Velkommen til Venezia!

Venezia.

Byens navn kommer fra de latinske navnene Venetia og Venetiae, som sannsynligvis er hentet fra Venetia et Histria – det romerske navnet på i Romerrikets Italia – men og brukt om regionens kystområder som forble del av Østromerriket, og ikke underlagt gotisk, langobardisk eller frankirsk kontroll. Navnet «Venezia» kommer av det romerske navnet på folket kjent som veneti – et folk som var kjent som eneti (Ἐνετοί) for grekerne. Språkvitere har foreslått at navnet bety  *wen («kjærlighet»), og dermed vil *wenetoi bety «elsket», «kjærlig», «elskelig» eller «vennlig». En kobling til det latinske ordet venetus («sjøblå») er også mulig.På denne turen skal vi bo og gå operaen La Traviata i Verona, oppleve byen Densenzano ved Gardasjøen, vakre Soave, Garda og Roncade, samt gå på oppdagelsesferd i Venezia. I tillegg smake fantastiske viner, nyte kortreist mat og oppleve vakker natur, sammen med herlige mennesker.

Reiseprogram

Dag 1 - Avreise til Venezia - Omvisning og vinsmaking på Castello della Roncade - Opera i Arena di Verona

Dag 1

Avgang fra Gardermoen kl. 000. Ankomst til Venezia lufthavn kl. 000

Transport til vingården Castello di Roncade for omvisning, vinsmaking og deilig lunsj.

Etter lunsj kjører vi videre Verona og sjekker inn på Hotel San Marco sentralt i Verona.

Vi får litt fritid frem til vi møtes i resepsjonen for å gå til Arena di Verona for opera.

Kl 21:00 Opera La Traviata.

Dag 2 - Sightseeing med guide i Verona - Vingårdsbesøk i Lombardia

Dag 2.

Frokost og utsjekking av hotellet.

Kl 09:00 Sightseeing med guide til fots i Verona. ( ca. 1,5 t.)

Transport fra Verona til dagens første vingårdsbesøk.

Vingården ligger i regionen Lombardia, 4 km fra Gardasjøen, mellom Desenzano og Sirmione – to av Gardas vakreste byer. Gården har produsert vin siden 1917 og spesialiserte seg på venetianske kvalitetsviner. Selva eiendommen er familiedrevet og produserer viner på 50 hektar, i tre forskjellige DOC-betegnelser: Lugana, San Martino della Battaglia og Garda Classico. De tre DOC-ene overlapper hverandre i dette området. Dette er den eneste vingården i området som produserer alle disse tre DOC-ene. Familien er stolt av å jobbe bare med innfødte druesorter – du finner ingen Merlot eller Chardonnay her! De hvite variantene er Turbiana (som er den viktigste druen i Lugana) og Tuchì (for San Martino della Battaglia). De røde og rosévinene er laget av: Groppello, Sangiovese, Barbera og Marzemino.

Etter lunsj kjører vi til Desenzano og sjekker inn på 4 **** Hotel Oliveto som vi skal bo på de neste 2 dagene. (kun 20 minutters reise, ca. 12 km)

HOTEL OLIVETO DESENZANO 4**** ligger bare noen få skritt fra det historiske sentrum av Desenzano del Garda, fordypet i den grønne vegetasjonen i innsjøen, hvor det var en olivenlund tidligere. Hotellet tilbyr komfortable rom, 4 store konferanserom, en restaurant og bar service, et 20 meter utendørs svømmebasseng, et helt nytt SPA velværesenter og spa med oppvarmet svømmebasseng og et treningsområde.Du kan finne fullstendig beskrivelse og bilder på ettstedet:

https://www.hoteloliveto.it/home-en

Middagen denne kvelden spiser vi på vårt hotell.

Dag 3 - Vingårdsbesøk i Garda Lake - Ettermiddag og kveld fri

Dag 3.

Frokost på hotellet.

Transport til Garda Lake og første vingård for vinsmaking og lunsj.

