ELVECRUISE PÅ VAKRE MOSEL OG RHINEN

2. – 9. oktober 2022 (7 netter/8 dager)

Elvene smyger seg gjennom et naturskjønt område med frodige vinmarker, borger fra middelalderen og pittoreske småbyer med brosteinsbelagte gater og bindingsverkshus. Cruiset starter og ender i Koblenz, som ligger der Mosel og Rhinen møtes. Derfra seiler vi til Rüdesheim ved Rhinen og de små vinbyene Traben-Trarbach, Bernkastel-Kues og Cochem i Moseldalen. Det blir også et besøk i Trier, kjent for sine godt bevarte romerske ruiner. Et elvecruise på Rhinen og Mosel er en sann nytelse for alle sansene.
Høydepunkter:
 • Koblenz, der Rhinen og Mosel møtes,
 • Livlige Drosselgasse i Rüdesheim
 • Vinsmaking i Traben-Trarbach
 • Romerske ruiner i Trier
 • Gamlebyen i Bernkastel-Kues
 • Cochem med Reichsburg-borgen
 • Tips til besetningen er inkludert
 • Utflukter med reiseleder er inkludert
Vi seiler med det elegante og populære skipet MS Leonora

Pris fra: Kr 

Pris kommer!

8 dager / 7 netter

Inkluderer følgende:

 • Fly Oslo–Frankfurt t/r med Lufthansa
 • Flyskatter (kr 1085 pr. apr.21)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomst- og avskjedsdrink
 • Byvandringer iht. program med Elite Travels reiseleder
 • Vinsmaking i Traben Trarbach
 • Byrundtur i Trier
 • Kaffe og te tilgjengelig hele døgnet om bord
 • Tips til besetningen
 • Norsk reiseleder

Dagsprogram

DAG 1, LØRDAG Oslo – Frankfurt – Koblenz

Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo Lufthavn og sammen flyr vi direkte til Frankfurt. Derfra videre med buss til Koblenz, hvor MS Leonora venter. Bussturen tar cirka 1,5 time. Koblenz ligger der Mosel munner ut i Rhinen og er en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetokter under andre verdenskrig. Byen har blitt gjenoppbygget og sentrum består i dag av en blanding av gammel og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet). Her står en 37 meter høy statue at keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltingen av de to elvene. Etter at vi har sjekker vi inn og funnet oss til rette om bord, samles vi i salongen og blir ønsket velkommen om bord av skipets danske cruisesjef. Han går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrene. Før middag kan de som ønsker kan ta en rusletur på egen hånd eller sammen med reiselederen til Deutches Eck. Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

Møtepunktet der Mosel og Rhinen møtes. Flere elvecruisebåter ligger ved kai på kveldstid.
Koblenz ligger der Mosel og Rhinen møtes

DAG 2, SØNDAG Koblenz – Rüdesheim

Om morgenen kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går sørover på Rhinen, gjennom Øvre mellomrhindalen som står på UNESCOs verdensarvliste. Dette området kalles Romantiske Rhinen og fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, små landsbyer og vinmarker som strekker seg oppover de bratte åssidene. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den berømte Lorelei-klippen. Ifølge legenden lokket Lorelei sjøfolkene med sin vakre sang slik at de forliste mot de farlige klippene i elven.

Om ettermiddagen ankommer vi Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Her blir vi med reiselederen på en tur med gondolbanen til utkikkspunktet Niederwald Denkmal, og deretter besøker vi Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin store samling av selvspillende instrumenter. På vei tilbake til skipet spaserer vi gjennom byens livlige gågate, Drosselgasse, der kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Ta gjerne en pause på en av kafeene og smak på byens spesialitet, Rüdesheimer kaffe. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink og kanapeer i salongen, samt en presentasjon av kapteinen og hans mannskap.

Vinranker i Rüdesheim like ved Rhinen.Rüdesheim

DAG 3, MANDAG Rüdensheim – Koblenz – Alken

Grytidlig om morgenen forlater vi Rüdesheim og seiler tilbake til Koblenz, forbi de samme borgruinene og middelalderslottene vi så i går. Vel fremme tar reiselederen oss med på en byvandring gjennom den historiske bykjernen. Ved lunsjtid fortsetter seilasen på Mosel og om ettermiddagen kommer vi til Alken, en liten by som kan dateres tilbake til 300-tallet da det var en keltisk bosetning her. Vi tar en tur i land for å utforske den lille byen. Langs elven ligger det flere hyggelige kafeer. På en høyde ovenfor Alken troner Burg Thurant, som skiller seg fra de andre middelalderborgene i området fordi den har to tårn. På midten av 1200-tallet ble eierskapet av borgen delt mellom erkebiskopene i Trier og Köln, og den ble dermed ombygget til å ha både to inngangspartier og to tårn. Burg Thurant ble delvis ødelagt av franskmennene i 1689, men har senere blitt gjenoppbygget. Skipet ligger ved kai i Alken over natten.

