Velkommen til Veneto, Verona, Gardasjøen, Venezia

Venezia.

Byens navn kommer fra de latinske navnene Venetia og Venetiae, som sannsynligvis er hentet fra Venetia et Histria – det romerske navnet på i Romerrikets Italia – men og brukt om regionens kystområder som forble del av Østromerriket, og ikke underlagt gotisk, langobardisk eller frankirsk kontroll. Navnet «Venezia» kommer av det romerske navnet på folket kjent som veneti – et folk som var kjent som eneti (Ἐνετοί) for grekerne. Språkvitere har foreslått at navnet bety  *wen («kjærlighet»), og dermed vil *wenetoi bety «elsket», «kjærlig», «elskelig» eller «vennlig». En kobling til det latinske ordet venetus («sjøblå») er også mulig. På denne turen skal vi bo og gå operaen La Traviata i Verona, oppleve byen Densenzano ved Gardasjøen, vakre Soave, Garda og Roncade, samt gå på oppdagelsesferd i Venezia. I tillegg smake fantastiske viner, nyte kortreist mat og oppleve vakker natur, sammen med herlige mennesker.

Soave

Byen Soave ligger litt mer øst i fylket og lager hovedsakelig hvite viner av druen Garganega.

Verona

Verona er en by i regionen Veneto i Italia med 243 474 innbyggere. Byen er kjent som stedet der Shakespeares Romeo og Julie utspiller seg. Dessuten er byen kjent for sitt store romerske amfiteater kalt Arena di Verona, som er over 50 år eldre enn Colosseum i Roma. Arena hadde plass til 20 000 mennesker samtidig. Amfiteaterets ytre del ble i middelalderen revet ned og brukt som materiale til andre bygninger rundt om Verona.

Veneto

Veneto ligger i det nord-østlige hjørnet av Italia (med Gardasjøen i vest og Venezia ut mot Adriaterhavet), og er landets største vinproduserende region. Selv om regionen historisk er kjent for masseproduksjon av billigvin gjennom de store kooperativene og de store vinhusene, leverer mange uavhengige småprodusenter i stadig stigende grad kvalitetsviner. Internasjonalt er det Valpolicella, Soave og Amarone som forbindes med Veneto. Veneto skiller seg ut blant de mange vinregionene i Italia ved blant å være blant de beste både med hensyn til kvalitet og kvantitet. Valpolicella og Soave er blant Italias største appellasjoner. Veneto er også kjent for landets fremste passitoviner, Amarone og Recioto. Klimaet i Veneto er varmt, mildt og en beliggenhet i nærheten av Gardasjøen kan dette ha litt middelhavspreg. Alpene rundt skaper en barriere som beskytter mot vind fra nord og hjelper til med å akkumulere varme om sommeren.

Reiseprogram

Dag 1 - Avreise til Venezia - Omvisning og vinsmaking på Castello della Roncade - Opera i Arena di Verona

Dag 1. – Torsdag 19. august

Avgang fra Gardermoen kl.09:50 via Frankfurt. Ankomst til Venezia lufthavn kl.14:05

Transport til vingården Castello di Roncade for omvisning, vinsmaking og lunsj.

Etter lunsjen kjører vi videre Verona og sjekker inn på Hotel San Marco sentralt i Verona

Fritid frem til vi møtes i resepsjonen for å gå til Arena di Verona for opera.

Kl 21:00 Opera La Traviata. ( For de som har bestilt)

Dag 2 - Sightseeing med guide i Verona - Vingårdsbesøk i Lombardia

Dag 2. – Fredag 20. august.

Frokost og utsjekking av hotellet.

Kl 09:00 Sightseeing med guide til fots i Verona. ( ca. 1,5 t.)

Transport fra Verona til dagens første vingårdsbesøk.

