Færøyene. En reise i norsk historie med Gastronomi og flotte opplevelser. 14. – 18. september. Reiseleder: Svein Erik Scheele

Færøyene ligger midt mellom Island og Skottland.

Siden 1948 har øyene hatt indre selvstyre og en egen regjering (landsstyre).med røtter tilbake til vikingtiden. Færøyene har også to representanter i det danske Folketinget. Administrativt er Færøyene inndelt i 30 Kommuner. Færøyene har en handelsavtale med EU, men er ikke medlem, selv om Danmark er det.

Færøyene består av 18 klippeøyer av vulkansk opprinnelse. Færøyene ligger i Nord-Atlantiske Strømmen, noe som gir milde vintre og kjølige sommere. Det er mye vind og tåke og hyppige regnbyger. Øyene er for det meste gresskledde med mange villblomster. Færøyene har store fuglefjell med hekkende sjøfugl.

Reiselivet er en stor næring. Saueholdet har betydning for matkultur og produksjon av ullvarer, men også for spredt bosetting på øyene. Grindehval-fangsten i øyenes indre farvann har lange tradisjoner som matauk.

Færøyene har rundt 50 000 innbyggere, som for det meste er etniske færøyinger av blandet skandinavisk og keltisk opphav. Færøyingene snakker det Vestnordiske språket færøysk, som er det minste germansk nordiske språket og nærmest i slekt med norsk og islandsk. I tillegg til færøysk er dansk offisielt språk, men brukes ikke som dagligspråk av etniske færøyinger. Rundt halvparten av befolkningen bor i og rundt hovedstaden Torshavn, oppkalt etter den norrøne værguden Tor. Tórshavn er Færøyenes politisk-administrative, kulturelle, økonomiske og trafikale sentrum.

[/featured_box]

Reiseprogram

Dag 1 - Avreise - Ankomst Færøyene - Velkomstmiddag

Dag 1. Onsdag 14. september

Avgang fra Gardermoen med Atlantic Airways kl. 13:25. Ankomst til Vágar Lufthavn kl. 14:10.

Vi ankommer med fly til lufthavnen på Vagár som ligger ca. 45 min. fra Færøyenes hovedstad Tórshavn.

Atlantic Airways opererer med Airbus 320 neo fly, med den nyeste RNP 0,1 teknologi.

Kl. 15:00 kjører vi fra lufthavnen til vårt Hotel Brandan í Tórshavn, hvor vi skal bo de neste 4 nettene.

Hotellet ligger i gåavstand til buss- og fergeterminalen, lokale attraksjoner, turistinformasjonen og kjøpesenteret SMS.

Kl. 19:00 blir det velkomstmiddag på Barbara Fish House, en av de bedre fiskerestaurantene i Tórshavn og som ligger bare 7-10 minutters gange fra hotellet.

Måltider: M

Dag 2 - Tinganes/Tórshavn-Kirkjubø-Klæmintsgjóv

Dag 2. Torsdag 15. september

Kl. 09:00 starter vi dagen med en guidet tur i den gamle bydelen i Tórshavn, turen tar ca. 2 timer.

Efter turen og frem til kl. 16.00 har du mulighet til å oppleve Tórshavn på egenhånd. Vi anbefaler og spise i lunsj i Nordens Hus. De har en flott samling av Norsk og Færøysk historie.
Kl. 16.00 kjører vi med vår guide til Gamlarætt, hvor vi tar en RIB tur inn i Klæingtgjógv.

Efter RIB turen kjører vi til Kirkjubøur, hvor vi først får en omvisning i Kirkjubø og den gamle Kongsgård,

Etter omvisningen spiser vi en historisk middag hos bonden Johannes i Roykstovan i Kirkjubø. Johannes Kirkjubø er 11. generasjon driver av denne historiske gården. Gled dere!

Program for dag 2:
09:00 Guidet tur i den gamle bydel Tinganes
11:00 Fritid til egne aktiviteter i Torshavn
16:00 Avreise til Kirkjubø
17:00 Rib tur til Klæmintsgjóv
19:00 Omvisning og middag på Kirkjubø.
Måltider: F/M

Dag 3 - Båttur til Vestmannaøyer-Saga Museum

Dag 3. Fredag 16. september

Dagen starter kl. 11:30 med at vi kjører med buss og guide ned til Vestmanna

Her starter vi med en enkel lunsj på havnerestauranten Fjørukrógvin. Etter lunsj besøker vi Sagamuseet som ligger i samme bygning.

