Champagne og vakre Reims.

Mange land i verden kan produsere gode musserende viner, men få matcher Frankrikes beste fra Champagne. Et fantastisk klima, jordsmonn, druesorter og ikke minst produksjonsmetodene for Champagne gjør at denne vinen anses som verdens beste musserende vin. Det er Ikke for ingenting at denne vinen og området er merke-beskyttet. Her er det druene Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier som gjelder.

På denne turen skal vi besøke flere av de aller mest renommerte produsentene i verden innen musserende vin. Dette vil være en flott opplevelse for den som ønsker å lære om Champagne og smake de beste på markedet. I tillegg får vi oppleve Reims med sine mange Champagne-kjellere, parker og sine historiske bygninger på dag og kveldstid.

[/section]

Reiseprogram

Dag 1 - Oslo–Paris–Reims - Velkomstmiddag

Dag 1: Torsdag 27. oktober

Avreise fra Oslo Lufthavn, Gardermoen med kl.11:00 direkte til Paris med ankomst Charles de Gaulle, Paris kl.13:20

Herfra venter vår buss som tar oss til Reims og rett til vårt hotell Hotel de La Paix 4* hvor vi skal bo alle dagene.

Vi sjekker inn på hotellet.

Denne kvelden har vi reservert bord for velkomstmiddag på Brasserie Exelcior. Her spiser vi en utvalgt meny for aften basert på sesongens råvarer.

Måltider: M

Dag 2 - Reims – Vinsmaking på 2 kjente champagnehus

Dag 2: Fredag 28. oktober

Frokost

I dag skal vi besøke 2 anerkjente vinhus i Reims. Begge ligger i gangavstand fra vårt hotell.

Første champagnehuset vi besøker denne dagen er Palmer & Co.

Lunsjen inntar vi på egenhånd i Reims. Byen oser over av trivelige bistroer, cafeer og restauranter.

Her blir det kanskje også tid til en «drop in» for en ekstra vinsmaking på en av de mange champagnehusene i byen.

Neste vinhus denne dagen blir produsenten Lanson.

Kvelden fri, men for de som ønsker å delta på en trivelig fellesmiddag, har reiseleder bestilt bord på en hyggelig restaurant i Reims.

Måltider: F

Dag 3 - Fulldagstur til Reims – Epernay – Hautevillers – Reims - 2 Vinsmakinger

Dag 3: Lørdag 29. oktober

Etter frokost kjører vi ut i Champagnedistriktet hvor vi skal besøke det første kjente og velrenommerte champagnehuset Phillipponat.

Her blir det besøk og omvisning i husets fantastiske kjellere og smaking av Champagne. I motsetning til de andre store Champagnehusene i Champagne er denne produsenten fremdeles en familiebedrift.

Vi fortsetter dagens champagnetur videre til landsbyen Vertus og til neste Champagnehus Nicolas Feuillatte. Her får vi omvisning og vi får smake viner flere viner av topp kvalitet.

Vi skal spise lunsj i vinlandsbyen Epernay på  Brasserie La Banque https://www.brasserie-labanque.fr/. Vi nyter en deilig 3 retters lunsj på denne restauranten.

Etter lunsjen kjører vi videre og gjør et stopp landsbyen Hautvillers for en liten rusletur, i denne særdeles sjarmerende lille landsbyen. Stedet blir regnet som champagnens vugge, hvor blant annet Dom Perignon jobbet og ligger begravet. Vi går bl.a. innom kirken og ser på gravstedet til Dom Perignon.

På ettermiddagen kjører vi tilbake til Reims og vårt hotell.

Kvelden fri.

For de som ønsker å delta på fellesmiddag, har reiseleder bestilt bord på en av de hyggelige og gode restaurantene i Reims.

Måltider: F

Dag 4 - Reims - 1 Vinsmaking - Avslutningsmiddag

Dag 4: Søndag 30. oktober

Denne dagen skal vi besøke et nytt og anerkjent vinhus i Reims, nemlig Vranken Pommery. Vi skal også her få en guidet omvisning i en av de store underjordiske champagne-kjellerene i Reims. Imponerende kjellere med masse historie i veggene.

Lunsjen på egenhånd.

Ettermiddagen på egenhånd i Reims.

Reiseleder vil orientere gruppen om muligheter for egne besøk og «drop-in» hos ulike sentrale champagnehus.

Fordi som heller vil se mer av Reims har anledning til å nyte en av de mange frodige parkene, besøke markeder, Ta en tur innom Katedralen i Reims – eller shoppe champagne-suvenirer og andre franske spesialiteter.

Her flommer det over av muligheter. Reims er en by det er verdt å bli bedre kjent med.

Avslutningsmiddag.

Denne kvelden har vi bestilt bord på Brasserie Boulingrain i Reims for avslutningsmiddag.

Dag 5 - Reims - Hjemreise

Måltider: F/M

Dag 5: Mandag 31. oktober

Frokost og utsjekk fra hotellet

Avreise fra hotellet ca. kl. 10:30

Transfer til flyplassen og avreise direkte med SAS kl.14:00 med ankomst Oslo Lufthavn, Gardermoen kl.16:15

Måltider: F  

Turen passer for alle. Det behøves ingen kunnskaper om vin eller champagne.

 

Informasjon om turen

Kostnader og informasjon

REFUSJONSGARANTI:

Vi er optimistiske – Det er mange som gleder seg til å reise igjen, og det gjør vi også!

Prisen er beregnet på min. 16 deltakere.

Priser pr. person

I dobbeltrom med fly: Kr 15690,-

Enkeltromstilegg Kr 1800,-

Inkludert
  • Fly SAS Oslo–Paris T/R
  • Flyskatter
  • 4 netter på 4 * Hotell De La Paix
  • 4 frokoster
  • Velkomstmiddag (Dag 1)
  • 3 retters lunsj (Dag 3)
  • Avslutningsmiddag (Dag 4)
  • Besøk på 5 anerkjente vinhus med vinsmaking
  • Transport fra flyplass i Paris til Reims T/R
  • Heldagsutflukt til Hautvillers og Epernay.
  • Norsk reiseleder/sommelier med fra Oslo. (Ingvild Haugbråten)
Ikke inkludert
  • Drikke til måltider
  • Måltider som ikke inngår i programmet
  • Tips på restauranter
  • Tips til guider og sjåfører

Spørsmål / påmelding

Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.

Kontaktperson: Einar William Zakariassen

E-post: post@vinogmatglede.no

Telefon: (+47) 91157318