Vingården ligger i regionen Lombardia, 4 km fra Gardasjøen, mellom Desenzano og Sirmione – to av Gardas vakreste byer. Gården har produsert vin siden 1917 og spesialiserte seg på venetianske kvalitetsviner. Selva eiendommen er familiedrevet og produserer viner på 50 hektar, i tre forskjellige DOC-betegnelser: Lugana, San Martino della Battaglia og Garda Classico. De tre DOC-ene overlapper hverandre i dette området. Dette er den eneste vingården i området som produserer alle disse tre DOC-ene. Familien er stolt av å jobbe bare med innfødte druesorter – du finner ingen Merlot eller Chardonnay her! De hvite variantene er Turbiana (som er den viktigste druen i Lugana) og Tuchì (for San Martino della Battaglia). De røde og rosévinene er laget av: Groppello, Sangiovese, Barbera og Marzemino.

Etter lunsj kjører vi til Desenzano og sjekker inn på 4 **** Hotel Oliveto som vi skal bo på de neste 2 dagene. (kun 20 minutters reise, ca. 12 km)

HOTEL OLIVETO DESENZANO 4**** ligger bare noen få skritt fra det historiske sentrum av Desenzano del Garda, fordypet i den grønne vegetasjonen i innsjøen, hvor det var en olivenlund tidligere. Hotellet tilbyr komfortable rom, 4 store konferanserom, en restaurant og bar service, et 20 meter utendørs svømmebasseng, et helt nytt SPA velværesenter og spa med oppvarmet svømmebasseng og et treningsområde.Du kan finne fullstendig beskrivelse og bilder på ettstedet:

https://www.hoteloliveto.it/home-en

Middagen denne kvelden spiser vi på vårt hotell.

Dag 3 - Vingårdsbesøk i Garda Lake - Ettermiddag og kveld fri

Dag 3. Lørdag 21. august.

Frokost på hotellet.

Transport til Garda Lake og første vingård for vinsmaking og lunsj.

I 2011 da foreldrene våre bestemte seg for å flytte fra landsbyen i Montagna for å etablere en ny vingård, var deres største bekymring å sikre at lokalene var godt innebygd i sine naturlige omgivelser, samtidig som de opprettholdt maksimal funksjonalitet. Til tross for, eller kanskje på grunn av sine rette linjer, var bygningen ment å synke ned i bakgrunnen, slik at scenen var klar for de virkelige stjernene: naturen, landskapet og vinen. Enkle former og et overveiende sort fargevalg sikrer at disse ledende skuespillerne aldri er ute av syne. Gjennom sin enorme vindusfasade tilbyr smakerommet fantastisk utsikt over det sør-tyrolske lavlandet og fjellene rundt. I kjelleren fører et spor av farger veien, som slutter med mørkeblått i kjelleren Blauburgunder (Pinot noir). Definitivt en kjeller man må se!

Transport til neste vingård for vinsmaking og deilig vingårdslunsj.

Får vi tid, legger vi inn et stopp på et vinhus til for smaking av Franciacorta.

Transport tilbake til Densenzano og vårt Hotel Oliveto Desenzano.

Ettermiddag og kveld fri. Middag på egenhånd.

For de som ønsker å delta på felles middag, har reiseleder bestilt et bord på utvalgt restaurant.

Dag 4 - Vinsmaking på vingården Guiseppe Coffele - Avsluttningsmiddag i Venezia

Dag 4. – Søndag 22. august.

Frokost på hotellet

Busstransport fra Densenzano til Tronchetto utenfor Venezia,

Vi tar et lengre stopp i den historiske Soave på veien og besøker vingården Guiseppe Coffele for vinsmaking. Coffele er norgesvenn og hadde blant annet et nært og godt vennskap med forfatteren Klaus Hagerup.

Lunsjen inntar vi på egenhånd i Soave. Her finnes mange svært hyggelige tavernaer og trattorias til meget overkommelige priser.

Vi fortsetter til Venezia og sjekker inn på HOTEL AL SOLE PALACE 3 STAR ***.