Kl. 14.15 seiler vi ut og ser fuglefjellene ved Vestmanna. Denne turen tar ca. 2 timer. En flott opplevelse. Du kommer svært tett på naturen og fuglene. Etter seilturen kjører vi tilbake til Tórshavn hvor kvelden kan benyttes på egenhånd.

Program for dag 3:
11:30 Avgang fra Tórshavn
12:30 Lunsj på havnerestauranten Fjørðukrógvin i Vestmanna
13:15 Besøk på Sagamuseum, som ligger i samme bygning
14:15 Båttur til fuglefjellene ved Vestmanna
16:30 Tilbake i Tórshavn
19:00 Kvelden fri. (Reiseleder bestiller bord på utvalgt sted for de som ønsker felles middag)
Måltider: F/L    

Dag 4 - Eysturoy-Tjørnuvik

Dag 4. Lørdag 17. september

Kl. 10:00 Kjører vi med buss og guide fra Tórshavn til Eysturoy.
Vi nyter en hvor lunsj på Hotel Gjáarðarður.

Etter lunsjen kjører vi til Tjørnuvík hvor vi nyter en kopp kaffe og noe og bite i.

Fra Tjørnuvík kjører vi til Tórshavn.

Program for dag 4.

10:00 Avgang fra Tórshavn med bil vi kører mod Eyturoy
12:30 Lunsj i den idylliske bygd Gjógv på Hotel Gjáargarður
14:30 Ettermiddagskaffe i Tjørnuvík
17:00 Tilbake i Tórshavn

Kl. 19:00 Gourmetaften på Guide Michelin Restauranten KOKS.(option)

( For de som ikke velger middag på Koks har reiseleder bestilt bord på Restaurant Aarstova i Tórshavn. En av byens beste restauranter.

Måltider: F/L/ (M)

Dag 5 - Vágar - Bø og Gásadalur - Hjemreise

Dag 5: Søndag 18. september

Vi sjekker ut av Hotel Brandan til kl. 11.00,

kl.11.15. kjører vi til Vágar, hvor vi spiser varm lunsj på Café Fiskastykkið

Deretter kjører vi mot landsbyene Bø og Gásadalur, Gásadalur er især kjent for fossen Múlafossur.
Fra Gásadalur kjører vi videre til lufthavnen, hvor vi ankommer kl. 16.30.

Avgang med Atlantic Airways kl 17:50. Lander på Gardermoen kl. 20:25.

Informasjon om turen

Kostnader og informasjon

Priser pr. person.

I dobbeltrom med Kr 22800,-

Tillegg enkeltrom kr 4500,-

Kan bestilles som gruppetur. (Firma, forenings eller vennetur)

Prisen kan variere noe i forhold til årstid, sesong osv.

Få gjerne tilbud!

Prisen er beregnet på min. 15 personer.

Inkludert
  • Fly tur/retur Gardermoen – Torshavn
  • 4 netter på 4* Hotel Brandan
  • All transport ifølge programmet
  • 4 gode frokoster
  • Lunsj på Fjødukrógvin i Vestmanna og Gjógv
  • Middag på Barbara Fish House
  • Historisk middag på Kirkjubø
  • Gastronomisk Aften på Restaurant KOKS( 2 * Guide Michelin Restaurant) – Tillegg
  • Guidede turer: Tórshavn/Tinganes, Kirkjubø, Gjógv, Tjønuvik
  • Ribtur til Klæmintsgjóv
  • Båttur til fuglefjellene på Vestmanna øyer
  • Reiseleder Svein Erik Scheele med fra Norge
Ikke inkludert
  • Tips til sjåfører og servitører
  • Gastronomisk Aften på Restaurant KOKS( 2 * Guide Michelin Restaurant)
  • Måltider og drikke som ikke inngår i programmet
  • Eventuelle taxi lokalt

Spørsmål / påmelding

Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål.

Kontaktperson: Einar William Zakariassen

E-post: post@vinogmatglede.no

Telefon: (+47) 91157318