Færøyene. En reise i norsk historie med Gastronomi og flotte opplevelser. 14. – 18. september. Reiseleder: Svein Erik Scheele
Færøyene ligger midt mellom Island og Skottland.
Siden 1948 har øyene hatt indre selvstyre og en egen regjering (landsstyre).med røtter tilbake til vikingtiden. Færøyene har også to representanter i det danske Folketinget. Administrativt er Færøyene inndelt i 30 Kommuner. Færøyene har en handelsavtale med EU, men er ikke medlem, selv om Danmark er det.
Færøyene består av 18 klippeøyer av vulkansk opprinnelse. Færøyene ligger i Nord-Atlantiske Strømmen, noe som gir milde vintre og kjølige sommere. Det er mye vind og tåke og hyppige regnbyger. Øyene er for det meste gresskledde med mange villblomster. Færøyene har store fuglefjell med hekkende sjøfugl.
Reiselivet er en stor næring. Saueholdet har betydning for matkultur og produksjon av ullvarer, men også for spredt bosetting på øyene. Grindehval-fangsten i øyenes indre farvann har lange tradisjoner som matauk.
Færøyene har rundt 50 000 innbyggere, som for det meste er etniske færøyinger av blandet skandinavisk og keltisk opphav. Færøyingene snakker det Vestnordiske språket færøysk, som er det minste germansk nordiske språket og nærmest i slekt med norsk og islandsk. I tillegg til færøysk er dansk offisielt språk, men brukes ikke som dagligspråk av etniske færøyinger. Rundt halvparten av befolkningen bor i og rundt hovedstaden Torshavn, oppkalt etter den norrøne værguden Tor. Tórshavn er Færøyenes politisk-administrative, kulturelle, økonomiske og trafikale sentrum.