Rett over broen fra Venezias Piazzale Roma, langs det kanalbelagte «Rio del Gaffaro», står dette storslåtte palasset fra 1500-tallet med sine vinduer med spisse buer. En gang residensen til den dynastiske Marcello-familien, som fremdeles eier og driver hotellet i dag. Glassdører åpner seg inn i en marmorgulvet lobby med orientalske tepper, antikke søyler og takbjelker. Hotellet har nylig blitt pusset opp og tilbyr 62 romslige rom og en nydelig hage hvor man kan nyte frokost, drikke eller snacks.

Avslutningsmiddag på utvalgt restaurant i Venezia.

Dag 5 - Utsjekk fra hotellet - Fritid i Venezia på formiddagen før hjemreise - Hjemreise til Norge

Dag 5. – Mandag 23. august.

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet.

Litt fritid i Venezia for å utforske byen litt på egenhånd denne formiddagen og kanskje nyte en bedre lunsj før avreise.

Båttaxi til Venezia flyplass Marco Polo Airport.

Avgang kl.18:20 med Lufthansa via Frankfurt. Ankomst Norge kl. 23.25.

Reiseleder er sommellier og kokk Einar William Zakariassen 

 

Informasjon om turen

Kostnader og informasjon

I disse tider som dette ser vi fordelen av å være en fleksibel reisearrangør med sunn økonomi, lang erfaring og med gode samarbeidspartnere, i inn og utland.

Du holde holde av en plass på din drømmereise uten at du binder deg økonomisk. Når det er trygt å reise igjen hører du fra oss.

Vi vil aldri gjennomføre en tur til et land som er RØDT. Vi forholder oss hele tiden til UD`s reiseråd og vil avlyse reisen så raskt vi har en avklaring og senest 14 dager før avreise.

REFUSJONSGARANTI:
Dersom en tur blir kansellert vil du få tilbake alle innbetalte beløp så snart som mulig.

Vi er optimistiske – Det er mange som gleder seg til å reise igjen, og det gjør vi også!

Priser pr. person.

I dobbeltrom uten fly: kr 12780,-
I dobbeltrom med fly: kr 15880,-
Enkeltromstillegg: kr 2500,-

Turen er beregnet på 20 deltakere.

Inkludert
 • Fly tur/retur Gardemoen – Venezia
 • 1 overnatting på 4 * Hotel San Marco i Verona
 • 2 overnattinger på 4 * Hotell Oiveto Densenzano
 • 1 overnatting på 3/4 * Hotel Al Sole Palace i Venezia
 • 4 deilige frokoster
 • 5 vingårdsbesøk med vinsmaking og omvisning.
 • 2 vingårdslunsjer.
 • 1 Velkomstmiddag i Densenzano.
 • 1 avslutningsmiddag i Venezia
 • Guiding til fots i Verona
 • Guiding til fots i Venezia
 • All busstransport i henhold til programmet i Italia
 • Water Taxi til hotell/flyplass i Venezia
 • Norsk og engelsktalende sommelier/vinguide. Einar William Zakariassen
Ikke inkludert
 • Tjenester som ikke er nevnt ovenfor i programmet.
 • Opera i Verona. fra 750,- – 1300,- pr. pers litt avhengig av billett( Prisene oppdateres i januar 2021)
  • Gi oss beskjed så raskt som mulig hvis du ønsker å bestille opera. ( Billettene rives fort unna!)
 • Lokal hotellskatt.
 • Tips til servitører og sjåfører.
 • Drikke som ikke er inkludert i måltider.

Spørsmål / påmelding

Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.

Kontaktperson: Einar William Zakariassen

E-post: post@vinogmatglede.no

Telefon: (+47) 91157318

 • Ved å sende inn skjemaet samtykker du til at vi bruker disse opplysningene til å besvare henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor, og vil aldri dele opplysningene med tredjepart eller til å sende deg reklame.