Velkommen til Soave, Verona og Venezia

Venezia.

Byens navn kommer fra de latinske navnene Venetia og Venetiae, som sannsynligvis er hentet fra Venetia et Histria – det romerske navnet på i Romerrikets Italia – men og brukt om regionens kystområder som forble del av Østromerriket, og ikke underlagt gotisk, langobardisk eller frankirsk kontroll. Navnet «Venezia» kommer av det romerske navnet på folket kjent som veneti – et folk som var kjent som eneti (Ἐνετοί) for grekerne. Språkvitere har foreslått at navnet bety  *wen («kjærlighet»), og dermed vil *wenetoi bety «elsket», «kjærlig», «elskelig» eller «vennlig». En kobling til det latinske ordet venetus («sjøblå») er også mulig. På denne turen skal vi bo og gå operaen La Traviata i Verona, oppleve byen Densenzano ved Gardasjøen, vakre Soave, Garda og Roncade, samt gå på oppdagelsesferd i Venezia. I tillegg smake fantastiske viner, nyte kortreist mat og oppleve vakker natur, sammen med herlige mennesker.

Soave

Byen Soave ligger litt mer øst i fylket og lager hovedsakelig hvite viner av druen Garganega.

Verona

Verona er en by i regionen Veneto i Italia med 243 474 innbyggere. Byen er kjent som stedet der Shakespeares Romeo og Julie utspiller seg. Dessuten er byen kjent for sitt store romerske amfiteater kalt Arena di Verona, som er over 50 år eldre enn Colosseum i Roma. Arena hadde plass til 20 000 mennesker samtidig. Amfiteaterets ytre del ble i middelalderen revet ned og brukt som materiale til andre bygninger rundt om Verona.

Veneto

Veneto ligger i det nord-østlige hjørnet av Italia (med Gardasjøen i vest og Venezia ut mot Adriaterhavet), og er landets største vinproduserende region. Selv om regionen historisk er kjent for masseproduksjon av billigvin gjennom de store kooperativene og de store vinhusene, leverer mange uavhengige småprodusenter i stadig stigende grad kvalitetsviner. Internasjonalt er det Valpolicella, Soave og Amarone som forbindes med Veneto. Veneto skiller seg ut blant de mange vinregionene i Italia ved blant å være blant de beste både med hensyn til kvalitet og kvantitet. Valpolicella og Soave er blant Italias største appellasjoner. Veneto er også kjent for landets fremste passitoviner, Amarone og Recioto. Klimaet i Veneto er varmt, mildt og en beliggenhet i nærheten av Gardasjøen kan dette ha litt middelhavspreg. Alpene rundt skaper en barriere som beskytter mot vind fra nord og hjelper til med å akkumulere varme om sommeren.

Reiseprogram

Dag 1 - Avreise til Venezia - Castello della Roncade - Ponzano

Dag 1.

Avgang fra Gardermoen kl. 09:00. Ankomst til Venezia lufthavn via Zurich kl. 14:05

Transport til Castello di Roncade for omvisning, vinsmaking og enkel lunsj.

Etter lunsjen kjører vi videre til Ponzano og sjekker inn på flotte Relais Monaco Country Hotel.

Country Hotel Relais Monaco in Treviso – Book a charme hotel in Treviso

Hotellet ligger vakkert plassert rett utenfor Ponzano by.

Velkomstmiddagen denne kvelden nyter vi i hotellets gode restaurant.

Dag 2: Treviso - Valdobbiadene (Cartizze) - 2 vingårdsbesøk

Dag 2.

Frokost.

Vi starter dagen med en kjøretur inn i det hellige området Cartizze som regnes som det beste området for prossecco  produksjon. Vinhuset ligger rett utenfor den vakre byen Conegliano.

Etter noen deilige glass Prosecco kjører vi videre for lunsj på Cà del Poggio. En elegant restaurant med fantastisk utsikt. De tilbyr blant annet meget gode fiskeretter. I tillegg har de en flott vinliste.

Etter lunsj gjør vi et par stopp for å nyte utsikten i denne vakre dalen – Valdobbiadene.

For å toppe det hele legger vi turen innom en ny vinprodusent for omvisning og vinsmaking.

Middagen denne kvelden er åpen. Vi stopper i byen Treviso og rusler litt rundt på egenhånd.

Ønsker man bare å nyte en deilig pizza på en av byens mange pizzarestauranter kan man gjøre det.

Reiseleder har reservert bord på en hyggelig restaurant. For de som ønsker å spise fellesmiddag med noen av de andre deltakerne, sier man bare fra til reiseleder på forhånd.