I 2011 da foreldrene våre bestemte seg for å flytte fra landsbyen i Montagna for å etablere en ny vingård, var deres største bekymring å sikre at lokalene var godt innebygd i sine naturlige omgivelser, samtidig som de opprettholdt maksimal funksjonalitet. Til tross for, eller kanskje på grunn av sine rette linjer, var bygningen ment å synke ned i bakgrunnen, slik at scenen var klar for de virkelige stjernene: naturen, landskapet og vinen. Enkle former og et overveiende sort fargevalg sikrer at disse ledende skuespillerne aldri er ute av syne. Gjennom sin enorme vindusfasade tilbyr smakerommet fantastisk utsikt over det sør-tyrolske lavlandet og fjellene rundt. I kjelleren fører et spor av farger veien, som slutter med mørkeblått i kjelleren Blauburgunder (Pinot noir). Definitivt en kjeller man må se!

Transport til neste vingård for vinsmaking av musserende viner og deilig vingårdslunsj.

Transport tilbake til Densenzano og vårt Hotel Oliveto Desenzano.

Ettermiddag og kveld fri. Middag på egenhånd.

For de som ønsker å delta på felles middag, har reiseleder bestilt et bord på utvalgt restaurant.

Dag 4 - Vinsmaking på vingården Guiseppe Coffele - Avsluttningsmiddag i Venezia

Dag 4.

Frokost på hotellet

Busstransport fra Densenzano til Tronchetto utenfor Venezia,

Vi tar et lengre stopp i den historiske Soave på veien og besøker vingården Guiseppe Coffele for vinsmaking.

Lunsjen inntar vi på egenhånd i Soave. Her finnes mange svært hyggelige tavernaer og trattorias til meget overkommelige priser.

Vi fortsetter til Venezia og sjekker inn på HOTEL AL SOLE PALACE 3 STAR ***.

Rett over broen fra Venezias Piazzale Roma, langs det kanalbelagte «Rio del Gaffaro», står dette storslåtte palasset fra 1500-tallet med sine vinduer med spisse buer. En gang residensen til den dynastiske Marcello-familien, som fremdeles eier og driver hotellet i dag. Glassdører åpner seg inn i en marmorgulvet lobby med orientalske tepper, antikke søyler og takbjelker. Hotellet har nylig blitt pusset opp og tilbyr 62 romslige rom og en nydelig hage hvor man kan nyte frokost, drikke eller snacks.

Avslutningsmiddag på utvalgt restaurant i Venezia.

Dag 5 - Utsjekk fra hotellet - Fritid i Venezia på formiddagen før hjemreise - Hjemreise til Norge

Dag 5.

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet.

Litt fritid i Venezia for å utforske byen litt på egenhånd denne formiddagen og kanskje nyte en bedre lunsj før avreise.

Buss til Venice Marco Polo Airport. (alternativt båt-taxi for egen regning)

Avgang kl. 000 med Air France.

Reiseleder er høyskolelektor, sommellier og livsnyter: Bengt Morten Wenstøb.

Informasjon om turen

Kostnader og informasjon

Pris pr. person. Kommer!

I dobbeltrom uten fly: kr.

I dobbeltrom med fly kr.

Enkeltromstillegg: kr.

(Prisen er basert på minimum 20 deltakere)

Inkludert
  • Fly tur/retur Gardemoen – Venezia
  • 1 overnatting på 4 * Hotel San Marco i Verona
  • 2 overnattinger på 4 * Hotell Oiveto Densenzano
  • 1 overnatting på 3 * Hotel Al Sole Palace i Venezia
  • 4 deilige frokoster
  • 4 vingårdsbesøk med vinsmaking og omvisning.
  • 2 vingårdslunsjer.
  • 1 Velkomstmiddag på hotellet i Densenzano.
  • 1 avslutningsmiddag i Venezia
  • Opera. Ny oppsetning kommmer!
  • Guiding til fots i Verona
  • All busstransport i henhold til programmet i Italia
  • Norsk og engelsktalende sommelier/vinguide. Bengt Morten Wenstøb
Ikke inkludert
  • Tjenester som ikke er nevnt ovenfor i programmet.
  • Lokal hotellskatt.
  • Tips til servitører og sjåfører.
  • Drikke som ikke er inkludert i måltider.

Spørsmål / påmelding

Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.

Kontaktperson: Einar William Zakariassen

E-post: post@vinogmatglede.no

Telefon: (+47) 91157318

  • Ved å sende inn skjemaet samtykker du til at vi bruker disse opplysningene til å besvare henvendelsen din. Vi tar ditt personvern på alvor, og vil aldri dele opplysningene med tredjepart eller til å sende deg reklame.