Kirke og gamle bygninger på en solskinnsdag i Koblenz.Gamlebyen i Koblenz
 • DAG 4, TIRSDAG Alken – Zell – Traben-Trarbach

  Cruiset fortsetter på morgenen og vi beundrer utsikten mot det idylliske landskapet i Moseldalen fra salongen eller soldekket. I dag skal vi gjennom flere sluser før vi kommer til Zell – byen som er best kjent for den verdensberømte hvitvin Zeller Schwarze Katz. Skipet ligger kun en time ved kai i Zell, men det er god nok tid til å ta en liten rusleturtur i land med reiselederen. Midt på dagen seiler vi videre til Traben-Trarbach, som opprinnelig bestod av to byer, Traben og Trarbach, beliggende på hver sin side av elven. Både Traben og Trarbach ble utsatt for store bybranner på 1800-tallet. Byene ble gjenoppbygd i jugendstil, og offisielt slått sammen i 1898 da de ble forbundet med en bro over Mosel. Etter ankomst tar reiselederen oss med på en byvandring, etterfulgt av vinsmaking hos en lokal vinbonde. Skipet blir liggende i Traben-Trarbach over natten.

  Gamle ruiner i Grevensburg. Utsikt over Mosel og Traben-Trabach.Utsikt over Traben-Trarbach fra Grevensburg
 • DAG 5, ONSDAG Traben-Trarbach – Mehring (Trier)

  Vi nyter en avslappende formiddag om bord før vi ankommer Mehring etter lunsj. Mehring er utgangspunkt for en utflukt til Trier, Tysklands eldste by. Trier ble grunnlagt av den romerske keiser Augustus i år 16 f.Kr. Han gav byen navnet Augusta Treverorum, og gjorde den til regionhovedstad for den galliske delen av Romerriket. På 300-tallet ble Trier hovedstad i det Vest-romerske riket. I tillegg til å være Tysklands eldste by er Trier er også det eldste erkebispesetet i Tyskland. Erkebiskopen av Trier var i en periode også kurfyrste med kontroll over store landområder. Byens historiske sentrum er oppført på UNESCOs verdensarvliste takket være mange fortidsminner fra både romertiden og middelalderen. Deriblant byporten Porta Nigra, amfiteateret fra 300-tallet, ruinene av det romerske badet og Liebfrauenkirche fra 1200-tallet. Filosofen Karl Marx, opphavsmannen til marxismen, ble født i Trier i 1818. I forbindelse med tohundreårs markeringen av hans fødsel, ble det avduket en fem meter høy statue av han i byen. Etter byrundturen blir det tid til å rusle rundt i Triers trivelige gågater på egen hånd før vi returnerer til skipet for middag.

  En bygning fra antikken som heter Porta Nigra i byen Trier.Porta Nigra i Trier

  DAG 6, TORSDAG Mehring – Bernkastel-Kues

  Mens vi spiser frokost, begynner seilasen tilbake mot Koblenz. Om ettermiddag kommer vi til Bernkastel-Kues – en annen av Tysklands dobbeltbyer. Bernkastel og Kues ble forent med bro over Mosel i 1905. Høyt hevet over Bernkastel ligger ruinene av Landshut-borgen, bygget av erkebiskop Vinstingen i 1277, men ødelagt av brann i 1692. Området rundt byen er kjent for sine fruktige og søte Riesling-viner. Bernkastel-Kues er uten tvil en av de mest pittoreske byene langs Mosel. I den historiske bykjernen i Bernkastel finner vi en av Moseldalens mest sjarmerende markedsplasser, omkranset av bindingsverkshus fra middelalderen. Her ligger også det vakre rådhuset i renessansestil fra 1608.

  I kveld er det kapteinens festmiddag, etterfulgt av musikk og dans i salongen. Skipet ligger ved kai i Bernkastel-Kues over natten.

  Vakre bygninger med unik arkitektur i Bernkastel-KuesBernkastel-Kues

  DAG 7, FREDAG Bernkastel-Kues – Cochem

  I løpet av dagen skal vi gjennom fire sluser for å komme ned på samme nivå som Rhinen. Før vi kommer så langt besøker vi Cochem, ofte kalt Moseldalens perle. Byen ligger vakkert til langs elven, rett nedenfor den imponerende borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygget opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Reichsburg er en av de best bevarte middelalderborgene langs Mosel. Vi ankommer Cochem etter lunsj og har ettermiddagen til fri disposisjon. Utforsk byen på egen hånd eller bli med reiselederen på en spasertur gjennom den gamle bydelen med smale gater og bindingsverkshus. Er været fint frister det kanskje å sette seg ned på en av de hyggelige kafeene langs elven og smake på den lokale vinen? Tar du turen opp til Reichburg, belønnes du med en fantastisk utsikt over Moseldalen. Ved 18-tiden legger skipet ut på siste etappe av cruiset og i løpet av natten er vi tilbake i Koblenz.

  Cochem

  DAG 8, LØRDAG Koblenz – Frankfurt – Oslo

  Et uforglemmelig cruise på Mosel og Rhinen er over for denne gang. Etter frokost tar vi farvel med skipet og setter oss i bussen som skal kjøre oss til flyplassen i Frankfurt. Direktefly tilbake til Oslo.

  VIKTIG INFORMASJON

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

[/learn_more]
Bestill din reise her