza de Fefiñans.

Restauranten har spesialisert seg på sjømat og fisk, men har også kjøttretter som er tradisjonelle for regionen. Vin er også en viktig del av menyen og de tilbyr et spennende vinkart med lokale viner på lokale druer.

Måltider: F/L/M

Dag 5 - Terras Gauda - Hjemreise

Dag 5:

Frokost og utsjekk

Transfer fra Cambados til Vingården Terras Gauda

Terras Gauda Group består av tre vinhus: Terras Gauda, Pittacum og Quinta Sardonia Vineyards and Wineries. Bodegas Terras Gauda ble grunnlagt i O Rosal-dalen, innenfor Rías Baixas. Den første produksjonen de gjorde var på 37 000 flasker på 1990-årgangen. De selger for tiden ca. 1,5 millioner flasker vin fordelt på mange land i verden.

De eier 160 hektar vinmarker og er kjent for å lage viner av svært god kvalitet. De jobber også med egne gjærkulturer. Området vinhuset ligger i er kjent for et godt mikroklima.

Vi får en flott omvisning på gården med smaking av flere av deres viner.

Lunsjen blir servert på vingården.

Måltider: F/L

Transfer videre til flyplassen i Porto etter lunsj.

Kl. 000 – Avreise fra Porto til Norge med Lufthansa via Frankfurt. Lander i Norge kl. 000

collina coltivata – vigna – filari di viti – campagna – primavera

Informasjon om turen

Kostnader og informasjon

Pris pr. person i dobbeltrom med fly: Pris kommer snart.

Pris pr. person i dobbeltrom uten fly:

Enkeltromstillegg:

Det meste inkludert!

Prisen er beregnet på min. 15 personer.

Inkludert
  • Fly tur/retur Gardermoen – Oporto
  • 4 netter på 4* hotell/Herregård
  • All transport ifølge program
  • 4 gode frokoster
  • 4 deilige lunsjer (herav 3 vingårdslunsjer)
  • 1 Velkomstmiddag
  • 1 Avskjedsmiddag
  • 6-7 Vingårdsbesøk og vinsmakinger
  • Reiseleder/sommelier med fra Norge
Ikke inkludert
  • Tips til sjåfører og servitører
  • Lokal hotel tax
  • Måltider og drikke som ikke ingår i programmet
  • taxi lokalt

Spørsmål / påmelding

Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.

Kontaktperson: Einar William Zakariassen

E-post: post@vinogmatglede.no

Telefon: (+47) 91157318