Dag 3 - Soave - Vinsmaking - Fumane

Dag 3.

Frokost og utsjekk fra hotellet.

Vi tar et lengre stopp i den historiske Soave på veien og besøker vingården Guiseppe Coffele for vinsmaking. Coffele er norgesvenn og hadde blant annet et nært og godt vennskap med forfatteren Klaus Hagerup.

Lunsjen inntar vi på egenhånd i Soave. Her finnes mange svært hyggelige tavernaer og trattorias til meget overkommelige priser.

Reiseleder har reservert bord for de som ønsker et felles måltid med noen av deltakerene.

Vi kjører videre til dalen Fumane for å gjøre et stopp hos Stefano Accordini. En av de virkelig gode produsentene av Valpolicella, Ripasso og Amarone.

Transport til Verona for innsjekk på 4* hotel Giberti. Hotellet ligger bare en liten spasertur fra Arena di Verona.

Hotel Giberti Verona Photo – Giberti Verona Hotel Gallery – Hotel Verona – Hotels Verona

Ettermiddag og kveld fri. Middag på egenhånd.

Denne dagen er det opera Carmen på Arena di Verona. De som har bestilt billetter på forhånd, bør ære klar utenfor Arena di Verona ca. 1 time før forestillingen starter kl. 20:45.

Dag 4 - Guidet tur i Verona - Avslutningsmiddag i Venezia

Dag 4. 

Frokost på hotellet

Vi starter med en guidet tur i Verona til fots. en meget vakker by med flotte piazzaer og masse historie.

Busstransport fra Verona til Tronchetto utenfor Venezia.

Vi fortsetter til Venezia og sjekker inn på HOTEL AL SOLE PALACE 3 STAR ***.

ett over broen fra Venezias Piazzale Roma, langs det kanalbelagte «Rio del Gaffaro», står dette storslåtte palasset fra 1500-tallet med sine vinduer med spisse buer. En gang residensen til den dynastiske Marcello-familien, som fremdeles eier og driver hotellet i dag. Glassdører åpner seg inn i en marmorgulvet lobby med orientalske tepper, antikke søyler og takbjelker. Hotellet har nylig blitt pusset opp og tilbyr 62 romslige rom og en nydelig hage hvor man kan nyte frokost, drikke eller snacks.

Fritid på egenhånd i Venezia frem til middag.

Avslutningsmiddag på Restaurant La Cupola i Venezia.

Dag 5 - Utsjekk fra hotellet - Guidet tur i Venezia på formiddagen før hjemreise - Hjemreise

Dag 5.

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet.

Vi starter dagen etter frokost men en 2 timers guidet tur i Venezia.

Litt fritid før avreise til flyplassen.

Avgang kl. 18:20 via Frankfurt.  Ankomst Norge kl. 23:25

Reiseleder er sommellier og kokk Einar William Zakariassen 

Informasjon om turen

Kostnader og informasjon

Priser pr. person.

I dobbeltrom uten fly: kr 12640,-
I dobbeltrom med fly: kr 15350,-
Enkeltromstillegg:      kr 1500,-

Turen er beregnet på 16-19 deltakere.

Inkludert
  • Fly tur/retur Gardemoen – Venezia
  • 2 overnattinger på 4 * Relais Monaco Country Hotel.
  • 1 overnatting på 4 * Hotel Giberti i Verona
  • 1 overnatting på 3/4 * Hotel Al Sole Palace i Venezia
  • 4 deilige frokoster
  • 2 vingårdslunsjer med vin.
  • 2 middager med vin.
  • 5 vingårdsbesøk med vinsmaking og omvisning.
  • 2 t. guiding i Verona
  • 1,5 t guiding til fots i Venezia
  • All busstransport i henhold til programmet i Italia
  • Norsk reiseleder med fra Norge
  • Reiseleder er Einar William Zakariassen
    (sommelier/turguide)
Ikke inkludert
  • Tjenester som ikke er nevnt ovenfor i programmet.
  • Opera i Verona. fra kr 750,- til kr 1300,- pr. pers litt avhengig av billett
    •   Prisene oppdateres i februar 2022
    •   Gi oss beskjed så raskt som mulig hvis du ønsker å bestille opera. ( Billettene rives fort unna!)
  • Lokal hotellskatt.
  • Tips til servitører og sjåfører.
  • Måltider/drikke/vin som ikke er inkludert i følge programmet.

Spørsmål / påmelding

Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.

Kontaktperson: Einar William Zakariassen

E-post: post@vinogmatglede.no

Telefon: (+47) 91157318